Помош: Барам еден филм!

Член од
6 јануари 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Ми треба помош! Може некој да ми кажа каде можам да го најдам Digital Fortress???

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Вака,барам два филма,што ги имам гледано како дете пред 10-тина години и никако не можам да се сетам на насловот.
Првиот е martial arts, Кинески или Јапонски,не е Англиски во никој случај, се случува некаде на Далечниот исток,и има една група на борачи што учат кај еден учител,и има еден лош тип.Сите од школата се пробуваат еден на еден со лошиов тип и никако не можат да го победат и да му најдат слаба точка.Еден пред да умре го гледа како типов се смее и му светнува дека слабата точка му е грлото и со крвта од сопствената уста пишува на песокта која му е слабата точка,и на крајот мислам ама не сум сигурен,тој што ќе ја прочита пораката го победува лошиот тип.
Вториот е на Англиски јазик.Се случува период од 17 до 19 век.Започнува со сцена во затвор,во една ќелија е затворен капетан на брод,и него го изнесуваат од ќелијата и го носат на судење,судијава нешто го испрашува и капетанов почнува да ја кажува приказната т.е самиот филм низ флешбек.Се случува на брод и бродов плови кон некое место,и е управуван од еден многу строг и лош капетан(не е истиот од затворот и е најстар од сите )и цело време ги казнува морнарите и посадата,а посебно се сеќавам дека најмладиот од посадата цело време го камшикуваше за секоја мала глупост.На посадата и доaѓa преку глава и решaва да се ослободи од стариов и навечер во кабината му се собираат сите и го убиваат и после не се сеќавам.
Секоја помош е многу добредојдена

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Вториот е на Англиски јазик.Се случува период од 17 до 19 век.Започнува со сцена во затвор,во една ќелија е затворен капетан на брод,и него го изнесуваат од ќелијата и го носат на судење,судијава нешто го испрашува и капетанов почнува да ја кажува приказната т.е самиот филм низ флешбек.Се случува на брод и бродов плови кон некое место,и е управуван од еден многу строг и лош капетан(не е истиот од затворот и е најстар од сите )и цело време ги казнува морнарите и посадата,а посебно се сеќавам дека најмладиот од посадата цело време го камшикуваше за секоја мала глупост.На посадата и доaѓa преку глава и решaва да се ослободи од стариов и навечер во кабината му се собираат сите и го убиваат и после не се сеќавам.
Секоја помош е многу добредојдена
Ај види да не е овој. Ако не е гледај го обавезно..:)

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Ај види да не е овој. Ако не е гледај го обавезно..:)
Не е овој, тој што го барам е понов сниман најрано деведесет и некоја, и постерот е различен мислам дека имаше тројца а не двајца на него и беше со плава позадина.Првата сцена не е таа гледав на Јутјуб, сите членови на посадата носеа сини јакни знаеш на какви мислам и дефинитивно немаше Тахиќани.
Ако имаш било каква друга идеја за било кој од двата сподели ја секако :)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.461
Поени од реакции
87.248
Филмот со пчелите убијци што се даваше на Амазон.Ќе нападнат едно помало градче во Америка, и приказната се врти околу едно семејство кое ќе бара излез од градчето и лек за девојчето кое е каснато од пчелите

Член од
7 април 2011
Мислења
16
Поени од реакции
4
Дали го знае некој името на филмот што некаде околу 23 часот го даваа на А2.Поздрав и однапред благодарам

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Немам многу информации за филмот, па не знам дали ќе може да ми помогнете. Ама.. се работи за анимиран филм со роботи. Па ќе биде направено девојче-робот како умрената ќерка на некојси таму, во неа ќе биде целото оружје, па некое момче ќе се заљуби во неа и нешто слично.... И мислам дека девојчето се вика Рејчел. :confused:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Немам многу информации за филмот, па не знам дали ќе може да ми помогнете. Ама.. се работи за анимиран филм со роботи. Па ќе биде направено девојче-робот како умрената ќерка на некојси таму, во неа ќе биде целото оружје, па некое момче ќе се заљуби во неа и нешто слично.... И мислам дека девојчето се вика Рејчел. :confused:
http://www.imdb.com/title/tt0375568/

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
nope... за љубовна приказна се работи..
Ако може подетално-во аниме стил е работенДали е CGI или во традиционален цртеж?

Alita brings back memories.Мада мангата е далеку далеку појака.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.559
Поени од реакции
2.524
Alita brings back memories.Мада мангата е далеку далеку појака.
На Џ. Кaмерон мангата му е омилена и најавуваше од порано лајв екшн Battle Angel филм па го одложи за 2016 (лол), после Штрумфатар 2 и 3. Не сум читал манга досега, Blade Of The Immortal ми стои у компј. подолго време па ќе почнам со тоа, да го дочитам Watchmen прво. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom