Помош: Вируси, црви и разни штетници

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.270
Поени од реакции
15.390
Јас го инсталирав и на малиот лаптоп МСЕ бидејќи е во помалите по меморија(околу 20 мб) додека Австот е 110 мб.Но мана кај МСЕ е многу споро го пребарува комјутерот.најмалку 1 саат а имам вкупно 100 гига пополнетост на двата диска.Сујм користел и Нортон ама некои викаат дека е слаб,како и АВГ фрее верзијата

за скенирање отпосле јас сум навикнат на антималварето,наоѓа некои работи кои МСЕ неможи да ги пронајде.Дали ми фрла четки дека нешто нашол-незнам,гледам дека нешто наоѓа одвреме на време

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Зошто не го користиш Microsoft Security Essentials?
Го користам, на Десктопот, одличен ми е за таму, али за на лаптопов, не ме бендисува, тука користам Auslogics BoostSpeed што не е антивирусен програм, али пошто знам што отварам и затоа не ни користам ама у последно време како са осеќам нешто да ми закочува, па сакам да проверам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јас го инсталирав и на малиот лаптоп МСЕ бидејќи е во помалите по меморија(околу 20 мб) додека Австот е 110 мб.Но мана кај МСЕ е многу споро го пребарува комјутерот.најмалку 1 саат а имам вкупно 100 гига пополнетост на двата диска.Сујм користел и Нортон ама некои викаат дека е слаб,како и АВГ фрее верзијата

за скенирање отпосле јас сум навикнат на антималварето,наоѓа некои работи кои МСЕ неможи да ги пронајде.Дали ми фрла четки дека нешто нашол-незнам,гледам дека нешто наоѓа одвреме на време
Еднаш се скенира РС, после само се штити.
--- надополнето: 2 мај 2013 во 22:01 ---
Го користам, на Десктопот, одличен ми е за таму, али за на лаптопов, не ме бендисува, тука користам Auslogics BoostSpeed што не е антивирусен програм, али пошто знам што отварам и затоа не ни користам ама у последно време како са осеќам нешто да ми закочува, па сакам да проверам.
Помини го еднаш со Hitman PRO

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.270
Поени од реакции
15.390
Го поминав и со Хитманот,ама за да ги очисти тие работи што ги најде ми бара да ја купам лиценцата.торенти барав насекаде ама ненајдов

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Помини го еднаш со Hitman PRO
Добар е, е ваков програм сличен на него некој, пошо овој .exe на c код ми го детектира како тројан, јас сум го куцал и тројан ми го покажува dafaq :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.270
Поени од реакции
15.390
еден другар мој што се занимава со поправка на компјутери на ваква слична приказна ми рече-што знае програмот што треба да избриши?:vozbud:

Член од
28 октомври 2012
Мислења
272
Поени од реакции
39
probaj so anvi smart defender mal e i ima zastita vo realno vreme koga nekoja programa se obiduva da se registrira vo regedit.

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
а да си земете вие една Љубица? какви компјутери, баталете тоа, што ќе ви е... :facepalm:

Член од
28 октомври 2012
Мислења
272
Поени од реакции
39
probaj so anvi smart defender mal e mnogu dobar i ima zastita vo realno vreme koga nekoja programa se obiduva da se registrira vo regedit.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.270
Поени од реакции
15.390
Кажете некој лек-последно време осетив дека компјутерот е успорен,скенирав со антималварето ама во брза постапка,ненаоѓаше ништо.сега комјутерот ме известува дека на Ц дискот нема слободен простор.Проверив све е крцато,а реално од 100 гига имав 30 пополнето,а 70 празен простор.Скенирав со антималварето и гледав дека при скенирањето околу половина час скенира кешови од google earth-околу 110 000 фајлови.Му направив анистал на ртот,ама при скенирање повторно тука многу време троши.Од почеток најде 18 тројанци,ги исчистив пред да заврши скенирањето.Со есенцијалот ништо ненајдов,му направив анистал,спуштив аваст 8(предходно избришав неколку програми за да отворам простор).Сега бара авастот,досега има 2 објекти најдено,ама....
предложете нешто....

Член од
9 април 2011
Мислења
812
Поени од реакции
1.055
Значи секогаш кога ќе вклучам хром, покрај почетната, ми се отвора 2 таб во кој ја има оваа адреса

Код:
http://websearch.lookforithere.info/?pid=658&r=2013/05/14&hid=3662779338&lg=EN&cc=MK&unqvl=14

До сега 2 пати го форматирав пц, мислев дека е нешто до него, ама проблемот е изгледа кога ќе се најавам на гоогле цхроме, ми ги помни сите сетинзи и остали работи, пробав избришав екстензии, пробував со скенирање со антивирус се пробав и несака да се тргне никако. Ве молам за помош и сугестии.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Значи секогаш кога ќе вклучам хром, покрај почетната, ми се отвора 2 таб во кој ја има оваа адреса

Код:
http://websearch.lookforithere.info/?pid=658&r=2013/05/14&hid=3662779338&lg=EN&cc=MK&unqvl=14

До сега 2 пати го форматирав пц, мислев дека е нешто до него, ама проблемот е изгледа кога ќе се најавам на гоогле цхроме, ми ги помни сите сетинзи и остали работи, пробав избришав екстензии, пробував со скенирање со антивирус се пробав и несака да се тргне никако. Ве молам за помош и сугестии.
https://www.google.com/dashboard/
Оди надолу и барај Chrome sync и кликни наStop sync and delete data from Google. После, избриши го пребарувачот (со revo uninstaller), направи рестарт па инсталирај го одново.

A

AnFem

Гостин
Имам Windows 7 и користам Аваст антивирус. На секои две минути ми се појавува нотификација „Мalicious url blocked“. Го исчистив со Super Anti Spyware и со CC Cleaner. Ништо! Знам точно кога го закачив чудово, ама не знам како да го откачам. Help! :(

Kajgana Shop

На врв Bottom