Пасош

Здраво дечки сакав да прашам што мислите дали прават проблеми за патување со пасош биометриски каде што на пластилната страница има мала пукнатина која не влијае на читливоста на документот меѓутоа немам опција да го заменам пасошот дека патувам утре? Слично искуство некој?
П.С:
во линкот подоле имате слика како изгледа.
https://imgur.com/gallery/GxJ8X0t
 
Здраво дечки сакав да прашам што мислите дали прават проблеми за патување со пасош биометриски каде што на пластилната страница има мала пукнатина која не влијае на читливоста на документот меѓутоа немам опција да го заменам пасошот дека патувам утре? Слично искуство некој?
П.С:
во линкот подоле имате слика како изгледа.
https://imgur.com/gallery/GxJ8X0t
Доколку не е оштетен делот каде што се наоѓа микро чипот на пластиката, на гранична контрола ќе помине односно ќе биде успешно прочитан на скенер. Ако е оштетен чипот нема да може скенерот да ги прочита податоците. Каде се наоѓа оштетувањето?
 
Последно уредено:
Доколку не е оштетен делот каде што се наоѓа микро чипот на пластиката, на гранична контрола ќе помине односно ќе биде успешно прочитан на скенер. Ако е оштетен чипот нема да може скенерот да ги прочита податоците. Каде се наоѓа оштетувањето?
Друже фаќа еден дел малмал флекс кабелот малку тоа како антена што ја викат ама читав дека и да не функсионирал тоа може да се скенира визуелно искрено утре рамо сабјле патуваѓ тешко ќе заспијам од стресот...[DOUBLEPOST=1550252395][/DOUBLEPOST]
Ко да те знам од негде според сликата.. :cool:
А да знаеше да ми одговориш на макава ќе те частев кафе ако си ме знаел... :)
 
Последно уредено:
Друже фаќа еден дел малмал флекс кабелот малку тоа како антена што ја викат ама читав дека и да не функсионирал тоа може да се скенира визуелно искрено утре рамо сабјле патуваѓ тешко ќе заспијам од стресот...[DOUBLEPOST=1550252395][/DOUBLEPOST]
А да знаеше да ми одговориш на макава ќе те частев кафе ако си ме знаел... :)
Антената се протега правоаголно на целиот формат има 5 влакна (со едно влезно и едно излезно од микро чипот). Само пукнатина е пластиката или крвнички е скршена да се "движи" пластиката каде што е оштетено?
 
Последно уредено:
Антената се протега правоаголно на целиот формат има 5 влакна (со едно влезно и едно излезно од микро чипот). Само пукнатина е или се "движи" пластиката каде што е оштетено?
За жал се мрде друже чипот знам кај е наоаѓа флекс кабелот е малку опфатен од пукнатината со селотејп ја фиксирав да не се помрдне а тоа чипот што викаше знам дека на стариот пасош имам дупче баш на тоа место. Значи ептен сум стресиран што ќе се деси утее...еднаш поминав до косово прелу блаце со пасошот не мравеа проблем ама сега пак оф белград летам... Нз искрено што ќе бидне
 
Џа жал се мрдс друже чипот знам кај е аѓа флекс кабечот е малку опфатен со селотејп да ме се помрдне а тоа чипот што викаше знам дека на стариот пасош имам дупче баш на тоа место. Значи ептен сум стресиран што ќе се деси утее...еднаш поминав до косово прелу блаце со пасошот не мравеа проблем ама сега пак оф белград летам... Нз искрено што ќе бидне
Не го чепкај (да не го докинеш флетот), слободно земи селотејп трака од широката и заштити го во правилна положба. Да беше само пукнатина ќе ти кажев уживај, ама штом велиш дека се раздвојува пластиката реално има шанса да е скинат. Но позитивно е што поминал во ваква состојба на скенер до сега, така да ако не е дополнително оштетен мислам дека ќе помине и на друг скенер (исти се скенерите во цел свет -различен бренд иста технологија). Друга работа, мој колега патуваше со здробен пасош (пукнатини на сите страни) и пола свет го сврте со него се додека му истече важноста :)
Се надевам дека ќе биде се ОК и дека ке помине на скенер. Ти посакувам успех и среќен пат!
 
“Загарантирано државјанство за Албанците. Во личните карти ќе има графа на етничка, албанска припадност. Албанската дијаспора од Македонија ја воведовме во уставот.
Ние не го затворивме поглавјето за правата на Албанците. Движење Беса ја запечати иднината на Северна Македонија
во НАТО.”
Државјанството – македонско ќе биде напишано на албански, а ќе има и посебна графа за етничката припадност, нешто што во сегашните лични карти го немаше.


проблемот е што Заев и Димитров ветиле дека НЕМА да има Македонска националност
демек терминот Македонско ќе бил Државјанство, а тоа е ВОН СЕТА ЛОГИКА
Државјанство е на Држава а не на нација, на пример :
Државјанство на Република Македонија сега треба да гласи Државјанство на Република Северна Македонија

Друго, ПРОТИВ сите човечки права е во ЈАВНА ИСПРАВА да може да се внесе
НАЦИОНАЛНОСТ Албанец а не и Македонец !!!
Шемата на Заев и Димитров беше ДА НЕ СЕ ВНЕСУВА НИКАДЕ Националност, АМА беса МУ ГО ЗБИЧИЈА АМАНДМАНОТ !!!
Ова важи и за другите етнички групи во Македонија... на пример кај тој што е по етнички Србин ќе пишува кај националност ќе пишува Србин?
 

Маркетинг

На врв