Политички студии - прашања и одговори

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Zdravo,
Jas sum student od postara generacija 2004/5 i posle nekolku godini vo stranstvo se vrativ da gi dovrsham studiite. Imam preostaneto 2 ispita. Javno mislenje i masovni komunikacii i Sovremeni ekonomski teorii. Moze li nekoj da mi dade informacija vo vrska so materijalot za da sporedam so knigite jas sto gi cuvam od pred nekolku godini. Dali se uste postojat prasanja kaj nekoi vo kopirnicite? Poradi mnogu izmeni isto ne znam kaj da se obratam i za dobivanje informacija okolu eseite.Dali seuste se pisuvaat istiot den posle ispitniot test?
Vi Blagodaram na site
Вака, најубаво е да си отидеш во фотокопирница Зоки и таму да прашаш дали имаат материјали за тие предмети, најнови скрипти. Тие што ќе ти ги дадат, тие се сигурно. Секогаш ги имаат најновите, а и имаат прашања. Таа ти е најсигурна варијанта.
Современи економски теории колку што знам јас е онаа одвратна хрестоматија на српско-хрватски, но за тоа веќе ќе треба да отидеш и до факултет да прашаш. :)
А за есеите, тоа зависи од професор до професор. Некои ги даваат после испит, некои пред. :)
Во секој случај за поголемиот дел од овие прашања ќе мораш да се обратиш кај професорите или некој од асистентите.
 
Член од
14 јуни 2011
Мислења
73
Поени од реакции
9
Здраво, ме интересира дали има некој од членовите овде што студира на Политички науки на англиски јазик на Јустинијан Први, што се моментално 2ра или 3та година?
 
Член од
20 октомври 2020
Мислења
1
Поени од реакции
0
Само што дипломирав на политички студии на англиски јазик и во моментов сум на мастер студии на „Применета политика и политички систем“ исто на англиски, при ПФ Јустинијан Први.

Топло го препорачувам смерот, особено англиската верзија, имајќи предвид дека книгите и учебниците се од престижни факултети како Оксворд и Харвард и поради тоа, видно препознатлива е разликата помеѓу двете групи на студенти. На магистерски мора да се продолжи, затоа што трите години очигледно е дека се недоволни за да се заокружу образовниот профил.
Професорите најголем дел се млади научници со сериозна интелектуална тежина.

Мене лично ми создаде способност за повисоко ниво на размислување, не само за науката, туку и за секојдневието. Интер-дисциплинарноста на студиите овозможува познавање од најразлични општествени области, но во нашево општество тек доправа се сфаќа можноста и начинот за придонес и продуктивност на полтолозите.

Мора да се земе во предвид дека политикологијата е многу специфична наука и дека идниот успех на политикологот е тесно поврзан со неговите разбирања, способност и ангажман во тоа поле. Некој што не го интересира политиката, општеството и државата и му е антипатично да следи и чита дневни вести џабе ќе си го троши времето.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom