ПРОФЕСИОНАЛИЗАМ НА "КАЈГАНА"- ВАЖНО!

Статус
Затворена за нови мислења.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
644
ВАЖНО!
Со оглед на тоа што во изминатиов период, следејќи го овој подфорум за Право и правни совети, апелирам до сите оние кои ќе бараат совет- Поставувајте нормални ПРАШАЊА, а НЕ ДА БАРАТЕ УСЛУГИ од правниците на Форумов.
Не, не може правник од форумов да ви изготвува клаузули за извршност, Договри за купопродажба, обрасци за било што или полномошна.
Правник од Кајгана може само ДА ДАДЕ СВОЕ МИСЛЕЊЕ за вашиот проблем, или прашање, а не да барате од него да ВИ ИЗВРШИ УСЛУГА.

Нормално, доколку некој работи како нотар, адвокат и сл, преку ПП може да си се договарате за услуги и вршење на гореспоменатите активности со одреден надомест.

Ова го пишувам за во иднина нашата правничка (правосудна) професија да биде заштитена и платена како што доликува, а не секому да се вршат услуги, за едно "благодарам".
Знам, сите чекаат на готово и сите сакаат безпари да си завршат работа, но овде нема да може. Приватни пораки да, надомст да, доколку некој е професионалец, совет- секако, вршење услуга за без пари - никако.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom