- Член од
- 30 јули 2014
- Мислења
- 5.087
- Поени од реакции
- 15.927
Да, сега имаш паштета Царица, од чисто пилешко месо. Овие другиве свашта тураат.Тоа порано се правело.Сега не тураат такви работи.
Да, сега имаш паштета Царица, од чисто пилешко месо. Овие другиве свашта тураат.Тоа порано се правело.Сега не тураат такви работи.
И јас имам слушано нешто слично. Инаку за приказнава со паштетава како го добила името, не ме земај за буквално, тоа е повеќе како шала или легенда која ја имам слушнато негде од постари како се шегуваат на сметка на паштетата, пошто малку асоцира на српскиот јазик. Па уште кон тоа кога ќе се додаде колку србите се мераклии на свинско...тогаш има логика .Мислам дека се работи за Француски Деликатес Pâté кој е многу скап и вкусен, е сега за наште варијации неможам да зборам што и како е но во ЕУ/САД еден колограм Пате може да достигне цена од 30€+ што е доста висока цена, пред се зависи од што е направена, за најпознатата паштета од гуска foie gras не морам да зборувам, тоа е надвор од нашите буџети. pâté en croûte е можеби најпопуларната форма на конзумирање. Е сега кога паштетата од храна за највиската француска класа станала храна за сиромашни балканџии, тоа нз. Еве една од моите омилени паштети од ибериска свиња https://www.elcorteingles.es/supermercado/sm2/es_ES/010011/supermarket/frescos/charcuteria-y-queso-envasado/foies-y-pates/pates-carnicos/0110118002401067___?publicNav=false
Од Пекабеско да си купуваш и виршли, топ се. А и другите сувомеснати им се закон, плус технолозите им се едуцирани за разлика од други производители.Јас ги јадам паштетите на Пекабеско и оние што се викаат Ролник.
И јас тоа го имам забележано, сите производи им се неколку класи над другиве фирми тука у мк.Од Пекабеско да си купуваш и виршли, топ се. А и другите сувомеснати им се закон, плус технолозите им се едуцирани за разлика од други производители.
*имам акции од пекабеско