Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Оние дупчињата(џекчиња) како и да се викаат, каде што се ставаат слушалките не ми работат. Дали тие можи да се сменат?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Оние дупчињата(џекчиња) како и да се викаат, каде што се ставаат слушалките не ми работат. Дали тие можи да се сменат?
Тие што се од напред или тие што се директ на матичната? Ако си 100% сигурен дека не работат, земи си звучна картица.

Член од
22 март 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Follow the steps :

1.Open a new note pad file.

2.Copy this

cd\
reg add “HKLM\System\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies” /t Reg_dword /v

WriteProtect /f /d 0

3.save it as DISABLEWP.BAT

4.Then copy it to start up folder.

When you insert a pendrive it remove write protection.If it becomes.Or simply use any software which fix this kind of problem.You may try LONG PATH Tool.It may help you.Thanks.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Тие што се од напред или тие што се директ на матичната? Ако си 100% сигурен дека не работат, земи си звучна картица.
Тие што се однапред. Не сакам да ги ставам одназад бидејќи ми е страв да не се расипат и тие одназад од насекое преклавање. Дали можи да се расипат ако настално ги преклаваш слушалките и звучниците?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Тие што се однапред. Не сакам да ги ставам одназад бидејќи ми е страв да не се расипат и тие одназад од насекое преклавање. Дали можи да се расипат ако настално ги преклаваш слушалките и звучниците?
Не.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ОК, фала. А како да ги направам тие напред?
Ако знаеш сам да чепкаш, треба да си земеш кабли и да ги поврзеш предните џекови со пиновите во матичната. Ако не, на сервис.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.650
Поени од реакции
7.491
Имам проблем со дивиди режачот на лаптопот. Не сака да ми режи дивидија. До пред извесно време си беше во ред, немав режено неколку недели и сега кога пробав во нерото ми вика cannot write end of disc-at-once и запира режењето без воопшто да започни.
Се работи за HL-DT-ST DVDRAM GSA-T50N драјв. Не верувам да е софтверски проблемот, пробав и со други програми да режам, па и директно преку виндовсот и истиот проблем го јавува. По интернет некаде сретнав да се апдејтува фирмверот како едно од решенијата на проблемов, ама пак никаде не можам да најдам фирмвер.
Некој да го имал истиов проблем да ми помогни да го решам???
За случај да е проблемот софтверски (инсталирани неколку различни апликации за режење) ке те упатам да погуглаш за Upper and Lower filters. И две утилс програмки да детектираш каков микс на филтри имаш на тој виндовс и како да ги тргнеш. Пази некои филтри ко ке ги тргнеш можат да ти направат да не ти го наоѓа драјвот воопшто, значи со усул тргање на филтриве, прво SystemRestore point креирај па тргај што имаш од филтри вишак.
Filter Driver Load Order v1.0.009
FilterFix - Drive Filter Repair Tool

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Ако знаеш сам да чепкаш, треба да си земеш кабли и да ги поврзеш предните џекови со пиновите во матичната. Ако не, на сервис.
Сам да чепкам, не знам. Ама ко се прават не е важно. Ко ќе ми притребат ќе ги однесам на сервис. Фала

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Луѓе дајте програма за да видам колку проценти ми е здрав хард дискот. Фала однапред:)
И уште едно прашање... колку е просечен работен век на хард дискот?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.650
Поени од реакции
7.491
Луѓе дајте програма за да видам колку проценти ми е здрав хард дискот. Фала однапред:)
И уште едно прашање... колку е просечен работен век на хард дискот?
За второто прашање...Hard Disk Sentinel дава такво инфо за дискот....колку време се користел и прогноза за estimete lifetime или уште колку живот му е преостанато :) Битни се SMART вредностите за Rellocated sector count, т.е све поголемо од нула во Data колоната нечини.
За првото прашање, HDtune e Ok програмче чиј сурфејс скан може да ти најде или да ненајде бед сектор. Пошто бараш во % колку ти е читав дискот на hddguru сајтот ке го бараш MHDD(freeware), режеш бутабилно ЦД од исото и старташ у ДОС. Сурфејс сканот на MHDD ја мери брзината со која ги чита секторите и ке ти испише во колкав број секторите на дискот имаат delay vo vreme(ms) до 10ms, до 50ms, до 150ms итн....што помалце имаш сектори со каснење над 50 дотолку поздрав диск. До 10 сектори меѓу 50 и 150ms е Ок диск....ако имаш сектор па макар и еден бил у црвено со delay од 500ms и више барај нов диск со повреме. Со програмов тие каснења/delays може да се пребришат со нули(Erase Delays) со што делумно се подобрува ситуацијата, но така податоците се бришат, т.е. таа операција за бришење само на празен хард се прави. И уште еден хинт за крај за mhdd, за бришење на delays на секторите неможе да се избере време помало од мислам дека беше 240ms на Цд верзијата на програмов, но има начин таа вредност да се намали на floppy верзијата на mhdd. Значи може да се подеси пример све што е сектор со каснење над 50ms да ги пребрише.

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
Дечки, имам волан донесен од америка.Ама не влага на пц, кабелот е како на пс2 контролерот. Има некој приклучок од пс2 на усб за пц?

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Мислам дека ми се расипа оптичкиот драјв. Стаив празно ДВД да режам, и коа кликнав Burn почна да прави некои чудни звуци, како гребење нешто слично. Така праеше едно десетина секунди, и извади ерор, демек ДВД-то не било во ред, да стаам друго. После ова не ми чита ниедно цд, едноставно не ги препознава.
Има ли нешто што може да напраам, или цркна двд ромот? Компјутеров е стар 2 месеца, а имам изрежено дали 4-5 цедиња, можда ни толку.

Kajgana Shop

На врв Bottom