Парламентарни избори - 15 Јули 2020

  • Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?


  • Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 јануари 2018
Мислења
334
Поени од реакции
246
Кога они више ставиле Шпоњи на министерска функција Буљаш Османи, (куче предавничко, Вмро се му даде, а он рани куче да те лае), Арбен Куровари, Бербер Адеми, Џелат Џафери , па што ќе ги спречи да стават уше еден Љоп за премиер?
Брука е за нас како нација, се губи македонштината,смислата на етничкиот македонец, сите соседи дупло поише ќе не исмеваат...Направија малцинство од нас, до кога? Додека остатокот се исели и изумре последниот македонец во земјава?
 

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.395
Поени од реакции
7.839
ДПМНЕ победува во сите предоминантно МКД средини, нема бегање. 1001 причина и назад има за тоа, проблемот е што нема да биде огромна разликата, па повторно СДСМ ќе оди со албанските партии на своевидна малцинска влада, под диригентската палка на нашите „пријатели“ и тука кулминација Албанец за премиер, продолжение од гомнениците eno opsesvo zasite на Ванчо Михајлов помладиот.
Сите се сеќаваат кога graxaninot Talat Xaferi беше поставен за Министер за Одбрана, прво шо напиша беше УЧК на чело на АРМ, толку од соживотот.
Индикативно е шо Ахмети и Заев кобајаги покажуваат меѓусебна нетрпеливост во јавноста, Ахмети амплифицира буквално со балистичката реторика за да ожнее шо повеќе балистички гласови, додека СДСМ заедно се БЕСА одат на варијанта да соберат анти ДУИ и умерени албански гласови, така да на крајот коцките ќе се склопат и уше една епизода од Швајцарија на Балканите.. Ванчо помладиот гордо оди по стапките на неоврховзимот.

По избори ќе биде тензично, а тогаш сигурно повторно волшебно ќе има опасност од Корона па Манџурискиот кандидат ништо чудно да прогласи пак вонредна состојба и да има полициски час. И без тоа тешко дека има кај нас критична маса да се направи она шо требало пред едно 20г.

Не знам до кога ќе се трпат јавно понижувачките изјави на гадот Зијадин Села или необалистичките изјави на Ахмети, Тачи и другарчињата...а и да победи ДПМНЕ, ништо поразлично, тие пред ив менуваа се во Собрание па еден не се одважи да ги заплеска, а сите се први да се сликаат со бацвање ками и револвери. Тие шо давале таква заклетва најлесна казна им била јус бир Анадолија, друготе е обезглавување и ништење на цела фамилија до трето колено.

Како и да е, пак интересни времиња. Кубурот за посетнем :icon_lol:
 

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.959
Поени од реакции
57.695
Прегледај го приврзокот 258330

Спречиле хибриден напад, а Зоки 10 минути разговараше со Грета, дури и се поздравија на крај... :pos:
Добро бе, 50 советници има у кабинетот напикано, на никого ли не му светнално дека нема никаква логика Грета факинг Тунберг да сака да збори со премиерот на северен фиром?
 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
10.784
Поени од реакции
15.396
Де бе Буда, шо се лутиш одма да го е...
Гледај, јас сум праел муабет со многумина ко тебе, ги имам и роднини и пријатели кои што се партиски активисти и кои што се тотално политички неписмени, аналфабети што би се рекло. Ја еве со тебе не се согласувам воопшто со работиве што ги кажуваш, ама сепак сум свесен дека се си има цена, точка на прелом...и имам респект за тебе оти си искрен, не дека има нешто корист од тоа во случајов. Мене најмногу ме нервира некој ко ќе се ухлеби на државно, се вработил во УЈП рецимо и ме масира ми вели влегов случајно преку конкурс, а го знам оти дели упаљачи во ек на избори. Од таа дистанца респект за тебе оти си искрен. Да бидеме реални луксуз барем овдека е да се биде неутрален, во оваа мизерија. А на форум можеш да бидеш што сакаш, овде не се важи.

На крајот на краиштата кога седам на кафе со некој ко тебе пример, и верглам за вредности, оти си ја продал некој душата на ѓаолот...во глобала секогаш губам ко ќе ми речи ,,секој се снаоѓа како знае и умее за да преживее''. Ти имаш поголема потпора од народот, многу луѓе (говорам од искуство) ќе речат оти си се снашол, аферим ќе ти речат. Јас и мојот систем на вредности не можеме ништо околу тоа, оти мнозинството народ едноставно се дефетисти по тоа прашање.
Луѓе бегале во пештери и јаделе скакулци и не можеле да се изолираат од светов. Ќе те издаде нешто на крајот на краиштата, ѓаволот секогаш победува во оваа игра. Освен ако правиот ти не седиш на Хималаите и не му се смееш у фаца во секоја ситуација во која он победува.
Јас не барам работа, а не сум ни добил партиски работа...не е чудо да ти имаш повеќе до сега земано од државата на овој или оној начин. А сум им нашол на доста другарчиња работа, и ми е ќејф. Има еден повеќе од мене заработува, ја за рука практично го земав и го запослив што се вика. Не му љубоморам апсолутно, мерак ми е кога ќе видам какво точаче вози син му на пример. Не го правам за политички поени...на тој истиот му имам помогнато на 1001 начин. Од работи како мењање диктон на глава, средување компјутери, транспорт и што знам што.
Забегав, да се вратам на моралната супериорност.....заебана тема е.
Монасите се лажно морално супериорни....лесно е у планина, оди вози автобус и биди смирен. Или што е уште позаебано, занимавај се со политика и остани човек....тоа е веќе предизвик. :LOL:
Мудро и паметно човече си, немам зборови.....одамна го имам видено тоа. Немам никаква замерка, седи си на страна и уживај додека ги пцуеш сите што живеат на државна цицка.....ја сум го правел тоа да знаеш :)
 
Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.035
Поени од реакции
12.892
Бројот на млади луѓе од 22 до 30 години кои претходните избори гласаа за СДСМ, а овие избори ќе гласат за Левица Е ЕНОРМЕН.
Бројот на млади луѓе од 22 до 30 години кои на овие избори би гласале за ДПМНЕ, да не беше Левица како трета опција Е ЕНОРМЕН.
Е тука има има и убав дел од тие 22-30 кои гласале за СДСМ кои ќе бојкотираат или веќе фатиле магла од државата, ама муабетот ми беше целата таа гарнитура на млади со кои дојдоа на глас, а кои беа активни студентски и средношколски плениуми никој веќе нема да остане да даде глас за СДСМ (освен тие што им дадоа функција и ги убутаа некаде). На СДСМ им останаа гласовите на Албанците и да се молат дека сите овие потенцијални трети опции би украле што повеќе празни гласови (без да има доволно за пратеник), подршката од младите ја изгубија во целост. Мало сутра што би рекол зајко ќе дојдоа на само 2 гласа разлика на минатите избори да не беа сите гласови од младите.
 

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.024
Поени од реакции
19.510
Подржувачи се со ист интелектуален капацитет како неговиот, тоа е проблемот. До крајот на неделата ќе ни станат некои работи појасни за IQ33 ... ќе биде пекол :D
Ако досега на некој не му стана јасно каков кловн ја води државава, каква непресметлива личност има апсолутна власт во државава - нека иде и од Џевахир нека скокне слободно, да не троши маски и антисептик за џабе.

Инаку, што се однесува до интелектуалниот капацитет на поддржувачите, да не го вреѓаме Заев дотолку. Сепак, некој што одработува, поддржува и го гласа Заев после сите глупости кои ги направи - не може да има ист интелектуален капацитет како неговиот, може да има само понизок.

Поддржувачите на кловнов се совршени субјекти за феноменолошка анализа на малоумен штабски полтрон. Докторска дисертација се пишува за овие.

 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
17.698
Поени од реакции
20.962
Владе, мене ми е многу јасно дека не се купува лојалност со пари..не ми е тоа муабетот. Не сме моќни, не сме средени и не сме функционални. Јас не знам некој да не се растевожува кога ги слуша бугарите со нивните гнасни уцени и куп други небулози... Ама немање програми и планови на двете големи партии и идиотизми кои ни се сервираат сериозно навредуваат здрав разум.
Никој од нас не сака да е ставен во ситуација да бира помало зло и да биде во неизвесност што ќе побараат следно албанците. Многу сме во незавидна ситуација.
Jas gi znam eden kup sto muva ne gi lazi. Eden kup gi imas i tuka, pretezno se filozofi, gragjani na svetot, progresivci i taka. Najcest zaednicki imenitel im e sto se vatreni navijaci za nekoj klub i koga ne go tupat tuka obicno kisnat tamu. No nema veze toa, bitno gi ima i ne se bas vo zanemarlivo mal broj.
I ne e tolku problemot do nemanjeto na programi i planovi. Mozi i najubavite da gi imaat, djabe e koga nema koj da gi realizira, da gi sprovede. Temelite necinat a site se zapnavte za pokrivot. Lecime simptomi a ne pricina na problemite. Pak ke ti recam, so pari ne se kupuva lojalnost kolku i da e visoka sumata. Ako sakas nesto sakas, parite nemaat vrska so toa, najmal motiv ke ti bidat. E toj nemozes da go kupis za pari. Tuka celo vreme se odese na drugata taktika, ocekuvame lojalnost oti sme platile. Rezultatite i posledicite gi gledas. No bilo kako bilo, sega vekje e kasno za toa, mozeme samo vaka da si filozofirame i da zaklucime deka sme vo nezavidna situacija kako narod i republika.
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.515
Поени од реакции
34.572
А што ако нема ни 40% излезеност за избориве? Ќе вртат уште еден круг или ќе се одложат за понатаму?
 
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.148
Поени од реакции
35.693
А што ако нема ни 40% излезеност за избориве? Ќе вртат уште еден круг или ќе се одложат за понатаму?
Нема праг за излезност на парламентарни.
 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
10.784
Поени од реакции
15.396
Чекајте бе, ова стварно ли е?
 
Член од
1 јули 2020
Мислења
1.639
Поени од реакции
7.509
Каде се сите испрани мозоци што викаа "A каде се мигрантите што викаа дека ќе ги населат овде?". Велепредавников и тоа им нудел, али најверојатно никој не му ја прифатил понудата.

Овој 100% има некаков тип на ментално нарушување или ментална ретардација.
 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
10.784
Поени од реакции
15.396
Каде се сите испрани мозоци што викаа "A каде се мигрантите што викаа дека ќе ги населат овде?". Велепредавников и тоа им нудел, али најверојатно никој не му ја прифатил понудата.

Овој 100% има некаков тип на ментално нарушување или ментална ретардација.
Не дека не прифатиле.....слушаш, вика и самиот....не сакале тука да останат :LOL:
Сорос не му е јасно дека куче да врзеш овде ќе скине.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom