Помош, софтверски проблеми и совети

Искрено не знам дали ова е соодветна тема но тука ќе пишам, водам на работа месечни финансиски извештаи кои ги креирам во опен офис врајтер, арно ама последниот пат заборавив да го сочувам документот за соодветниот месец , т.е. на новиот не отидов save аs, така да стариот ми отиде у курац, а нема backup на компјутерот на работа, па да прашам има ли чаре да го вратам како што бил првобитно пред 3 дена зачуван документот ?
 
Искрено не знам дали ова е соодветна тема но тука ќе пишам, водам на работа месечни финансиски извештаи кои ги креирам во опен офис врајтер, арно ама последниот пат заборавив да го сочувам документот за соодветниот месец , т.е. на новиот не отидов save аs, така да стариот ми отиде у курац, а нема backup на компјутерот на работа, па да прашам има ли чаре да го вратам како што бил првобитно пред 3 дена зачуван документот ?

Види дали има уклучено autosave, tools->options->Load/Save->General
Ако имаш од tools->options->LibreOffice->Paths
 
У школо ни ставија пасворд на администарот и кд сакамо да упалимо некоја игра тражи пасворд исто и кд да се симне/инсталира нешто, како би можеле да го пробиеме пасвордот и да ставимо наш? Професорот користеше "Hirens Boot" и "Mini Windows XP"
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Искрено не знам дали ова е соодветна тема но тука ќе пишам, водам на работа месечни финансиски извештаи кои ги креирам во опен офис врајтер, арно ама последниот пат заборавив да го сочувам документот за соодветниот месец , т.е. на новиот не отидов save аs, така да стариот ми отиде у курац, а нема backup на компјутерот на работа, па да прашам има ли чаре да го вратам како што бил првобитно пред 3 дена зачуван документот ?
Мал хинт: Користи ако ти врши работа екселот на Google Docs, можеш да го вратиш документот кога сакаш и како сакаш, автоматски се зачувува. Ти треба само меил на гмеил.
 

staycalm

prof. d-r potpaluvach na konzervi
Знае некој страна за бесплатно симнување на добри транзиции, title templates и слични презети за premiere pro 2018 коишто инаку се плаќаат?
 
Најлесен начин за креирање статично јутуб видео ? Значи имам музика , сакам видеото да се состои само од 1 слика, не ми е битно нели само музиката да оди... пробав со AVS арно ама кога ставам слика , музиката се пореметува се изместува.... нема нешто онлајн фри , лесен начин како да креирам јутуб видео со моја музика?
 
Најлесен начин за креирање статично јутуб видео ? Значи имам музика , сакам видеото да се состои само од 1 слика, не ми е битно нели само музиката да оди... пробав со AVS арно ама кога ставам слика , музиката се пореметува се изместува.... нема нешто онлајн фри , лесен начин како да креирам јутуб видео со моја музика?
некоја програма за креирање slideshow, додаваш слики и музика и правиш export во mp4.
имаш и ефекти, транзиции итн. еден куп такви бесплатни програми има.
https://spark.adobe.com/make/slideshow-maker/
https://www.movavi.com/photo-to-dvd-slideshow/
 
можеше порано на самиот јутуб да си правиш слајдови ама заебаа, заебаа све што беше добро на јутуб
 
Најлесен начин за креирање статично јутуб видео ? Значи имам музика , сакам видеото да се состои само од 1 слика, не ми е битно нели само музиката да оди... пробав со AVS арно ама кога ставам слика , музиката се пореметува се изместува.... нема нешто онлајн фри , лесен начин како да креирам јутуб видео со моја музика?
ова е onine, многу едноставно за работа, мп3 аудио плус една слика или текст од title-от наместо слика, плус опција за upload на 1080p резолуција:
https://www.tunestotube.com/

Пример од видео креирано од мене:
https://www.youtube.com/watch?v=MuhwnGYVbjw

Имам креирано и upload-ирано околу 30 видеа, до сега сум немал никаков проблем со музиката во видеото.
 
На врв