Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
Член од
20 мај 2008
Мислења
130
Поени од реакции
54
Uste ne razbiram kako nekoj moze da se pravi golem Makedonec a ne veruva vo Boga..pa Hristijanstvoto na Balkanot izleglo od Makedonija,Solun.
Da se potsetam na zborovite na eden moj drugar pretstaveni preku dialog
A:Veruvas li vo Bog?
B:Ne
A:Zasto?
B:nemozam da go vidam
A:Bolkata ja gledas li?
B:ne
mislam ja svakas poentata tokmu toa e verba da veruvas vo nesto sto ne gledas sto ne e dokzano
Ај ти жити се иди и зачлени се у ВМРО...... Како не ви е срам вакви работи да пишувате бе ало???!?!?!?! Удри се у тоа глаата.

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Од моите постови може многу да се научи, оти на форумов не тресам произволности запакувани под фирмата „...мое мислење е дека...„ ниту пак моите постови се сведуваат на негирање и исмејување по секоја цена, без да даам и контра-мислење, туку исповедам православни ставови. Разбира се, кој сака-може да поднаучи нешто. Кој неќе, и понатаму нека ја изразува својата генијалност.
Не брат ти во никој случај не тресеш само повторно истото контрадикторност и побивање на сопствените мислења во секој нареден пост. Значи ние атеистите го кажуваме нашето лично мислење (кое се оформило на база на лично искуство) и притоа ние тресеме ама затоа ти микица кога збориш од твое лично искуство тогаш тоа е гениалност а и притоа никој не смее да ти побара објаснување пошо се работи од лична природа хех ако не создал господ кај некој стварно ја зезнал работата и начинот на размислување....
(за да не се збуниш со црвено ти се буквите за да сватиш каде го плукаш она што го кажуваш)

пс..Немој да ме разочараш дај репликата нека биде некој добар цитат ....

Јас не споменувам никакви аргументи, оти аргументите се повеќе од очигледни а добар дел од нив се засновани на вера, на дела и на лично искуство. Па сега, апсурдно е да бараш да ги докажувам своите искуства, кога ионака се ствар од лична природа.
Понатаму.
Никој „не ми е крив„ во ТОА во кое верувам-па тоа е мој личен избор.
А либерализацијата можеш да ја побараш, на пример, во либералната партија, каде сите се либерали и никој на никого не му одредува некакво шаблонско мислење.
Во православната Црква, ставовите се одредуваат на колективно ниво-во спротивно, Црквата не би била Црква (заедница од поединци кои исповедаат ист Бог и иста вера) туку би била башибозук.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Шизик, ајде веќе еднаш, дај наведи некоја моја контрадикција, жив ти све....
Тоа што имаш азбучно непознавање на одредени работи, незначи дека јас сум контрадикотрен.
Кој разбира-разбира, кој не-нека поднаучи па да имаме за што да дискутираме...

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Тоа што имаш азбучно непознавање на одредени работи, незначи дека јас сум контрадикотрен.
ако под разбирање подразбираш да ја научиме библијата, како што си тргнал да ја цитираш во секој пост... кај и да е, ќе ја научиме:vozbud:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Одлично! Тоа за неме ќе биде комлимент и показател дека позотивно сум влијаел на дел од форумџиите....:vozbud:

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Одлично! Тоа за неме ќе биде комлимент и показател дека позотивно сум влијаел на дел од форумџиите....:vozbud:

Значи признаваш дека наметнуваш сопствена религија ..

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
може и платата да ти ја зголемат...:vozbud:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Она кое го признавам а тоа е православното вероучение, веќе го пишувам на форумов.
Ако некој смета дека му наметнувам некаква „соспствена„ религија, нека остане негов проблем.

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Шизик со црвени букви ти е посочено кај си контрадикторен и плус во заграда дополнително ти објаснив ЧИТАЈ .....

ја имам азбучно непознавање тоа на други ЧОВЕЦИ кажи им го....

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Па веќе ти кажав...ТИ си еден од “другите„...:vozbud:

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Што сакаше авторот да каже...просветли ме жити се објасни....
Најде каде си контрадикторен ги најде шизикот црвените букви цццц....

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
People, people , hear all about:
MIKI1 our new cyber saviour, our very own cyber mesaja.

Знам дека сега може че се налути, ама неможев да оддолеам.
Еден мал хинт мики дури и сите атеисти да ја прочитаат библијата пак нема да ги направи верници, а знаеш зошто? зошто секој атеист кога првпат чита книга чита со неверување. ништо од тоа што ќе го прочита не го зема за апсолутна вистина се додека тој само не се уваери во тоа и додека не ги има материјалните докази за тоа.
Ама знам дека сега на оваа точка муабетот преоѓа во она основното филозофско во целата проблематика имено дали постои идеалистички свет покрај веќе докажано постоечкиот материјален.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Што сакаше авторот да каже...просветли ме жити се објасни....
Најде каде си контрадикторен ги најде шизикот црвените букви цццц....
Ај припазете на речникот да не ви ги бришам "постовите"...

mALEFACTOr

..:[iluzionist]:..
Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24
MIKI1 колку години имаш? Ме интересира колку годишно битие ги пишува овие постови. Доколку си под 18 се ти е опростено, но доколку имаш повеќе тогаш сето тоа станува веќе сериозен проблем. Сум читал постови на верници но ова е веќе нешто друго, нешто... сепак подобро е тука да запрам.
поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom