Педагог/Психолог за дизајн на едукативна игра?

Член од
21 јули 2017
Мислења
125
Поени од реакции
48
Вака, треба да дизајнирам игра. Мали ми се можностите и времето. Значи не можам да се глупирам и да правам што сакам и колку сакам.

Треба да изберам дизајн на игра. Ако падне „паричката“ на едукативните игри, најверојатно играта ќе биде за мали деца.
Дали има на форумов, педагози/психолози кои разбираат како работи детскиот мозок?
Добро би ми дошло тестери кои ќе знаат да ми кажат што е фалинката на играта. Секако за одреден надомест, зависи колку труд би се вложил во тестирањето.

Или можеби е глупа идејава за тестери да бидат педагози/психолози???
 
Член од
23 март 2009
Мислења
6.252
Поени од реакции
4.461
можеби е глупа идејава за тестери да бидат педагози/психолози???
Не се грижи,нормална работа е,убаво е идејата што се покажуваш дека си темелен и внимателен,сепак што правиш е еден вид на продукт што ќе оди јавно
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
4.197
Поени од реакции
4.893
Вака, треба да дизајнирам игра. Мали ми се можностите и времето. Значи не можам да се глупирам и да правам што сакам и колку сакам.Треба да изберам дизајн на игра. Ако падне „паричката“ на едукативните игри, најверојатно играта ќе биде за мали деца.Дали има на форумов, педагози/психолози кои разбираат како работи детскиот мозок?Добро би ми дошло тестери кои ќе знаат да ми кажат што е фалинката на играта. Секако за одреден надомест, зависи колку труд би се вложил во тестирањето.Или можеби е глупа идејава за тестери да бидат педагози/психолози???
... кога го прочитав твојот пост се потсетив на еден филм слично на твоја ситуација само што личноста беше женско, притисната од времето и немање идеја за видео игра за најмладите како да изгледа и што тема да одбере :( на сличен начин и таа највероватно се трудела ама на крај кога ја завршила видео играта скоцкана според разните совети (што велиш ти од педагози и психолози) пак без успех никој не бил заинтересиран за нејзината игрица ...е сега иде тоа најважното што е мој совет до тебе...таа сосема случајно додека чекала во канцеларија од дотичниот директор бизнисмен за купување на видео игрици влегла неговата ќерка да речеме 6,7 години и онака намрштена, разгалена, незадоволна се досадувала кај таткото кој имал секакви видео игрици...женскава дизајнерка на видео игрици ја прашала за идеја каква игрица би сакала таа да има и да игра... и малецката и одговорила дека сакала да има игрица како „шарени апостолки бркале хамбургери да ги јадат“... да скратам... директорот се вратил во офисот ја одбил за понудента видео игрица што предходно ја создала според советите на тие кои мислеле дека „го знаат детскиот мозок“... изнервирана дома женската седејќи така на лаптоп спонтано побарала фотка од апостолка и веднаш идејата почнала да ја реализира како хамбургерот бегал течејќи кечап и мајонез од него, а бела апостолка го бркала... кога била готова со видео игрицата нејзините советодавци биле скептици дека воопшто некој ќе ја погледнел игрицата, а не пак да ја купел „поглупо не виделе“....ама женскава упорна, отишла кај бизнисменот за видео игрици ја понудила игрицата, а овој ја повикал ќерката која се досадувала низ канцелариите, ... и ? и што и? ќерката сменила лик, карактер, радост... не мрднала од пред компјутер повторувајќи ја играта сто пати... и бизнисменот и рекол дека „ќе ги купел сите апостолки и хамбургери што ги имала“ штом „ја смириле неговата ќерка„ нема шанса другите да биле рамнодушни при играње! ... целосен бум и успех на женската со дизајнирање на детска игрица со апостолка која бркала хамбургери! ;)
 
Последно уредено:
Член од
21 јули 2017
Мислења
125
Поени од реакции
48
... кога го прочитав твојот пост се потсетив на еден филм слично на твоја ситуација само што личноста беше женско, притисната од времето и немање идеја за видео игра за најмладите како да изгледа и што тема да одбере :( на сличен начин и таа највероватно се трудела ама на крај кога ја завршила видео играта скоцкана според разните совети (што велиш ти од педагози и психолози) пак без успех никој не бил заинтересиран за нејзината игрица ...е сега иде тоа најважното што е мој совет до тебе...таа сосема случајно додека чекала во канцеларија од дотичниот директор бизнисмен за купување на видео игрици влегла неговата ќерка да речеме 6,7 години и онака намрштена, разгалена, незадоволна се досадувала кај таткото кој имал секакви видео игрици...женскава дизајнерка на видео игрици ја прашала за идеја каква игрица би сакала таа да има и да игра... и малецката и одговорила дека сакала да има игрица како „шарени апостолки бркале хамбургери да ги јадат“... да скратам... директорот се вратил во офисот ја одбил за понудента видео игрица што предходно ја создала според советите на тие кои мислеле дека „го знаат детскиот мозок“... изнервирана дома женската седејќи така на лаптоп спонтано побарала фотка од апостолка и веднаш идејата почнала да ја реализира како хамбургерот бегал течејќи кечап и мајонез од него, а бела апостолка го бркала... кога била готова со видео игрицата нејзините советодавци биле скептици дека воопшто некој ќе ја погледнел игрицата, а не пак да ја купел „поглупо не виделе“....ама женскава упорна, отишла кај бизнисменот за видео игрици ја понудила игрицата, а овој ја повикал ќерката која се досадувала низ канцелариите, ... и ? и што и? ќерката сменила лик, карактер, радост... не мрднала од пред компјутер повторувајќи ја играта сто пати... и бизнисменот и рекол дека „ќе ги купел сите апостолки и хамбургери што ги имала“ штом „ја смириле неговата ќерка„ нема шанса другите да биле рамнодушни при играње! ... целосен бум и успех на женската со дизајнирање на детска игрица со апостолка која бркала хамбургери! ;)
На некој начин и јас помислив дека барам риби во матна вода. Размислував како треба да работи играта за да биде соодветна за деца.
У главно, да се движат деловите побавно за да може детето да сфати што се случува на екранот.
Коа ќе видиш во Македонијава, се е така полу напраено, не до праено... па најверојатно е подобро сам да побарам на Интернет какви особини имаат детските игри. Веројатно повеќе живци ќе истрошам на разговор со кој и да е него ли на правењето на самата игра :)

Добро барав малце игри со оваа тематика на нет, и во главно сите беа, обична рамка и во нејзе со неколку клика нешто се дешава, за по тие неколку клика играта да заврши, што и не е баш така занимливо... за жал... дури ни за дете.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
4.197
Поени од реакции
4.893
На некој начин и јас помислив дека барам риби во матна вода. Размислував како треба да работи играта за да биде соодветна за деца.У главно, да се движат деловите побавно за да може детето да сфати што се случува на екранот.Коа ќе видиш во Македонијава, се е така полу напраено, не до праено... па најверојатно е подобро сам да побарам на Интернет какви особини имаат детските игри. Веројатно повеќе живци ќе истрошам на разговор со кој и да е него ли на правењето на самата игра :) Добро барав малце игри со оваа тематика на нет, и во главно сите беа, обична рамка и во нејзе со неколку клика нешто се дешава, за по тие неколку клика играта да заврши, што и не е баш така занимливо... за жал... дури ни за дете.
...јас како дете сакав многу бои! значи правило игрицата да биде шарена со многу бои!
...сакав необични, несекојдневни, невидени работи!
...секогаш фигурите да бидат големи, никако како ситни цртежи!
... секогаш темата да биде и со некоја личност од приказните или личности кои ги сакавме многу како деца!
...секогаш да има весела лесно прифатлива мелодија по можност да се повтори по неа!
...еве неколку правила која би ги сакала да има видео игрицата да бев сега дете!:)
 
На врв Bottom