Помфрит?

bonbon4e

100% крејзи :P
Член од
4 септември 2010
Мислења
226
Поени од реакции
17
Помфрит ? Ммм мајками за тоа е махер го прави исто како у мекдоналц...
Ама јас незнам да правам...
Значи се земат компирите се лупат и мијат и после незнам онака да ги исечкам.
И во тавата колку зејтин се става?
И на колку се пржат?
И како ке знам кога се готови?
13 год сум.. Ај плзз кажете
 
Член од
22 април 2005
Мислења
1.333
Поени од реакции
504
Јас ги правам вака, ќе ги исечкам компирите на помфрит и ги ставам во вода да стојат 30мин, ќе извадат скроб а што помалку скроб покрцкави. После тоа ги сушам со крпа и ги ставам да се пржат. Сега доаѓа штосот, треба двапати да се пржат, прво 8 мин на послаб оган значи не да лудува зејтинот туку нежно да ги пржи, после тоа ги вадиш ги оставаш да се цедат и пржиш друга тура. Потоа ја накачуваш температурата на зејтинот пак ги враќаш да се пржат додека не добијат златна боја. Поубави од ресторан! Однадвор крцкави внатре меки. Нема утка.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom