Попис во јуни-јули ако притисне Брисел

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.417
Поени од реакции
16.694
Добро брат може тебе не ти е интересно мене ми е мн занимливо... Дардан сакам да ми одговори на прашањето ама некако игнор ми лупа :D
Што ти е интересно, да се натегате на кого му е поголем.
Па еден огромен пост ќе залепи горенаведениот, со цифри кои си ги смислува у слободно време и мисли најбољи статистичар е, Славе дека го појебал.

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Од кај да знам дека во Струмица не ги попишувале печалбарите ... ја немам доверба , нека има по пет лица попишувачи од сите етнички заедници , нека не кошта 20 милиони евра, ама на крај сигурно ќе знаеме колку ги има.

Или пак ќе ги попишуваме сите тие што идат во Македонија најмалку еднаш годишно , а се со привремен престој во странство.

Овие нашите идат често , сега дури и за 2-3 дена одмор си идат , живели авионите и парите.
А ако идат нашиве македонци што се распространети низ цел свет како Канада, Австралија и др. има да бидете 5 % ;)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Го прекинаа затоа што у Тетово неможе да го одржат пописот(како и у повекето места кај шо ве има) ..... како и секогаш необјективен си ;) и значи не зборам за тебе зборам за 70% од Албанците може и повише нез , а вака коа збориш ми го величаш грујо ко кујзне кој патриот да е -.- као демек он го прекинал ради тоа што албанците биле премногу .... оф мори мајко до кое дереџе сме :D ...
Нема доверба , кога би знаел дека навистина не ги попишуваат македонците печалбари , одма би потпишал да се изземат и албанците печалбари.
Око не ми трепнува дека има опасност да паднат под 20% , просто једнонставно нема шанси.
Повише ме загрижува што толкави големи рурални општини , умираат за работа (не за леб).

Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
...
Европратеникот Ричард Хјуит во извештајот вели дека Владата треба да направи план за спроведување на операцијата, а притоа да се внимава на прагот од 20 отсто бројност, за да може да се користат одредени права од рамковниот догово...
Навистина го изјавил ова? Да внимаваме да запазиме %?
Која вообрзаеност и неписменост! Ние ќе спроведеме попис, за ти да ни кажеш колку % се. Пописот се спроведува да се преброиме колку сме и што сме, а не за да ги запазиме 20%.
Ако се 17%, 17% се и готово. Не може веќе фиктивни личности да се вбројуваат (тие истите живеат на три места: косово, албанија, Македонија).
Колку фалсификати се направија за да бидат 20% каде што не се, а највиновни се нашите политичари во тој период, на кои ништо не им е свето освен парите и позицијата и на сѐ забораваат. Не беше доволно што „привремено“ останаа протераните од косово, за после тука војна да ни прават. Тие толку загрижените од EU, што не си ги земаа ? Или што не прифатија директно во албанија да ги испорачаме? Дури ни албанија самата не ги сакаше, ќе ги оставеше да изгинат ко кучиња, а овие на протести „голема алб..“; не знаеш што е посмешно веќе.. или фактот дека терористите ги земаа за заложници сиромашните алб. а овие ги слават за херои, комедија до комедија.
Што не спомне некој за 200,000 раселени Македонци од Западна Македонија ? Ги избркаа со сила и никој не одговара; т.н. тивко етничко чистење. Каде е Брисел за тоа да запазува?
Кој те ставил тебе за европратеник ? Никаква свест, примитивец..бедотија, трошок на кислород.
До каде оди бедата на некои...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Нема доверба , кога би знаел дека навистина не ги попишуваат македонците печалбари , одма би потпишал да се изземат и албанците печалбари.
Око не ми трепнува дека има опасност да паднат под 20% , просто једнонставно нема шанси.
Повише ме загрижува што толкави големи рурални општини , умираат за работа (не за леб).
Како тоа во Гостивар, Тетово, Дебар на лето има двојно повеќе народ, а во Кавадарци, Охрид, Битола не е така.
Сакаш јас и ти да се прошетаме низ Гостивар и Тетово, а потоа низ Штип и Прилеп и да видиме колку празни куќи има низ овие градови? Не ми продавај демагогија и ефтини муабети овде, знаеме како стојат работите и кој се попишува со фотокопии од лични карти.

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Абе што се будали владава.Ако сака попис има точна статистика на родени,умрени и на лица кој се надвор од државава на повеќе време.
Едноставно треба да ангажира 100 луѓе од администрација и за 10 дена ќе се пребројат сите жители и не би имало можности за малверзации.
Од друга страна,албанците што се прават 30% е смешно,дури и 20% е дискутабилно...ако тие се 20% тогаш статистички секој 5-ти што ќе го видиш треба да е албанец,секој 5-ти спортист,секој 5-ти пеач,секоја 5-та јавна личност....
Но не е така.
Е сега може ќе речат дека немаат право да пеат и да спортуваат :):):)

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Добро брат а зошто тогаш го бојкотираа во Тетово пописот и немој само пак да ми го праиш Грујо патриот алахати :D можеби затоа што без печалбарите не сте 25% ? него некој 20тина ???

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Колку лесно , само да речеш дека му одговори , а ако те праша од кај оваа бројка , дај докажи некако , никако не знаеш да му објасниш.

Имам дадено сто тона материал на овој форум , за тоа колку ги има албанците ...
Кога сакав да бидам шовинист велев албанците ги има 35% , но кога се правев македонофил , албанците никако не паѓаа испод 20%.

17% е бројка на македонските шовинисти.
Обиди сега да бидеш албанофил , и кажи колку ти искачаат албанците.

Со проста математика , без да барам низ моите архиви, твоите 17% ги правам за измејување.

235.000 албански гласачи последни избори + 100.000 ученици + 50.000 предшколци = 385.000 потврдени албанци.

Да речеме:

Македонци 1.230.000
Албанци 385.000
Турци 74.000
Роми 55.000
Срби 32.000
Бошњаци 17.000
Останати 25.000
====
Вкупно: 1 818 000

1 818 000 / 385 000 = 21,2% албанци.

Под услов 100% од албанците да учествувале на избори (што не е вистина , тргнувајќи од моето семејство).

Потврдениот број албанци 21% , другарче Паушалче , максимумот не го знаеме , но ете минимумот лесно се утврди.

Зошто оваа тема не се спојува со таа главната што е затворена ... или пак и ова да се затвори.
Ок ајде вака малку да се разбереме .
ЗОШТО МИСЛИШ ДЕКА АЛБАНСКИТЕ ПАРТИИ БЕА ПРОТИВ ПОПИСОТ ?
Вас човече ве нема ,вие живеете во странтво а тука само куќи градите иначе уверен суд дека сте некаде 17 проценти .

--- надополнето: 6 март 2012 во 10:47 ---
Добро брат а зошто тогаш го бојкотираа во Тетово пописот и немој само пак да ми го праиш Грујо патриот алахати :D можеби затоа што без печалбарите не сте 25% ? него некој 20тина ???
Дечко имаше големи манипулации со тиа попис да не се навракаме на тоа .
Нешто слично што се случи и со овој попис каде и кравите и стадата овци беа броени како албанци .

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.503
Тие 235К немора да значи дека ако гласале за албанска партија дека се албанци има извртени умови и од кај нас што гласаат за нив.
Е ама албанчево не размислува како нас бе брат.Кај мене знам барем 20 души што ми кажале(сега кој лажел кој не е друга работа)што гласале за албанска партија пошто знаат дека нема да победат ,а гласаат колку да не се одлучат помеѓу вмро и сдсм.
Така да статистикава не му чини.
Едно прашање имам за Дарданиа ако албанци сте 25% (или барем20%+)зошто секогаш го бојкотирате пописот од која причина баш сакам да знам?
Ако не за друго се надевам свесен си дека најпривилегирано малцинство во светот сте.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.463
Поени од реакции
11.393
Е ама албанчево не размислува како нас бе брат.Кај мене знам барем 20 души што ми кажале(сега кој лажел кој не е друга работа)што гласале за албанска партија пошто знаат дека нема да победат ,а гласаат колку да не се одлучат помеѓу вмро и сдсм.
Едно прашање имам за Дарданиа ако албанци сте 25% (или барем20%+)зошто секогаш го бојкотирате пописот од која причина баш сакам да знам?
Ако не за друго се надевам свесен си дека најпривилегирано малцинство во светот сте.
зашто не се и им треба повеќе време за да се организират за да фалсификуваат да донесат некој од косово да кренат некој од гроб итн

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Можеби има и албанци кои гласале за македонски партии ... не се пазаруваме сега за ситни бројки ... нека бидат 10.000 македонци кои гласале за албанските партии ... но сепак тоа ништо не менува ... албанците никако не паѓаат под 20%.

Пописот не беше бојкотиран од албанците, информирај се.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Можеби има и албанци кои гласале за македонски партии ... не се пазаруваме сега за ситни бројки ... нека бидат 10.000 македонци кои гласале за албанските партии ... но сепак тоа ништо не менува ... албанците никако не паѓаат под 20%.

Пописот не беше бојкотиран од албанците, информирај се.
видиии го бе пак се прај на МУТЕ и ПАК -.- У Е*АНОТО ТЕТОВО БЕШЕ БОЈКОТИРАН НЕ У СТРУМИЦА -.- шо се праиш мутав и ти сеа

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
видиии го бе пак се прај на МУТЕ и ПАК -.- У Е*АНОТО ТЕТОВО БЕШЕ БОЈКОТИРАН НЕ У СТРУМИЦА -.- шо се праиш мутав и ти сеа
А?

Пописот се влечка во Тетово, Прилеп и Битола

Од 100-те илјади жители во општините Тетово и Боговиње досега, на пет дена до крајот на рокот за завршување на пописот, попишани се само 7500 лица, информираше претседателот на пописната комисија Нимет Беќири.
Според него најголем проблем за сите попишувачи е што немаат овластувања и затоа не можат да излезат на терен. Проблеми со попишувањето има и во Прилеп и Битола, каде досега се попишани само околу десет проценти од населението во овие региони.
=
А?
Во Прилеп и Битола не се албанци бе друже , што тоа само 10% попишани ... ? Македонците бојкотираа ? Се плашеа ?

Албанците не бојкотираа.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.503
А?

Пописот се влечка во Тетово, Прилеп и Битола

Од 100-те илјади жители во општините Тетово и Боговиње досега, на пет дена до крајот на рокот за завршување на пописот, попишани се само 7500 лица, информираше претседателот на пописната комисија Нимет Беќири.
Според него најголем проблем за сите попишувачи е што немаат овластувања и затоа не можат да излезат на терен. Проблеми со попишувањето има и во Прилеп и Битола, каде досега се попишани само околу десет проценти од населението во овие региони.
=
А?
Во Прилеп и Битола не се албанци бе друже , што тоа само 10% попишани ... ? Македонците бојкотираа ? Се плашеа ?

Албанците не бојкотираа.
Брате збори што сакаш ама да бидеме реални Албанците го бојкотираа.
Немам ништо против албанците(ок имам ама небитно е) поентата ми беше и 30% да испадневте нас исто ќе ни беше ако сте над 20% нас исти к*рац ни се фаќа дали сте 25% или 30%, ама на вас ви е важно да сте над 20% за да ги имате привилегиите на рамковниот договор значи ние(т.е македонците) не добиваме ништо и за нас нема разлика дали сте 20%,25% или 30%,а вие добивате нереални привилегии па оттука ние немаме мотив за бојкот проста логика.

Кажи ми те молам во која модерна држава во светов даваат вработување на база на етничка припадност?(освен Македонија)

Дали според тебе тоа што ја добива работата човек од етничка припадност ,а не човек способен за работата е плус за било која земја?

Ако ме прашаш мене ако си ја вршат брзо и ефикасно работата може слободно и 70% албанци да ги стават во администрација ама да ги постават со фактот што тие се професионалци, а не земале некој „копач“ од планина и со рамковен го поставиле во администрација и после редица од скопје до солун пред шалтер.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Абе не го перцепирајте, реплицира онаму каде што мисли дека може да одговори, си вади линкови негови, игнорира туѓи и така си тера... џабе се трудите.

Kajgana Shop

На врв Bottom