ПИВОЛЕНД 2011, СЦ Борис Трајковски - 31.8 до 04.9.2011

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Инаку, од мојата кратка посета, пиволенд беше досаден. Јас и онака никад не сум ги разбирал овие настани. На саем за книга никад не носат популарни бендови. Идеш да разгледаш и купиш книги, не да слушаш метал бендови икавер верзии на умрени луѓе...
Компарација саем на книга со пиво фест :confused:.....

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Да не беше денс стејџот (голем поздрав до CGW, Горан Кан и Флудер), DJ Slave и Мањифико (не слушам рок така да не ме интересираа ареа, хладно пиво and tribute shits) - фестивалов ќе беше неверојатен FAIL!!! Колку толку го извадија.
Народ слабо.
Избор на пиво минимално.
Цени напумпани до небо.
Пиволенд на паркинг omfg...
Не, стварно, ако почнам да набројувам што све не чинеше на фестивалов ќе ми требаат 2 поста.
Али главното е ова: не сретнав ни еден човек да ми каже дека овој пиволенд бил добар. КАТАСТРОФА БЕШЕ!!!

Btw, да пишам мини review за саботата...
Стигнав таму у 12 ипол, на денс беа CGW, али со друштвово отидовме на есма (се заебавме). Тапа беше и сите го чекаа Славе. Почна Славе не во негов стил, туку со нешто рок хитчиња ова-она - ТАПА БЕШЕ. Отидов на денс стејџ, таму музика пушташе Miss C.C. Bloom a.k.a djbocka од форумов и некако ме погоди со музиката и си останав таму. АРНО АМА, овие педерите од организација ја натераа да прекине во 3:10 на големо разочарување на 100тина души што беа на денс стејџот тогаш, па моравме да се пребациме на мејн. Таму веќе Славе беше почнал со dnb што беше добро, па до крај на неговиот сет музиката беше мелем за уши.
Во неделата Мањифико беше "The Man". Ѕвер е типот, втор пат го слушам (првиот пат пред 2 години за нова година на плоштад), али секогаш е интересно на неговите настапи. Цела публика беше разиграна на него.

И тоа би било тоа. Тапа пиволенд, памет во глава на организацијата за следна година, па ваљда ќе го вратат пак на кале (или нека го откажат целосно).

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Компарација саем на книга со пиво фест :confused:.....
Не му ја сфати поентата. Сака да каже дека кога сака да отиде на Пиволенд очекува да има милион врсти на пиво и на скара а не избор каков што имам и во локалното тобако а да ми носат истото што го кажа, цитирам „метал бендови и кавер верзии на умрени луѓе“.
Се согласувам со Стар Почетник до збор.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Два пати бев и тапа ми беше. Локацијата очајна, атмосферата ништо посебно а од некој фестивал кој ќе те понесе беше светлосни години далеку.

Имитација на веќе видено само лошо реализирано.

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Да не беше денс стејџот (голем поздрав до CGW, Горан Кан и Флудер), DJ Slave и Мањифико (не слушам рок така да не ме интересираа ареа, хладно пиво and tribute shits) - фестивалов ќе беше неверојатен FAIL!!! Колку толку го извадија.
Народ слабо.
Избор на пиво минимално.
Цени напумпани до небо.
Пиволенд на паркинг omfg...
Не, стварно, ако почнам да набројувам што све не чинеше на фестивалов ќе ми требаат 2 поста.
Али главното е ова: не сретнав ни еден човек да ми каже дека овој пиволенд бил добар. КАТАСТРОФА БЕШЕ!!!

Btw, да пишам мини review за саботата...
Стигнав таму у 12 ипол, на денс беа CGW, али со друштвово отидовме на есма (се заебавме). Тапа беше и сите го чекаа Славе. Почна Славе не во негов стил, туку со нешто рок хитчиња ова-она - ТАПА БЕШЕ. Отидов на денс стејџ, таму музика пушташе Miss C.C. Bloom a.k.a djbocka од форумов и некако ме погоди со музиката и си останав таму. АРНО АМА, овие педерите од организација ја натераа да прекине во 3:10 на големо разочарување на 100тина души што беа на денс стејџот тогаш, па моравме да се пребациме на мејн. Таму веќе Славе беше почнал со dnb што беше добро, па до крај на неговиот сет музиката беше мелем за уши.
Во неделата Мањифико беше "The Man". Ѕвер е типот, втор пат го слушам (првиот пат пред 2 години за нова година на плоштад), али секогаш е интересно на неговите настапи. Цела публика беше разиграна на него.

И тоа би било тоа. Тапа пиволенд, памет во глава на организацијата за следна година, па ваљда ќе го вратат пак на кале (или нека го откажат целосно).
Фолтин, дечко, Фолтин...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Мене ме нервира тоа шо кур ги боли за критиките шо им ги оставаат на фб, ни reply им маваат ни нишо, демек кој ве ебе секако ќе доете. И иронично у право се. :S
Тоа е работата и затоа не маваат рецка :) Сите се изнајадоа трици за локацијата, за месото, за пивото, за музиката а секој ден беа таму (барем повеќето од кругот на луѓе кои што ме опкружуваат). Отидов јас само еден ден и тоа на поминување и пола саат преку сила останав. Наредната година не одам дефинитивно, па ако се смени нешто, тек во 2013 :)

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Тоа е работата и затоа не маваат рецка :) Сите се изнајадоа трици за локацијата, за месото, за пивото, за музиката а секој ден беа таму (барем повеќето од кругот на луѓе кои што ме опкружуваат). Отидов јас само еден ден и тоа на поминување и пола саат преку сила останав. Наредната година не одам дефинитивно, па ако се смени нешто, тек во 2013 :)
Таман ќе заштедиш пари за на Октоберфест. :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Не слушам рок, дечко, не слушам рок....
Глеј објективно. На денс стејџ беше како во Кастро последнава сезона. Празно претежно, додека на мејн стејџ беше препуно. Субјективно ти било поубаво на денс али не мораш да кажеш дека бил тиње настанот на мејн стејџ само зашто не слушаш рок.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Глеј објективно. На денс стејџ беше како во Кастро последнава сезона. Празно претежно, додека на мејн стејџ беше препуно. Субјективно ти било поубаво на денс али не мораш да кажеш дека бил тиње настанот на мејн стејџ само зашто не слушаш рок.
Па не реков дека бил тиње настанот на мејн стејџ, баш го нагласив тоа
не слушам рок така да не ме интересираа ареа, хладно пиво and tribute shits
И можда беше релативно празно на денс, али тие луѓе што беа таму знаеја зошто се таму. За разлика од мејн стејџ, каде што по обично некој што дошол на пиволенд колку да види што има - по дефолт седи на мејн.

А и тоа дека на мејн било препуно...
Имаше луѓе само во просторот од бината до миксетата. Позади тоа последните 3 дена (пошто на тие бев) беше доста празно. Особено петокот.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Иронијата дека пиволенд е за пиење пиво и дружење а музиката е како додаток но за жал овој пат беше главната причина на сите :/

K-3

Член од
6 септември 2011
Мислења
21
Поени од реакции
2
Иронијата дека пиволенд е за пиење пиво и дружење а музиката е како додаток но за жал овој пат беше главната причина на сите :/
samo da se drogirame kakvo pivo kakov alhohol samo droga :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom