Парфеми

Член од
19 ноември 2019
Мислења
10
Поени од реакции
9
Има некој информација во која парфимерија во Скопје го продаваат Creed Aventus ?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.704
Поени од реакции
4.477
Член од
16 октомври 2021
Мислења
791
Поени од реакции
1.775

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.937
Поени од реакции
11.327

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.776
Поени од реакции
60.106
И јас го имам, добар е. На аеродром имав начекано 200мл за некои 30 евра, еден период го утепав од користење.

Инаку кај нас мноогу поскапо го продаваат, не се исплати.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
4.173
Поени од реакции
16.423
Ама како шо глеам EDT е на сликава, дали е траен и погоден за во канцеларија?

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.596
Поени од реакции
3.931
Ама како шо глеам EDT е на сликава, дали е траен и погоден за во канцеларија?
Погоден е, ама нема да ја легне колешката, не е „ебачки“. За тие пари како на фришоп кога е на акција е врв.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.679
Поени од реакции
39.090
глечерот од Орифлејм башка, кој е исто класика за мене.
Веројатно за вкусови се работи, мене (оригиналниот) Глечер на Орифлејм ми мириса на Фери сјај за садови од лимон. Ужасен ми е, и еден од мирисите кои ич не можам да ги поднесам. За разлика од него (дел од) останатите мириси од колекцијата се топ. Пр. Глечер Rock (зелениот) ми е омилен и штета што е така слаб. Би сакал да најдам парфем кој мириса слично а е посилен и потраен. Истото важи и за други два неверојатни парфеми на Орифлејм кои веќе ги нема: Deep Woods (прочитав дека Cartier Declaration бил многу сличен, само не сум го нашол за да проверам) и Flamboyant (среќа овој уште го имам и не го трошам).

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.977
Поени од реакции
22.165
Кој чека ќе дочека, вчера не ни приметив а нарачав AFNAN 9 PM (отиде залихата), гледам денес донеле и AFNAN 9 PM Rebel и RASASI Hawas Black .... конечно освежување, навали народе додека има :
RASASI Hawas Black EDP - fragrance.mk
AFNAN 9pm Rebel EDP - fragrance.mk

Член од
14 август 2018
Мислења
5.044
Поени од реакции
11.600
Одамна не сум пишал на темава... со мало задоцнување..
IMG_0100.jpeg
Земав пред НГ декант на Авентус од другарот @Psyside
Секоја чест за услугата и парфемот!
За тие што ги интересира, а сум имал и тестер од ЦДНИМ, парфемов е недопирлив!
Врска немаат копиите, исто како што врска немаат ни ривјуата по нет. Трае со саати, пре би рекол дека корне, место да речам има проекција!
Недопирлив! И многу покомплексен и "чадлив" наспрема копиите.
Во споредба цдним е средство за миење садови со мирис на цитрон.

Е сега интересното...
Иако го обожавам, сепак не ми е омилен мирис :)
Мон Блан Експлорер ми е омилениот.
Не е one to one копија на авентусот, туку е само инспириран од него...
Полесен, не толку чадлив, елегантен..
Неверојатно добро ми прија, и уживам да го носам (и мирисам).
Го начекав на промовија во шатци, комплет сет со гел за туширање за 3 и нешто илјади (не паметам сега).
Нареден пат купувам од 200ml и ич не се мислам.
Авентусот оди само за специјални пригоди, експлорерот секојдневно, а оној ефтин сансиро (копија на Aqua di Gio) за трошење колку да бидам намирисан.

D&G ми фав летен мирис, и како стоплува ќе ми стане дневен мирис, а за навечер и излегување експлорерот си останува стандард.

Шишарката е класика "мушки" мирис, и мора да се има :cool:

Имав и тестери од други парфеми, ама не е во ред да им пишувам ривјуа, а и никој посебно не ме бендиса, дури оној niche Cologne Indélébile by Frederic Malle ми беше толку одвратен што попрво би се намирисал со мирис за кола (оние на вентилација што стојат) :sick:

Сега бар знам дека не лутам, знам што ме бендисува, и не би фрлал пари на слепо.
Можеби само Версаче би сакал уште (blue jeans) да си додадам..

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.977
Поени од реакции
22.165
Стигнаа Afnan 9 PM Rebel и Rasasi Hawas Black :
На кратко за Black, дефинитивно е пролет-лето варијанта со изразито моќни свежи цитрусни ноти а од она што го заебелжав на прво прскање остава масна флека на рака (како да сум се премачкал со масло) што претпоставувам влијае на неговата долготрајност. Преовладуваат ноти на бергамот, цитрон и ананас а што ќе покаже понатака ќе видиме за пар саати. Дефинивно машки парфем. Оцена 8.5/10
viber_image_2025-03-24_17-38-21-846.jpg
AFNAN 9 PM Rebel, вечерен парфем удира јако како за зима ама не гледам проблем да се носи и во периодов што следи (пролет). Многу специфичен и секси парфем, со исклучително јаки ноти на ананас, мандарина, ванила .... ме потсетува на нешто со кое веќе сум имал контакт, и преубаво мириса. Дефинитивно не е унисекс и е баш машки парфем. Оцена 9.5/10
viber_image_2025-03-24_17-38-21-929.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom