Помош, проблеми, прашања, совети...

?

..........

Гостин
Имам еден проблем имено кога ќе го уклучам компјутерот екранот се намалува и јас преку Control panel го враќам во нормала и правам ok и keep the changes, меѓутоа со секое уклучување на компјутерот јово на ново, екранот се намалува. :( Незнам што да му правам. Досега не правел вакви проблеми, ова е од пред месец дена.
На која резолуција ти работи......
и која е максимална резолуција на мониторот

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
Препорака за 5.1 звучници за околу 2.500?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Препорака за 5.1 звучници за околу 2.500?
Ухх нема такви а и да има се некое тешко ѓубре. За колку толку солидни 5.1 звучки, ѕирни по фирмиве за Logitech X-530/540, X-530 пред некое време се нудеа за 4000 ден.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
Ухх нема такви а и да има се некое тешко ѓубре. За колку толку солидни 5.1 звучки, ѕирни по фирмиве за Logitech X-530/540, X-530 пред некое време се нудеа за 4000 ден.
Не ми се даваат многу пари за звучници. Максимум 2 и пол 3, илјади еве...

http://www.set.com.mk/setClient/productdetails.asp?subitem=&brand=Logitech&bybrand=&group=13&productid=19088

Некое мислење за овие?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482

whenURdown

увезена пломба за петтка доле десно
Член од
6 март 2012
Мислења
56
Поени од реакции
24
Вака иам проблем со маусот... Logitech optical mouse, ми го дадоа со конфигурацијата, ама маусов се буни на моменти, пример шетам по екранот со маусот и ќе почне да се буни ќе оди пример доле, а ја горе одам или ќе шета сам по екранот и ќе се стабилизира, што може да му биде... ЧАРЕ :?:[/quote дувни му на ласерот и зачисти си го бирото или подлогата =] а може имаш мушичка во во маусот па те драпа :pos:

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Ми треба совет за HDD.

Пошто Caviar Green-от веќе почна да ми цркнува, сакам да го заменам со нов.

Што препорачувате да купам? Дали негде е достапен 1TB Samsung F3-ката?

Член од
19 јануари 2012
Мислења
56
Поени од реакции
37
дечки,имам едно прашање... мониторот на лаптопот ми се откачи од едната страна, односно се скрши делче со кое беше поврзан со тастатурата и сега практички виси од другата страна... знам дека ми треба сервис, само ме интересира дали некој до сега имал вакво искуство и би знаел колку би чинела поправката. фала однапред

S

Sheldon Cooper

Гостин
имам сличен проблем како корисникот 8848, само што кај мене штрчи пластиката т.е нешто е откачено, скоро видов дека штрафчето паднало па ставив едно друго поголемо и сега неќе да се извади а тоа пак си штрчи :$ вака изгледа:

Член од
24 јуни 2011
Мислења
522
Поени од реакции
462
Имам проблеми со интернетот односно мислам дека проблемот е до рутерот. Снемува нет, го рестартирам рутерот односно го вадам од напојување го укл повторно и добивам нет, но за 2-3 минути снемува поново. Се работи за TP LINK TL-WR740N.Кажувајте решение или да го носам додека има гаранција.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Имам проблеми со интернетот односно мислам дека проблемот е до рутерот. Снемува нет, го рестартирам рутерот односно го вадам од напојување го укл повторно и добивам нет, но за 2-3 минути снемува поново. Се работи за TP LINK TL-WR740N.Кажувајте решение или да го носам додека има гаранција.
Од кој провајдер имаш интернет? И мене истото ми се случува, јас сум на Телекабел. Ама се случува после полноќ секогаш, и така ме заебава едно 20-30 минути. Инаку рутерот ми е Linksys WRT54GL.

Член од
24 јуни 2011
Мислења
522
Поени од реакции
462
Од кој провајдер имаш интернет? И мене истото ми се случува, јас сум на Телекабел. Ама се случува после полноќ секогаш, и така ме заебава едно 20-30 минути. Инаку рутерот ми е Linksys WRT54GL.
Од Близу

Член од
8 февруари 2012
Мислења
83
Поени од реакции
3
Дали некој може да ми помогне...
Имам матична плоча MSI AGP 8x и процесор AMD Athlon 2200+
И пробав да му ја зголемам фрекфенцијата на процесорот.. и компјутерот некеше повеќе да работи ... Ја извадив батеријата и почна да титка 3пати.. после секои 5секунди пак титка 3пати и се така... дали некој може да ми каже што е .. бидеејќи сите мајстори нагагаат само.. матичната,процесорот... да знам што да купам да не купувам за џабе делови..

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дали некој може да ми помогне...
Имам матична плоча MSI AGP 8x и процесор AMD Athlon 2200+
И пробав да му ја зголемам фрекфенцијата на процесорот.. и компјутерот некеше повеќе да работи ... Ја извадив батеријата и почна да титка 3пати.. после секои 5секунди пак титка 3пати и се така... дали некој може да ми каже што е .. бидеејќи сите мајстори нагагаат само.. матичната,процесорот... да знам што да купам да не купувам за џабе делови..
Како се обиде да му ја зголемиш фреквенцијата? Зголеми ли волтажа на нешто?

Пробај извади ги рам плочките, процесорот и графичката па врати ги пак. А може и да си го рокнал процесорот.

Kajgana Shop

На врв Bottom