Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

За која пол. партија ќе гласате на парламентарните и претседателските избори следната година?

• СДСМ

• ВМРО-ДПМНЕ

• Левица

• ДУИ

• ДПА

• Алијанса за Албанците

• Алтернатива

• БЕСА

• Турска демократска партија

• Друга

• Ни една / Ќе го направам ливчето неважечко

• Нема да излезам на гласање

• Неодлучен / Не знам

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
19 февруари 2023
Мислења
452
Поени од реакции
1.038
Ова е нефункционална, бедна, вештачка творевина создадена во корист на туѓи политички интереси.

Подолго време неколкупати пријавувала во полиција, и не добила никаква заштита. И илјадници други слични трагедии...
Македонија е создадена за македонски интерес и творевина е српски збор.

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.060
Поени од реакции
20.893
Има и многу наследници на вмро во дпне
Vnuci, pravnuci i osmo koleno ili direktno? Ovie Komunjarive del uste se zivi odnosno nivni deca sega aktivni sto e daleku podirektno nasledstvo nego nekov pravnuk sto slucajno se nasol vo DPMNE.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
452
Поени од реакции
1.038
Vnuci, pravnuci i osmo koleno ili direktno? Ovie Komunjarive del uste se zivi odnosno nivni deca sega aktivni sto e daleku podirektno nasledstvo nego nekov pravnuk sto slucajno se nasol vo DPMNE.
Има внуци, некои се директ по машка линија со исто презиме, има и по женска линија но има многу наследници, сум имал прилика да запознаам некои од нив, за мене е голема чест сепак ја носат крвта на нивните славни претци.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
2.825
Поени од реакции
3.347
Протуѓер?...
А оној министерот, зетот на Колишевски, локалниот јебо шо на клецање го разбркале албанци од серава, каде е? За него ни едно мочано обвинение не поднесоа сјо?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
3.190
Поени од реакции
3.263
А оној министерот, зетот на Колишевски, локалниот јебо шо на клецање го разбркале албанци од серава, каде е? За него ни едно мочано обвинение не поднесоа сјо?
Не ти го разбирам коментаров кон мојот претходен краток допис („Протуѓер?„).
Појасни...благодарам.

Член од
20 април 2023
Мислења
675
Поени од реакции
1.518
obvinenieto li ke ti gi hrani decata? daj malku misli napred

Член од
7 ноември 2011
Мислења
2.825
Поени од реакции
3.347
Не ти го разбирам коментаров кон мојот претходен краток допис („Протуѓер?„).
Појасни...благодарам.
Муабетот ми е дека никој во никоја партија не е од идеали, сите се од интерес, така што и во дпмне врие од комунистички потомци и во сдсм врие од потомци на вистинските вмро...... измешани се работите максимално, ништо не значи тоа што некој носи некое презиме, пари го интересираат.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
452
Поени од реакции
1.038
Муабетот ми е дека никој во никоја партија не е од идеали, сите се од интерес, така што и во дпмне врие од комунистички потомци и во сдсм врие од потомци на вистинските вмро...... измешани се работите максимално, ништо не значи тоа што некој носи некое презиме, пари го интересираат.
Не е баш така, знам за фамилија потомок на виден револуцинер што се тргна од политика и јасно им кажале на тие горе дека неможат да бидат дел од ова што се прави со политиката со бугарија, луѓето едноставно не сакаат некој да прави од нивниот дедо бугарин. Незнам за други случаи но за овој еден знам, а и во 2016 во протестите за заедничка македонија имаше многу внуци на револуционери што беа таму и држеа говори.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
3.190
Поени од реакции
3.263
Можеби, не негирам...

Да се биде член на партија од лично-идеолошки побуди, можам да разберам. Менувањето на личната идеолошка определба а со тоа и менувањето членство по партии, не можам да го разберам, освен ако членот ја променил идеологијата и партијата само затоа што не му испаднал „куќниот есап на пазар„, односно од иделогијата и партијата не го добил „она„ кое го посакувал...па ајде сега, ќе се обиде на „дрго место„ нешто да „уќари„.

Кон членот @брмбрм се надоврзав со презимето „Проуѓер„, кое се среќава и кај второто/неоригиналното ВМРО, со цел да посочам дека е можно учество на членови од тоа „презиме„ и во денешното ДПМНЕ.
Автоматски споено мислење:

Со што би придонеле „недефинираните„ за зајакнувањето на било чија економија...посебно за „севернава„, која практично нема економија?...:pos:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
13.106
Поени од реакции
31.779
А да се постави нова анкета? Оваа е бајата веќе
@Zlatikevichius
1695729479923.png

Ете. Резултатите од старата анкета - погоре. Новата анкета е отворена и ќе биде така до 31.01.2024. Можните одговори малку изменети - направени се идентични со последната анкета на ИРИ:
освен опцијата: „одбива да одговори“. Тука ако одбивате да одговорите - едноставно одминете ја анкетата. :D

Гласањето е тајно, значи никој не може да види за која партија ќе гласате, никој не може да го измени гласот и нема увид во бројот на гласови без да гласа.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
808
Поени од реакции
3.144

Kajgana Shop

На врв Bottom