Помош, проблеми, прашања, совети...

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Сликај си со print screen .. и после ке одиш во paint и ке направиш paste после зачувај ја сликата каде сакаш. :)
Пробав сликнав со Print screen и после напраив Paste во Пеинт ама џабе не се префрла во пеинт сликата незнам зошто

Член од
2 јуни 2012
Мислења
18
Поени од реакции
1
Ве молам помош. Кога играм било која игра уште на почетокот самата ми се спушта на task barot доле и после кога ќе ја уклучам од доле пак ке се спушти сама. Кажете што да правам ?

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.939
Поени од реакции
4.432
Вака дечки...Имам Делукс куќиште и сега сакам да го отворам.Ги одштрафив навоите од левата страна кога се гледа кон куќиштето однапред и сега не можам да го извадам тој плех.Не ми е јасно да не има уште некој навој некаде скриен или треба да посилно да завлечам?Ве молам за помош!
Благодрам однапред!

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Добар е овој првиов !
А вториот да го земам, ако нема од овој првиот?
Затоа што од денес е 50% акција, ама само 2 има од првиот и 3 од вториот. Сега планирам да идам, можда веќе се продадени...

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
А вториот да го земам, ако нема од овој првиот?
Затоа што од денес е 50% акција, ама само 2 има од првиот и 3 од вториот. Сега планирам да идам, можда веќе се продадени...
Првиов дефинитивно ! вториов е послаб а поскап ..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Вака дечки...Имам Делукс куќиште и сега сакам да го отворам.Ги одштрафив навоите од левата страна кога се гледа кон куќиштето однапред и сега не можам да го извадам тој плех.Не ми е јасно да не има уште некој навој некаде скриен или треба да посилно да завлечам?Ве молам за помош!
Благодрам однапред!
Tie se tie strafovite, probaj povleci go nanazad prvo so sila pa posle ako mrdne otvori go :)

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Првиов дефинитивно ! вториов е послаб а поскап ..
Да, приоритет ми е. Ама викам ако нема од тој, вреди ли да се земе другиов, кој има оригинал Windows 7 на него? Затоа е поскап.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Да, приоритет ми е. Ама викам ако нема од тој, вреди ли да се земе другиов, кој има оригинал Windows 7 на него? Затоа е поскап.
Види разгледај и други конфугурации по други продавници .. а со што windows e првиов ?

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Види разгледај и други конфугурации по други продавници .. а со што windows e првиов ?
Немаше ништо тој инсталиран на него.
Нема везе, очекивано беа распродадени. Ќе се чека друга прилика :D

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Немаше ништо тој инсталиран на него.
Нема везе, очекивано беа распродадени. Ќе се чека друга прилика :D
За тие пари можеш и на ново да склопиш нешто ко што ти пиша Psyside, компјутер кон за понатака ќе му смениш процесор/графика и ќе тера доста. Или еве ти и некоја конфигурација од мебиус за 240 евра (мада процесорот и хардот од сет ти се боље ако се таа цена). Се имаш овде само некоја кутија да му дадеш се наоѓаат и по 200-300 денари или стара ако ти се наоѓа по дома и DVD незнам дали имаш. :) Процесорот не е многу послаб од E6600 (ако имаш 1000ка плус можеш да земеш G620 што е може дури и за нијанса подобар од Е6600 ако работат на пониска фрекфренција) а графиката иако е постара во класа е со 6670 и како што рече ако играш на мала резолуција 512MB е доволно. Единствена мана и е што доста повеќе струја влече па затоа ти ставиви и квалитетно напојување. И во споредба со тие твоие за игри играње оваа конфигурација е каде каде подалеку. Плус денес утре можеш само процесор да ставиш i5/i7 и подобра графика и ке тера уште доста.

Mainboard ECS H61H2-M12 2430
CPU Celeron DC G530 BOX 2470
Memory 2x 2 GB DDRIII 1333 1240
VGA Sapphire HD4730 512MBGDDR5 2540
HDD 500GB16MB SATA Deskstar 7K1000.C 4180
PSU Chieftec ARENA 405W w/12cm Fan, Active PFC 1920
Total 14780ден

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Ми загрева напојувањето од прилика за едно сат време, некогаш за 10минути ама некогаш и за 3 сати :D Имам Хантол напојување 500вати сега ново е пред некој месец земено. Вака почна од како му менав матична. Вентилаторот работи добро со оглед на тоа што одкако ќе загрее ако го исклучам на 1 мин и го пуштам одма ќе го излади целосно напојувањето и ќе вози потоа некое време и пак ке загрее.Конфиг. е следнава
CPU: Intel P4 630
VGA: GeForce 220GT
MB: ASRock G41M-VGS3 R2.0
RAM: 4gb Transcend мислам, на 1033 (не е ни важно)
HDD: WD caviar серија 160gb

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ваљда е добро местово за ова...

Кажете ми што цена би можел да го дадам лаптопов? Све е добро кај него само мене ми треба за видео да рендерирам, а рендерирање на ова чудово со сони вегас иде прееееспоро

Лаптопот е нешто помалце од година дена користен
AMD Dual Core C-50
Radeon HD 6310
320gb HDD WD Caviar Blue
4GB DDR3 1333mhz
Touchpad со неколку гестури
Читач на мемориски картички
Нема проблем со температура

Ги игра поновите игри без проблем (Max Payne 3, Portal 2, BF3, COD сите серијали итн..)
Батеријата трае 3:30 загарантирано...Затоа што е добро одржувана :)

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Прво.... види дали вентилаторот во напојувањето врти!
Второ.... да пробаш да го зачистиш.... одвнатре!
Трето... во собата колку е температурата?
Четврто... врз компјутерот, кај напојувањето тури нешто метално... потешко..по можност наребрено....:D
Вентилаторот е ок, за прашина има само нзм како да го зачистам одвнатре :/
Собната температура е прилично висока бидејќи преку ден од 3 страни сонцето е грее... дури и кога другари ќе дојдет во мојата соба ми викет како е можно да е олку топло... како мислиш да турам нешто метално? :/

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Вентилаторот е ок, за прашина има само нзм како да го зачистам одвнатре :/
Собната температура е прилично висока бидејќи преку ден од 3 страни сонцето е грее... дури и кога другари ќе дојдет во мојата соба ми викет како е можно да е олку топло... како мислиш да турам нешто метално? :/
Напојувањето се држи на четири штрафа, одштрафи ги но предходно откачи ги каблите што идат во матичната, двд, хардот т.е. од сегде..
извади го напојувањето надвор, ако не си сигурен како да го симнеш лимот (горниот) на кутијата од напојувањето ич не го вади... оди така со целото напојување кај што има компресор или на бензиска и добро издувај го, има .се продаваат и боцички со компримиран воздух но не е баш ефтина варијанта, ако успееш да го отвориш напојувањето..тогаш земи мала мека молерска четка (2 до 3 цм широка ) и правосмукалка...

....собата..тури бе бар еден собен вентилатор...нека дува накај куќиштето!!!!

...метално... едноставно тури некој метален шуплив по можност наребрен профил или слично врз куќиштето (врз напојувањето) ..
....само немој 10 кила да туриш:D
..можеш внатре во куќиштето да туриш и дополнителен вентилатор (нек прави промаја)...ефтини се ..од 100 денари па нагоре..

само немој како некои да ги вадиш капаците од куќиштето т.е да држиш отворено куќиште... со тоа само ја нарушуваш воспоставената циркулација на воздухот внатре

..јбг..снајди се.. мора некако да го одвлечкаш вишокот топлина.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Пробав сликнав со Print screen и после напраив Paste во Пеинт ама џабе не се префрла во пеинт сликата незнам зошто
Смени го прикажувачот на слики кој ти е подесен под дифолт.

Ако не знаеш како прати преку пп, pass и id од Team Viewer, ако не знаеш што е Team Viewer = Google, ако не знаеш што е Google, откажи се од пц-то. :pos:

Шала на страна прати ми pass & id од Team Viewer и ќе средиме.

Kajgana Shop

На врв Bottom