Anco
За солун ДА, ЗА срем НЕ
- Член од
- 1 ноември 2011
- Мислења
- 8.102
- Поени од реакции
- 15.398
Можеби имаше некоја слична ваква тема(што и не ни многу успеа)
но повеќе на база на некаква размена,а има и хуманитарни теми по случаи.
Но ова е тема исклучиво: Подарувам, само подарувам,нешто што го имам дома а не ми треба сега и во иднина,нешто што и не мора да е ново но употребливо.
Подарувам,а за возраст не барам ништо,на некој наш член или на некој негов познаник или близок а кое тоа би му било потребно нему.
Тоа може да биде и дел од мебел,кој сакаме да го замениме или повеќе не ни е потребен, или некоја алатка или пак справа за вежбање. А зошто и да не и некој лек кој ни останал и е во рок а повеќе не ни треба.
Може тоа да биде и автодел, останат од минатата кола или пак за велосипед.
Зошто нешто да збира прашина во подрум и да скапува,како на пример некоја камп опрема,некој детски гумен чамец или слично а на некој би му користело.
Па еве (да не добијам одма прашање: ајде почни ти) почнувам јас.
Бидеиќи уште некој ден тргаат децава во школо: ПОДАРУВАМ
детска школска торба (нова) ,за носење на грб и со рака. Многу поквалитетна од сегашните китајски ранци со разни сликички на бетмен и барбики.
Ми останала кога сум купувал за внуците. (правила во играта:кој прв)
Ако успее ова,ќе продолжам со:луксузно бебешко-детско креветче.
.
.
но повеќе на база на некаква размена,а има и хуманитарни теми по случаи.
Но ова е тема исклучиво: Подарувам, само подарувам,нешто што го имам дома а не ми треба сега и во иднина,нешто што и не мора да е ново но употребливо.
Подарувам,а за возраст не барам ништо,на некој наш член или на некој негов познаник или близок а кое тоа би му било потребно нему.
Тоа може да биде и дел од мебел,кој сакаме да го замениме или повеќе не ни е потребен, или некоја алатка или пак справа за вежбање. А зошто и да не и некој лек кој ни останал и е во рок а повеќе не ни треба.
Може тоа да биде и автодел, останат од минатата кола или пак за велосипед.
Зошто нешто да збира прашина во подрум и да скапува,како на пример некоја камп опрема,некој детски гумен чамец или слично а на некој би му користело.
Па еве (да не добијам одма прашање: ајде почни ти) почнувам јас.
Бидеиќи уште некој ден тргаат децава во школо: ПОДАРУВАМ
детска школска торба (нова) ,за носење на грб и со рака. Многу поквалитетна од сегашните китајски ранци со разни сликички на бетмен и барбики.
Ми останала кога сум купувал за внуците. (правила во играта:кој прв)
Ако успее ова,ќе продолжам со:луксузно бебешко-детско креветче.