А тие што се два пати попишани? Замисли, им кажуваш дека си попишан во Скопје кај што седиш и ти викаат „Ако дечко, такви се процедурите“. Може јас у Скопје сум една личност, а дома друга а? Седи бе...сите што не се попишани....100 евра казна в општина.
Ако, поубаво е по 2 пати да ги попишуваат Македонците отколку по неколку пати во Тетово Албанците. Тоа ни иде во прилог.А тие што се два пати попишани? Замисли, им кажуваш дека си попишан во Скопје кај што седиш и ти викаат „Ако дечко, такви се процедурите“. Може јас у Скопје сум една личност, а дома друга а? Седи бе...
Sad but true.САД диктира, а Македонија успешно игра.
Па моќта е токму во обичниот граѓанин. Тој дава власт, тој одзема власт. Кога Македончето би пружело отпор кон сите овие работи, и цврсто застане против овие "идеи" сигурен сум дека ништо нема да биде исто. Гледаш примери по Блискиот Исток и Азија дека народите собирија диктатори од власт, кои ја имаа апсолутната моќ барем 30 години. Египет, Либија, Сирија е блиску....Да, но што можеме ние обичните граѓани да направиме во врска со тоа?
епа ти и така си два пати попишан, едниот попис дај му го на некој што ич не е попишан за да не плаќа казнаА тие што се два пати попишани? Замисли, им кажуваш дека си попишан во Скопје кај што седиш и ти викаат „Ако дечко, такви се процедурите“. Може јас у Скопје сум една личност, а дома друга а? Седи бе...
Виде колку беа за протестот? Што мислиш, колку ќе излезат сега? Премногу политички полтрони, тоа е проблемот..Па моќта е токму во обичниот граѓанин. Тој дава власт, тој одзема власт. Кога Македончето би пружело отпор кон сите овие работи, и цврсто застане против овие "идеи" сигурен сум дека ништо нема да биде исто. Гледаш примери по Блискиот Исток и Азија дека народите собирија диктатори од власт, кои ја имаа апсолутната моќ барем 30 години. Египет, Либија, Сирија е блиску....
Кои пари бе? 11 дена сам си плаќав превоз... 2 реони поминав а денар НЕМАДа им е... ја се на нив, како имаше услови 10 дена а сега наеднаш снема услови ? парите си ги собраа попишувачите и вие и ајде сега ќе стопираме здравје по 20-30 или месец дена ќе правиме нов. Ех Македонијо Македонијо кај ионака пописот беше скап сега 2x ќе го правиме.