Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
и ја исто
Автоматски споено мислење:

„На северот гледаме брутална диктатура, раширени кршења на човековите права и незаконска програма на вооружување која се заканува на мирот и стабилноста“, кажа таа.

Се кладам дека оваа не го знае значењето на повеќето зборови у нејзината изјава. Гарант не знае кај е север, што значат зборовите брутална и диктатура. Сврзници евентуално некои знае.
Не, озбилно, да си најглуп од триото Бајден, Кортез, Харис, е достигнување.

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.479
Поени од реакции
24.717
Бајден: Иан можно е да биде најсмртоносниот ураган во историјата на Флорида

vazno on im kaza da se vakciniraat za sekoj slucaj...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
Американската економија не запира и никако да влези во рецесија и покрај сите напори на Фед.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.703
Поени од реакции
42.289

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.795
Поени од реакции
34.046

Бара драгоцени камења и фосили, не може да видиш?
Тоа што нему му треба, не се наоѓа.

Упс...

Последно уредено:

The Wild Boy

љепотан
Член од
26 декември 2017
Мислења
1.568
Поени од реакции
939
Може некој да ми појасни што е финтата со "Mar - a - lago" судењето против Трамп?

Како што можам да увидам очигледно по секоја цена сакаат да го уништат Трамп, еве кога беше прецедател му го срушија имиџот со "Black Lives Matter" (оние истите што протестираа, подоцна си лапнаа палати и милиони долари...) и со Корона Вирусот, а сега и со ова... нејќат очигледно да се врати во политиката и да стане прецедател после 2024... очигледно им пркоси и тоа многу, а има доста заради што не сакаат Доналд Трамп повторно да стане прецедател.

Во негово време, ни една војна немаше, Америка уствари по - оддалечена беше од мешање во надворешна политика, и баш се дојде до тој степен оние Арапските Земји, зејмите од Блискиот Исток, нивните лидери да се "помират"... а и односите со Русија и Украина не беа лоши. Но секако овде Десницата во Америка си мрмчеше како тоа Русите го донеле Трамп на власт, како тоа они си го контролирале.

Сепак, јас морам да го пофалам Трамп, и го добива мојот респект за тоа што во негово време немаше ни една војна во светот, и дури се дојде до тој степен Америка да ја "смири" Северна Кореа. Нешто што ни еден Американски прецедател го немаше направено до тогаш. Тоа е добро, што на надворешно ниво (надворешна политика) Трамп едноставно размислува како бизнисмен.

Е сега, секако јас лично имам доста многу работи со кои што за жал неможам да се сложам со Трамп. Неколку од тие работи се глобалното затоплување, ситуацијата со мигрантите (еве немора да е стриктно за мексико), глупостата со ѕидот, јавниот превоз во Америка, и многу многу други работи за кои што сум зборел, би можел да зборам на таа тема во иднина повеќе, или не ми текнува во моментот.

Kajgana Shop

На врв Bottom