Помош ист/сличен проблем

Член од
8 септември 2023
Мислења
3
Поени од реакции
0
Добро вечер на сите, Некој со ист проблем пребрз метаболизам? , и како да го решам истиот дали има некој таблети билки можда да се смири.?
Уште не сум се дојал шо се вика ми се приодува у ВЦ. Тргнувам на работа ме страв во комбе/автобус долг пат посебно на утро сабајлината, некој со ист сличен проблем?

ПС: Заборавив да напоменам ја јелда сум пушач 8 години од средно али јазикот ми е зелен , и од страните бел и како со повише влакна чудно..

Ви благодарам

Последно уредено:
Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
Добро вечер на сите, Некој со ист проблем пребрз метаболизам? , и како да го решам истиот дали има некој таблети билки можда да се смири.?
Уште не сум се дојал шо се вика ми се приодува у ВЦ. Тргнувам на работа ме страв во комбе/автобус долг пат посебно на утро сабајлината, некој со ист сличен проблем?
Da pojdes na lekar,da se ispitas.Ima poveke sostojbi osven prebrz metabolizam , intolerancija na odredena sostojka, ulcerozen kolit I dr.

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
нит е брз метаболизам нит ништо ке си земеш упат и доктор да те прегледа.По твое може да е интолеранција на одред вид нервозни црева стрес и ред друго.Или приватно гастро и колоноскопија и да си на сигурно.

Член од
8 септември 2023
Мислења
3
Поени од реакции
0
нит е брз метаболизам нит ништо ке си земеш упат и доктор да те прегледа.По твое може да е интолеранција на одред вид нервозни црева стрес и ред друго.Или приватно гастро и колоноскопија и да си на сигурно.
Ноември месец 2022ра направив колоноскопија во систина поради дебелито црево ми било превртено малце има и снимка и све не ми кажаа ништо тогаш,
а за стрес да се више и више не ме срам да кажам дека пред брзо имав и панични напади

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.144
Поени од реакции
3.904
Da pojdes na lekar,da se ispitas.Ima poveke sostojbi osven prebrz metabolizam , intolerancija na odredena sostojka, ulcerozen kolit I dr.
Za ulcerozen kolitis treba krv vo izmet isto i za kronova, najverovatno e nervozni creva, ne e opasno no dozivotna sostojba, kje reguliras so ishrana i namaluvanje stres.

Член од
8 септември 2023
Мислења
3
Поени од реакции
0
Za ulcerozen kolitis treba krv vo izmet isto i za kronova, najverovatno e nervozni creva, ne e opasno no dozivotna sostojba, kje reguliras so ishrana i namaluvanje stres.
Немам крв во изметот знае некогаш на почетокот на анусот али тоа ми се деси минатава недела бидејќи бев у ВЦ преку 3-4 пати по голема нужда, поради прекумерно бришење со сува хартија за време од 2-3 часа :)

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
22.374
Поени од реакции
38.902
...што врска има твоја претпоставка за „пребрз метаболизам“ со твојата столица и дупе?
порано, на времето, кога имаше вистинско образование и се учеше, пред секој испит пред кабинетот на професорот од дваесет души пријавени, само четворица, пола по пат се вратиле назад дома, пола по автобуси се симнале на несоодветната станица, а трети низ универзитетски тоалети, нит имале пребрз метаболизам, нит дупето не им чинило, нит цревата биле болни, нит имале интолеранција на храна, впрочем самиот укажуваш на панични напади, ете тоа ти е проблемот,

Screenshot 09-09-2023 00.19.43.png 52275c98cb3430169ef733c5b2e421cd7bb67bf7-16x9-x1y0w2446h1376.jpg

ете самиот знаеш! :toe:

Последно уредено:
Член од
13 септември 2023
Мислења
2
Поени од реакции
1

ПС: Заборавив да напоменам ја јелда сум пушач 8 години од средно али јазикот ми е зелен , и од страните бел и како со повише влакна чудно..

Ви благодарам
И јас мислам дека е подобро да отидеш на лекар и само после сеопфатна анализа ќе ти даде препораки како да си го вратиш здравјето! Порано ме болеше стомак, а причината беше зачинетата исхрана, а откако ги елиминирав овие намирници се опоравив!

Kajgana Shop

На врв Bottom