Помош околу Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint)...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.029
Поени од реакции
6.051
Дали постои опција во Excel, да пресметам кои ќелии го даваат како збир некој број.
Да се пополнети како пример од А1 па до М1 со одредени броеви(рандом различни броеви во секоја ќелија), и јас да пресметам кои ќелии би ми го дале 45(пример) како збир.
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.707
Поени од реакции
27.670
Дали постои опција во Excel, да пресметам кои ќелии го даваат како збир некој број.
Да се пополнети како пример од А1 па до М1 со одредени броеви(рандом различни броеви во секоја ќелија), и јас да пресметам кои ќелии би ми го дале 45(пример) како збир.
 
D

Deleted member 12196

Гостин
Дали постои опција во Excel, да пресметам кои ќелии го даваат како збир некој број.
Да се пополнети како пример од А1 па до М1 со одредени броеви(рандом различни броеви во секоја ќелија), и јас да пресметам кои ќелии би ми го дале 45(пример) како збир.
Не знам како тоа ќе изгледа. Ќе има повеќе решенија. Ако на пример сите броеви се деветки, тогаш било кои пет ќелии го исполнуваат условот.
 

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.029
Поени од реакции
6.051
Го најдов ова вчера(не знаев како точно да го формулирам прашањето за google :D), ама 99% нешто грешам и не ми испаѓа тоа што сакам.
Тука од страна се појавува бр.1 кај броевите кои што го даваат збирот, и останува 0 кај оние кои не дел од тој збир.
Најдов и уште едно, ама тоа беше со помалку објаснувања од горенаведеното. Ќе чепкам пак, па ќе видиме. Може ќе успеам.

Не знам како тоа ќе изгледа. Ќе има повеќе решенија. Ако на пример сите броеви се деветки, тогаш било кои пет ќелии го исполнуваат условот.
Знам тоа. броевите се ептен рандом. Има 3, 4, 5-цифрени броеви. Се обидувам од тие броеви да дојдам до најчесто 5-цифрен број.Thx.
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.707
Поени од реакции
27.670
Го најдов ова вчера(не знаев како точно да го формулирам прашањето за google :D), ама 99% нешто грешам и не ми испаѓа тоа што сакам.
Тука од страна се појавува бр.1 кај броевите кои што го даваат збирот, и останува 0 кај оние кои не дел од тој збир.
Најдов и уште едно, ама тоа беше со помалку објаснувања од горенаведеното. Ќе чепкам пак, па ќе видиме. Може ќе успеам.
Да, нешто грешиш. Сега го пробав и функционира.
 
Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.496
Поени од реакции
2.407
Ставам caption на picture (со label Слика), за да имам Слика 1, Слика 2, итн., но проблемот е што кога ќе ставам Слика 1, после заглавува на Слика 2. Односно, секој пат по Слика 1, секој нов caption ми е Слика 2, наместо да си оди Слика 2, Слика 3, Слика 4...

Решение?
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.707
Поени од реакции
27.670
Ставам caption на picture (со label Слика), за да имам Слика 1, Слика 2, итн., но проблемот е што кога ќе ставам Слика 1, после заглавува на Слика 2. Односно, секој пат по Слика 1, секој нов caption ми е Слика 2, наместо да си оди Слика 2, Слика 3, Слика 4...

Решение?
Чудно.
Ај отвори нов документ, стави нов label нека не биде Слика туку нешто друго пример Фото, стај рандом 3 слики и пробај дали ќе ти ги нареди Фото 1, Фото 2, Фото 3.
 
Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.496
Поени од реакции
2.407
Чудно.
Ај отвори нов документ, стави нов label нека не биде Слика туку нешто друго пример Фото, стај рандом 3 слики и пробај дали ќе ти ги нареди Фото 1, Фото 2, Фото 3.
Нема проблем вака.
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.707
Поени од реакции
27.670
Нема проблем вака.
Нешто е збагосано во твојот моментален документ ондак. Да пробаш да копираш се и да префрлиш у нов документ?
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.978
Поени од реакции
35.942
Нема проблем вака.
Ај види под кој heading ти се наредени, можеби имаш различен дефинирано на наредните слики и ти го ресетира броењето во однос на него.
 
Член од
7 март 2009
Мислења
1.143
Поени од реакции
805
Некое програмче бесплатно за промена на фонт во word документ пошто документот е долг и е пишан од различни луѓе во различни временски периоди со 4-5 различни фонтови, онаа вградената опција со replace all не функционира,целта ми е документот да има само 1 фонт
 
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.154
Поени од реакции
876
Некое програмче бесплатно за промена на фонт во word документ пошто документот е долг и е пишан од различни луѓе во различни временски периоди со 4-5 различни фонтови, онаа вградената опција со replace all не функционира,целта ми е документот да има само 1 фонт
Сакаш да го конвертираш во македонска поддршка или?
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.978
Поени од реакции
35.942
Некое програмче бесплатно за промена на фонт во word документ пошто документот е долг и е пишан од различни луѓе во различни временски периоди со 4-5 различни фонтови, онаа вградената опција со replace all не функционира,целта ми е документот да има само 1 фонт
Ако нема голема разлика во фонтовите од поглед на знаци, CTRL+A - и одбираш фонт горе, или со format painter фати од фонтот што го сакаш и влечи над се друго, и каратеристичните знаци смени ги на крај со find-replace :)
 
Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.736
Поени од реакции
2.553
Некое програмче бесплатно за промена на фонт во word документ пошто документот е долг и е пишан од различни луѓе во различни временски периоди со 4-5 различни фонтови, онаа вградената опција со replace all не функционира,целта ми е документот да има само 1 фонт
Во самиот ворд има таква опција. Ctrl+H>More>Replace Format.
 
Член од
7 март 2009
Мислења
1.143
Поени од реакции
805
Во самиот ворд има таква опција. Ctrl+H>More>Replace Format.
Знам за таа опција,ама треба да ги бараш сите фонтови,4-5 различни се низ текстот а поприлично е долг документот,јас мислев на програмче кое со обележување на целиот текст одеднаш ќе го промени целиот фонт
Автоматски споено мислење:

Сакаш да го конвертираш во македонска поддршка или?
Документот е пишан на кирилица ама со различни фонтови,еднаш у Ariel (alt+Shift за МКД),другпат директно кириличен фонт куцале итн. така едно 4-5 луѓе се менувале,јас барам програмче кое со еден клик ќе го промени цел документ во бараниот фонт,знам дека ги има за со пари,ама мислев ако има некое бесплатно,однапред благодарам
 

Kajgana Shop

На врв Bottom