- Член од
- 11 ноември 2011
- Мислења
- 555
- Поени од реакции
- 48
Оние дупчињата(џекчиња) како и да се викаат, каде што се ставаат слушалките не ми работат. Дали тие можи да се сменат?
Тие што се од напред или тие што се директ на матичната? Ако си 100% сигурен дека не работат, земи си звучна картица.Оние дупчињата(џекчиња) како и да се викаат, каде што се ставаат слушалките не ми работат. Дали тие можи да се сменат?
Тие што се однапред. Не сакам да ги ставам одназад бидејќи ми е страв да не се расипат и тие одназад од насекое преклавање. Дали можи да се расипат ако настално ги преклаваш слушалките и звучниците?Тие што се од напред или тие што се директ на матичната? Ако си 100% сигурен дека не работат, земи си звучна картица.
Не.Тие што се однапред. Не сакам да ги ставам одназад бидејќи ми е страв да не се расипат и тие одназад од насекое преклавање. Дали можи да се расипат ако настално ги преклаваш слушалките и звучниците?
ОК, фала. А како да ги направам тие напред?
Ако знаеш сам да чепкаш, треба да си земеш кабли и да ги поврзеш предните џекови со пиновите во матичната. Ако не, на сервис.ОК, фала. А како да ги направам тие напред?
За случај да е проблемот софтверски (инсталирани неколку различни апликации за режење) ке те упатам да погуглаш за Upper and Lower filters. И две утилс програмки да детектираш каков микс на филтри имаш на тој виндовс и како да ги тргнеш. Пази некои филтри ко ке ги тргнеш можат да ти направат да не ти го наоѓа драјвот воопшто, значи со усул тргање на филтриве, прво SystemRestore point креирај па тргај што имаш од филтри вишак.Имам проблем со дивиди режачот на лаптопот. Не сака да ми режи дивидија. До пред извесно време си беше во ред, немав режено неколку недели и сега кога пробав во нерото ми вика cannot write end of disc-at-once и запира режењето без воопшто да започни.
Се работи за HL-DT-ST DVDRAM GSA-T50N драјв. Не верувам да е софтверски проблемот, пробав и со други програми да режам, па и директно преку виндовсот и истиот проблем го јавува. По интернет некаде сретнав да се апдејтува фирмверот како едно од решенијата на проблемов, ама пак никаде не можам да најдам фирмвер.
Некој да го имал истиов проблем да ми помогни да го решам???
Сам да чепкам, не знам. Ама ко се прават не е важно. Ко ќе ми притребат ќе ги однесам на сервис. ФалаАко знаеш сам да чепкаш, треба да си земеш кабли и да ги поврзеш предните џекови со пиновите во матичната. Ако не, на сервис.
http://www.hdtune.com/Луѓе дајте програма за да видам колку проценти ми е здрав хард дискот. Фала однапред
И уште едно прашање... колку е просечен работен век на хард дискот?
За второто прашање...Hard Disk Sentinel дава такво инфо за дискот....колку време се користел и прогноза за estimete lifetime или уште колку живот му е преостанато Битни се SMART вредностите за Rellocated sector count, т.е све поголемо од нула во Data колоната нечини.Луѓе дајте програма за да видам колку проценти ми е здрав хард дискот. Фала однапред
И уште едно прашање... колку е просечен работен век на хард дискот?
http://webshop.ddcom.com.mk/products/pid/638398Дечки, имам волан донесен од америка.Ама не влага на пц, кабелот е како на пс2 контролерот. Има некој приклучок од пс2 на усб за пц?