S
stefi
Гостин
Говорот на МЦ Коце... бесценет...
Компарација саем на книга со пиво фест .....Инаку, од мојата кратка посета, пиволенд беше досаден. Јас и онака никад не сум ги разбирал овие настани. На саем за книга никад не носат популарни бендови. Идеш да разгледаш и купиш книги, не да слушаш метал бендови икавер верзии на умрени луѓе...
Не му ја сфати поентата. Сака да каже дека кога сака да отиде на Пиволенд очекува да има милион врсти на пиво и на скара а не избор каков што имам и во локалното тобако а да ми носат истото што го кажа, цитирам „метал бендови и кавер верзии на умрени луѓе“.Компарација саем на книга со пиво фест .....
Фолтин, дечко, Фолтин...Да не беше денс стејџот (голем поздрав до CGW, Горан Кан и Флудер), DJ Slave и Мањифико (не слушам рок така да не ме интересираа ареа, хладно пиво and tribute shits) - фестивалов ќе беше неверојатен FAIL!!! Колку толку го извадија.
Народ слабо.
Избор на пиво минимално.
Цени напумпани до небо.
Пиволенд на паркинг omfg...
Не, стварно, ако почнам да набројувам што све не чинеше на фестивалов ќе ми требаат 2 поста.
Али главното е ова: не сретнав ни еден човек да ми каже дека овој пиволенд бил добар. КАТАСТРОФА БЕШЕ!!!
Btw, да пишам мини review за саботата...
Стигнав таму у 12 ипол, на денс беа CGW, али со друштвово отидовме на есма (се заебавме). Тапа беше и сите го чекаа Славе. Почна Славе не во негов стил, туку со нешто рок хитчиња ова-она - ТАПА БЕШЕ. Отидов на денс стејџ, таму музика пушташе Miss C.C. Bloom a.k.a djbocka од форумов и некако ме погоди со музиката и си останав таму. АРНО АМА, овие педерите од организација ја натераа да прекине во 3:10 на големо разочарување на 100тина души што беа на денс стејџот тогаш, па моравме да се пребациме на мејн. Таму веќе Славе беше почнал со dnb што беше добро, па до крај на неговиот сет музиката беше мелем за уши.
Во неделата Мањифико беше "The Man". Ѕвер е типот, втор пат го слушам (првиот пат пред 2 години за нова година на плоштад), али секогаш е интересно на неговите настапи. Цела публика беше разиграна на него.
И тоа би било тоа. Тапа пиволенд, памет во глава на организацијата за следна година, па ваљда ќе го вратат пак на кале (или нека го откажат целосно).
Не слушам рок, дечко, не слушам рок....Фолтин, дечко, Фолтин...
Тоа е работата и затоа не маваат рецка Сите се изнајадоа трици за локацијата, за месото, за пивото, за музиката а секој ден беа таму (барем повеќето од кругот на луѓе кои што ме опкружуваат). Отидов јас само еден ден и тоа на поминување и пола саат преку сила останав. Наредната година не одам дефинитивно, па ако се смени нешто, тек во 2013Мене ме нервира тоа шо кур ги боли за критиките шо им ги оставаат на фб, ни reply им маваат ни нишо, демек кој ве ебе секако ќе доете. И иронично у право се. :S
Таман ќе заштедиш пари за на Октоберфест.Тоа е работата и затоа не маваат рецка Сите се изнајадоа трици за локацијата, за месото, за пивото, за музиката а секој ден беа таму (барем повеќето од кругот на луѓе кои што ме опкружуваат). Отидов јас само еден ден и тоа на поминување и пола саат преку сила останав. Наредната година не одам дефинитивно, па ако се смени нешто, тек во 2013
Глеј објективно. На денс стејџ беше како во Кастро последнава сезона. Празно претежно, додека на мејн стејџ беше препуно. Субјективно ти било поубаво на денс али не мораш да кажеш дека бил тиње настанот на мејн стејџ само зашто не слушаш рок.Не слушам рок, дечко, не слушам рок....
Па не реков дека бил тиње настанот на мејн стејџ, баш го нагласив тоаГлеј објективно. На денс стејџ беше како во Кастро последнава сезона. Празно претежно, додека на мејн стејџ беше препуно. Субјективно ти било поубаво на денс али не мораш да кажеш дека бил тиње настанот на мејн стејџ само зашто не слушаш рок.
И можда беше релативно празно на денс, али тие луѓе што беа таму знаеја зошто се таму. За разлика од мејн стејџ, каде што по обично некој што дошол на пиволенд колку да види што има - по дефолт седи на мејн.не слушам рок така да не ме интересираа ареа, хладно пиво and tribute shits
samo da se drogirame kakvo pivo kakov alhohol samo drogaИронијата дека пиволенд е за пиење пиво и дружење а музиката е како додаток но за жал овој пат беше главната причина на сите :/