Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Princ
  • Време на започнување

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Pred edna nedela (ili dve) probav da instaliram Logitech kamera na mojot Sony Vaio lap top, arno ama, sjebav se.
Se desi sto se desi, Windowsot mi se zgasna i veke dve nedeli ne mozam care da mu najdam. Vo Safe Modus rabotese maminiot, ama posle i toa nejkese da pali, i mi pokazuvase deka Operating System not found.

Dajte nekoj neka mi kaze sto treba da storam ili dali nekoj pa imal iskustvo so ova. Aman pomagajte. :)

P

Princ

Гостин
Комплексна работа е за објаснување на форум. Јас би пробал со репарирање на XP, или ако можам да го кренам уште еднаш во сејф мод да го вратам назад со system restore или како трета опција инсталирање на нов XP, од него ги повлекувам сите важни и потребни податоци на друга партиција и форматирам :)
Може некој има подобра идеја, иако не верувам затоашто лаптопов ми изгледа dead.

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
A be opcii ima.
Edna od tie e da go prodadam. Vtorata e toa sto ti go napomena.
A u Safe Modus koa kje se onakvuem, ne znam kako da stignam do System Restore oti sranjevo e na germanski.

P

Princ

Гостин
StormAngel напиша:
A u Safe Modus koa kje se onakvuem, ne znam kako da stignam do System Restore oti sranjevo e na germanski.
Има лек и за ова. Ќе си викнеш некоја комшика што знае германски и ќе ти преведе. Само пази женати да не е дома :)

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
E kaj da najdam programerka u ova vreme ebago?

Nego, fala na pomos. Ako use nekoj ima nesto popametno da kaze, bujrum. :)

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
А можеш да ставиш Live цеде од некој оперативен систем, пример од линукс, и така да си ги извадиш податоците што ти требаат и префрли ги на друг HDD, а после слободно форматирај.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
11.325
Има бе. Палам кола, за 6 саати од сега сум таму за локум. Таман пред доручек со чајче.

Стави го цедето кое дојде со лаптопот и пробај да му направис ристор на икспето.

П.С. Педер си. :)

Член од
4 март 2006
Мислења
99
Поени од реакции
3
Од Control Panel > User Accounts кога мењам име на User зашто не се менува и во Documents and Settings. Има некое решение за да се смени и името на фолдерот од C > Documents and Settings? Плс пишете.

P

Princ

Гостин
Драган напиша:
Од Control Panel > User Accounts кога мењам име на User зашто не се менува и во Documents and Settings. Има некое решение за да се смени и името на фолдерот од C > Documents and Settings? Плс пишете.
Логички: додај уште еден јузер (ако веќе немаш два) и логирај се на него. Оди C: па Documents and Settings и направи му rename на фолдерот.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
компјутеров ми е со три јузери (едниот сеа го напраив) ама финтава е шо само со еден ми работи со другите две ....кочи чим се отвара ....

P

Princ

Гостин
Crazy P0Y0L напиша:
компјутеров ми е со три јузери (едниот сеа го напраив) ама финтава е шо само со еден ми работи со другите две ....кочи чим се отвара ....
Претпоставувам тие два што заебаваат се од поодамна па регистрито има многу грешки. Најди некој програм за средување на регистрите, ако не: формат или трпи така. Патем, се надевам имаш повеќе од 256 RAM меморија. 3 јузери се напорна работа.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Princ напиша:
Претпоставувам тие два што заебаваат се од поодамна па регистрито има многу грешки. Најди некој програм за средување на регистрите, ако не: формат или трпи така. Патем, се надевам имаш повеќе од 256 RAM меморија. 3 јузери се напорна работа.
нема врска рамот бе 1024 имам....имав 2 јузери е сеа денеска едниот не работеше па отворив друг...па и тој не работеше ..:S
чим се отварат одма се кочат...

P

Princ

Гостин
Crazy P0Y0L напиша:
нема врска рамот бе 1024 имам....имав 2 јузери е сеа денеска едниот не работеше па отворив друг...па и тој не работеше ..:S
чим се отварат одма се кочат...
Најди некоја програма за скенирање и поправање на регистрите ако веќе си сигурен дека немаш некој вирус.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Programa za skeniranje i sredvanje na kom najdobra ti e system mechanic 7
ili Tune up unilities 2006 e mislam posleden

Член од
11 март 2007
Мислења
7