Пејсажи (исклучиво ваши дела)

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40

Click on people's faces in the photo to tag them.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
DSLR , тоа ти е разликата од обичен никаков фотоапарат, point and shoot и слично и DSLR . Ова најверојатно е RAW сликана и потоа можи малку да се досреди некој контраст и слично а и не мора дирекс од апарат излегва ваква.
Значи да не се залажувам со моето дигитално апаратче дека ќе го постигнам тој ефект без замешување на photoshop. :jaj:
Me интересира која цена ја држат професионалните DSLR фотоапарати, но да не одиме со претерување, значи во просек за аматери.

Simoncence сликите дали ги копираше од facebook...(тргни ја опцијата за тагирање :wink:)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Значи да не се залажувам со моето дигитално апаратче дека ќе го постигнам тој ефект без замешување на photoshop. :jaj:
Me интересира која цена ја држат професионалните DSLR фотоапарати, но да не одиме со претерување, значи во просек за аматери.

Simoncence сликите дали ги копираше од facebook...(тргни ја опцијата за тагирање :wink:)

Од прилика поефтините се околу 400 евра па нагоре.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
22
Поени од реакции
10
Ако е лично твое оваа дело навистина, браво, боите ти се инзворедни.
Додаваше некој ефект или до апаратот е?
Навистина сакам да научам како да извлечам вакви бои од фотографија.
da druze licno moe delo e panoramata :) skoro nisto nemam dodavano znaci 99% ima zaslugi aparatot :)
http://djzealot.deviantart.com/art/Na-oblaci-te-140933244
a za da naucis da izvades vakvi boi ti treba samo da go fatis vistinskiot moment :) t.e. da bides so aparatot vo raka na vistinskoto mesto vo vistinsko vreme :)

DSLR , тоа ти е разликата од обичен никаков фотоапарат, point and shoot и слично и DSLR . Ова најверојатно е RAW сликана и потоа можи малку да се досреди некој контраст и слично а и не мора дирекс од апарат излегва ваква.
epa druze panoramava e slikana so obicen nikakov fotoaparat canon power shot a540 i nisto ne e dosreduvana :) ne e bitno voopsto kakov e aparatot (barem za mene ne e) :)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
da druze licno moe delo e panoramata :) skoro nisto nemam dodavano znaci 99% ima zaslugi aparatot :)
http://djzealot.deviantart.com/art/Na-oblaci-te-140933244
a za da naucis da izvades vakvi boi ti treba samo da go fatis vistinskiot moment :) t.e. da bides so aparatot vo raka na vistinskoto mesto vo vistinsko vreme :)

epa druze panoramava e slikana so obicen nikakov fotoaparat canon power shot a540 i nisto ne e dosreduvana :) ne e bitno voopsto kakov e aparatot (barem za mene ne e) :)

Тоа е малку релативно за фотоапаратот, зошто ако некој има идеја и го бива за фотографија, има талент и со полош апарат можи да извади добра слика, некој појма што нема да го има и најдобриот фотоапарат ќе има лоша фотографија.
Јас кажував за квалитетот на сликата, дека многу подобар е со dslr и тоа е тоа.

И ете уште нешто од мене.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.881
Поени од реакции
6.942
Еве и јас да се вклучам во темава:

Attachments

Kajgana Shop