Летен период до кај септември некаде ти е најповолен.А за диви животни ќе се распрашаш во планинарското друштво Пелистер.Здраво дечки,
Сакам да прашам дали е возможно да се кампува на Големото Езеро на Пелистер?
Кој период е најоптимален, дали има диви животни и ако некој го има правено ова секаков совет е добродојден
Фала однапред!
Имаш приватна порака.Здраво. Ако може некој да ми препорача планинарско друштво да започнам со планинарење? Гледам I love hiking како најпознати имаат секој викенд организирани тури, а евенти од други друштва послабо наоѓам.
Фала
Да, скапички се. Меѓутоа добивам попуст како член на ФПСМ па цената ми е прифатлива. Иначе, да и McKinley се добри. Носам панталони нивни и баш сум задоволен. Ќе ги разгледам и нив.Одличен избор на бренд, двата ранци се добри. Со тоа што јас би одел со првиот, не сум голем фан на патенти. Ако ти се расипе на планина, јебан си. Можеш добри ранци да најдеш и кај McKinley, јас сум презадоволен од нив, користам нивни ранец од 2016та. Поевтини се, доста се квалитетни и имаат избор.
Автоматски споено мислење:
Би додал само дека Скаут се малку скапички. Другарче најде ранец кај нив за 13 000 денари, ми побара мислење. Јас му го најдов истиот во Германија на амазон за 7000 денари. Ми стигна за 2 дена, му го испратив надоле по пријатели. Ако имаш таква опција, да земеш од надвор можеш многу да заштедиш, а да земеш квалитет.
МНОГУ ПАРИ А МАЛКУ МУЗИКА.Ако некој оди до Софија преку него нарачај си некој од моделиве за упола цена:Здраво екипо,
Сакам да си се подновам со нов ранец до 30-35 литри.
Што мислите Millet или Salewa? Знам доста што се задоволни од Salewa и активно се носат по нашиве планини за разлика од Millet. Меѓутоа, ме интересираат ваши коментари.
Како опција ги разгледувам