Попис 2021

Член од
28 март 2006
Мислења
17.575
Поени од реакции
11.870
...ако мислиш за мене, на крај пишав дека може да има и друго објаснување, ама изнесените видливи забелешки не можеш да ми ги побиеш,
кои забелешки. Тоа се ташни, не куфери. Ташните се тие што се за попис и кај двајцата. Не може да има лаптоп и ташна задолжени за попис ако не е попишувач. Поентата е дека и двајцата се попишувачи, а не каде и кога се снимени или кој ги снимил.
 
Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
17.568
Поени од реакции
12.729
Така си е, мислам дека моментално мк нема повеќе од 1,6 до 1,7 милиони луѓе во неа. Од кој:

Тоа со избирачкиот список ќе се корегира на велико со пописов :D

1 милиони македонци / православни
350-500к албанци / муслимани -реално според мене е 400/420к другото се торбеши и цигани што ќе се пишат албанци.
30-100к цигани
20-30 к срби
20-30к турци
50 к бошњаци
20 к сите останати националности.

60% православни христијани ќе дојде и 40 % муслиманство.

Моја прогноза :D
0% католици, протестанти, будисти... а кај се АТЕИСТИ ???
башка имаше и во Албанија многу атеисти, согласно и такви доселени тука....
 
Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.017
Имаме 320 000+ пензионери, 795 271 активно вработени според новите статистики, 150 141 невработени (којзнае колку од овие се иселени).
187 555 во учебната 2020-2021. Бројка на студенти и деца на предшколска возраст неможев да најдам.
Oвие бројки изнесуваат 1 452 967 ако заокружиме бројка на пензионери на 320 000. Груба проценка е помеѓу 1.6-1.7 милиони.Бев на кутии 2016та за да направам услуга на еден пријател од невладина, излезноста во моето избирачко место беше 76-77%. Не гласаа тие што се иселени перманентно и мал процент што никогаш не гласа, но исто така имаше и доста гастрабајтери кој се вратија тој период заради тоа што знаеа дека ќе има народ по градот. Општината според последниот попис има 20 000, гарантирам дека минимум 20% се иселени и доаѓаат 2 пати во годината по 10 дена.

Најмногу излезеност имаа тие избори 1.191.854.
Пензионери според пиом за август 2021: 325.637
Активно население: 945 412 лица, од кои вработени се 795 271, а 150 141 лица се невработени.
Број на деца во детски градинки/центри за ран детски развој1) 2019/2020 38 094
Број на ученици во редовните основни училишта 187 240
Број на ученици во редовните средни училишта 69 980
Запишани студенти (прв, втор и трет циклус) 55 661
Број на ученици во основните училишта за ученици со посебни потреби 732
Број на ученици во средните училишта за ученици со посебни потреби 222
Останува уште доселени и отселени по години ?
Според ова: 1.622.978 колку е веродостојно
Сепак :
1 793 045
Регистрирани гласачи
(состојба 01.05.2021)

Друго, кажуваат дека низ годините има 600 000 иселени
факт е дека има поголем морталитет, неголи наталитет
* друго не ми текнува во моментов,нека ме поправи некој
 
Член од
30 ноември 2011
Мислења
1.365
Поени од реакции
1.560
0% католици, протестанти, будисти... а кај се АТЕИСТИ ???
башка имаше и во Албанија многу атеисти, согласно и такви доселени тука....
Тоа ти е минорно све

Одземи по 2-3% од двете

57 % христијани
37% муслимани

КОлку протестанти има? 29 од кој 26 се од Уса дојдени и делеа пари низ маало да идеш кај ни у секта.
Будисти може да има ако начекале турист од Индија и го попишале
Атеисти не повеќе од 3-5% според мене.
 
Член од
28 март 2006
Мислења
17.575
Поени од реакции
11.870
За 2018 година, број на здравствени осигуреници 1.8 милиони. Не знам дали во нив може да влегуваат и оние над 12 месеци надвор.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
13.156
Поени од реакции
21.783
кои забелешки. Тоа се ташни како прво, не куфери. Ташните се тие што се за попис и кај двајцата. Не може да има лаптоп и ташна задолжени за попис ако не е попишувач. Поентата е дека и двајцата се попишувачи, а не каде и кога се снимени или кој ги снимил.
... штом се фаќаш за некој опис, а не за содржината, кажува и за твојата НЕнеутралност, а самиот факт дека постираш релевантен ,,доказ,, од извор како ,,твитер,, тоа не ти пречи, ама ти пречи што реков ,,куфер,, , а потенцираш ,,ташна,, , што не би било пак ,,чанта,, ако сакаш литературно, тоа ли била пречката?

...поентата ако се двајцата попишувачи ќе бидат казнети и тие и Апостол, затоа што не ги спроведуваат протоколите, ниту имаат облечено брендирана маица, ниту беџеви, ..ама не е тоа тоа, тие за мене НЕ се попишувачи туку фејк местенка само, ако за тебе СЕ попишувачи, нема проблем форум е секој си го пишува мислењето, јас немам проблем со тоа, ама изгледа ти имаш!
 
Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
17.568
Поени од реакции
12.729
Тоа ти е минорно све
...Атеисти не повеќе од 3-5% според мене.
вистински верник оди барем еднаш неделно во црква или џамија.. католичките цркви имаат и хорови, а во Германија има и данок од плата за црквата..
ај сега кажи колку има атеисти ??...
Едно е да поштуваш религија/и, друго е да си вистински верник
 
Член од
24 март 2010
Мислења
14.012
Поени од реакции
21.877
Пензионери според пиом за август 2021: 325.637
Активно население: 945 412 лица, од кои вработени се 795 271, а 150 141 лица се невработени.
Број на деца во детски градинки/центри за ран детски развој1) 2019/2020 38 094
Број на ученици во редовните основни училишта 187 240
Број на ученици во редовните средни училишта 69 980
Запишани студенти (прв, втор и трет циклус) 55 661
Број на ученици во основните училишта за ученици со посебни потреби 732
Број на ученици во средните училишта за ученици со посебни потреби 222
Останува уште доселени и отселени по години ?
Според ова: 1.622.978 колку е веродостојно
Сепак :
1 793 045
Регистрирани гласачи
(состојба 01.05.2021)

Друго, кажуваат дека низ годините има 600 000 иселени
факт е дека има поголем морталитет, неголи наталитет
* друго не ми текнува во моментов,нека ме поправи некој
A пасивно население?
 
Член од
28 март 2006
Мислења
17.575
Поени од реакции
11.870
... штом се фаќаш за некој опис, а не за содржината, кажува и за твојата НЕнеутралност, а самиот факт дека постираш релевантен ,,доказ,, од извор како ,,твитер,, тоа не ти пречи, ама ти пречи што реков ,,куфер,, , а потенцираш ,,ташна,, , што не би било пак ,,чанта,, ако сакаш литературно, тоа ли била пречката?
па ти почна Цси да изиграваш, не јас. Забораваш пред 5 минути што си наклапала за кој сликал, како сликал, куфери биле. Не се бламирај џабе.
Инаку и ташна е литературен, бадијала дефокусираш од содржината и пораката на сликата.
 
Последно уредено:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.436
Поени од реакции
7.042
вистински верник оди барем еднаш неделно во црква или џамија.. католичките цркви имаат и хорови, а во Германија има и данок од плата за црквата..
ај сега кажи колку има атеисти ??...
Едно е да поштуваш религија/и, друго е да си вистински верник
А ако се испушти една недела дали се губи статус вистински верник? И овие муслиманиве шо одат во џамија 5 пати на ден, дали се они повистински верници од христијанве? Нели дека одат бајаги пати и не може секој да е ист.

И да прашам уше нешто. Пошто овие вистинските верници оставаат по 100 денари во црква неделно, ако некој остави 1000 еура дали он ќе е надвистински верник?

За другар прашувам. :)
Автоматски споено мислење:

За 2018 година, број на здравствени осигуреници 1.8 милиони. Не знам дали во нив може да влегуваат и оние над 12 месеци надвор.
Ако им се плаќа осигуривање тука - да.
 
Член од
30 ноември 2011
Мислења
1.365
Поени од реакции
1.560
вистински верник оди барем еднаш неделно во црква или џамија.. католичките цркви имаат и хорови, а во Германија има и данок од плата за црквата..
ај сега кажи колку има атеисти ??...
Едно е да поштуваш религија/и, друго е да си вистински верник
Сосема погрешно, религијата е приватна работа. Еве јас не одам редовно во црква ама се молам секој ден и што не сум верник ?
 
Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.017
A пасивно население?
под пасивно население се подразбираат невработени лица кои подолг временски период не аплицирале за работа

Според АГЕНЦИЈА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА состојба на 31.08.2021 година

8 години и повеќе 6976 лица
има увид колку време не бараат работа најмногу има за 8 години и повеќе, пак нека ме поправи некој тоа е се сто наоѓам
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
13.156
Поени од реакции
21.783
па ти почна Цси да изиграваш, не јас. Забораваш пред 5 минути што си наклапала за кој сликал, како сликал, куфери биле. Не се бламирај џабе.
Инаку и ташна е литературен, бадијала дефокусираш од содржината и пораката на сликата. Куфер :LOL:
...јас само се надоврзав на твој пост што не е забрането да си пишам мислење на твоето тврдење дека се попишувачи, а не да тебе нешто ти ,,изигравам,, која ти е целта што си нервозен ти си знаеш,
... инаку, дефокусираш Ти со мојот израз куфер - ташна, што нема благе везе што двајцата на твит фотка не се попишувачи и примедбите мои се наместо, макар било чанта, ташна или куфер според твои примедби, нормално дефокусирачки и подбивни!

1631700219757.png

...секој попишувач добива ист ,,бизнис,, лаптоп означен со налепница:

1631699700521.png

,,ти си повеќе од бројка попис 2021,, и со бренд ,, Think pad,, , види како изгледа?
дали ти тоа истото го гледаш кај девојчето со приклучен маус што би ,, think pad,, курсурот се применува преку пад на лаптопот, а не преку маус како што е на твитер сликата што убедуваш дека е попишувач!
...но, ти едно гледаш а јас друго и тоа е во ред, но не е во ред само твоето поставување со потсмев, што покажува многу работи!
 
Член од
17 август 2011
Мислења
7.820
Поени од реакции
13.264
За 2018 година, број на здравствени осигуреници 1.8 милиони. Не знам дали во нив може да влегуваат и оние над 12 месеци надвор.
Poverojatno e da falat tuka, eden kup lugje nevraboteni so nemaat zdravstveno dur ne im doe zort.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom