Откажување на полномошно на адвокат

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
414
Поени од реакции
149
Може ли некој да ми каже за оваа работа ?
Дали може некој да поснесе било каков поднесок во суд за име и сметка на друго лице а притоа да не приложи било какво овластување или полномошно дека е овластен за тоа??? Без разлика дали лицето кое поднесува е Адвокат или само обичен граѓанин/ странка ?????

Мислам дека тешко некој ке одговори реално ???
Зошто да би било тешко.... одговорот е НЕ
 

baramrabota1

Nesuden PRAVNIK
Член од
26 септември 2017
Мислења
124
Поени од реакции
8
Зошто да би било тешко.... одговорот е НЕ
Одговорот е велиш ,, НЕ "......

И јас велам треба да биде НЕЕ , ама за жал : МЕНЕ МИ НАПЛАКААТ ДОЛГ ОД ПРЕД 20г ВРЗ ОСНОВА НА ПОДНЕСОК КОЈ Е ПОДНЕСЕН БЕЗ ПРИЛОЖЕНО ПОЛНОМОШНО ?????
Па сега .... што мислите , како тоа можно ????
 

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
414
Поени од реакции
149
Одговорот е велиш ,, НЕ "......

И јас велам треба да биде НЕЕ , ама за жал : МЕНЕ МИ НАПЛАКААТ ДОЛГ ОД ПРЕД 20г ВРЗ ОСНОВА НА ПОДНЕСОК КОЈ Е ПОДНЕСЕН БЕЗ ПРИЛОЖЕНО ПОЛНОМОШНО ?????
Па сега .... што мислите , како тоа можно ????
100 пати го пишуваш истото, 100 пати ти одговаарат членови на форумот, незнам што ти е целта... најдобро најде си некој адвокат ако имаш проблем, оти вака нема да го решиш
 

baramrabota1

Nesuden PRAVNIK
Член од
26 септември 2017
Мислења
124
Поени од реакции
8
АМАН БЕЕЕЕ..... ШТО ТОА 100 ПАТИ ????
КОГА НИКОЈ НЕ МИ ДАДЕ КОНКРЕТЕН ОДГОВОР ?!?!
А ЗА НАОЃАЊЕ АДВОКАТ........
ПА МЕНЕ СИОТ ОВОЈ ПРОБЛЕМ МИ СЕ ДЕСИ ПОРАДИ А_Д_В_О_К_А_Т

А ЗА ОВИЕ ПРАШАЊА ТРЕБАШЕ ТОЈ ДА МИ ОДГОВСРИ- ТОЈ МИ БЕШЕ ПОЛНОМОШНИК.
АМА АКО СИ АДВОКАТ СЕ ГЛЕДА ДЕКА СИТЕ СЕ БРАНИТЕ МЕЃУСЕБЕ.

И ЗНАЕШ ШТО Е НАЈТРАГИЧНО ?!?
СИТЕ РАЗЛИЧНО ОДГОВАРАТЕ..... ПА ЕВЕ ЗОШТО ,,100ПАТИ" СИМ ПРАШУВАЛ.
 

Паланчански

ГрЕбач
Член од
12 јануари 2008
Мислења
1.547
Поени од реакции
1.455
Може ли некој да ми каже за оваа работа ?
Дали може некој да поснесе било каков поднесок во суд за име и сметка на друго лице а притоа да не приложи било какво овластување или полномошно дека е овластен за тоа??? Без разлика дали лицето кое поднесува е Адвокат или само обичен граѓанин/ странка ?????

Мислам дека тешко некој ке одговори реално ???
Може, ако странката е директно засегната во парницата. Мислам дека тоа од правна гледна точка се вика замешувач во постапката.
 

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
414
Поени од реакции
149
АМАН БЕЕЕЕ..... ШТО ТОА 100 ПАТИ ????
КОГА НИКОЈ НЕ МИ ДАДЕ КОНКРЕТЕН ОДГОВОР ?!?!
А ЗА НАОЃАЊЕ АДВОКАТ........
ПА МЕНЕ СИОТ ОВОЈ ПРОБЛЕМ МИ СЕ ДЕСИ ПОРАДИ А_Д_В_О_К_А_Т

А ЗА ОВИЕ ПРАШАЊА ТРЕБАШЕ ТОЈ ДА МИ ОДГОВСРИ- ТОЈ МИ БЕШЕ ПОЛНОМОШНИК.
АМА АКО СИ АДВОКАТ СЕ ГЛЕДА ДЕКА СИТЕ СЕ БРАНИТЕ МЕЃУСЕБЕ.

И ЗНАЕШ ШТО Е НАЈТРАГИЧНО ?!?
СИТЕ РАЗЛИЧНО ОДГОВАРАТЕ..... ПА ЕВЕ ЗОШТО ,,100ПАТИ" СИМ ПРАШУВАЛ.
Ne ti e arno, pobaraj si pomosh
 
Член од
12 март 2009
Мислења
12.552
Поени од реакции
6.531
Може, ако странката е директно засегната во парницата. Мислам дека тоа од правна гледна точка се вика замешувач во постапката.
замешувачот има овластување од спротивната страна ??
 

Паланчански

ГрЕбач
Член од
12 јануари 2008
Мислења
1.547
Поени од реакции
1.455
замешувачот има овластување од спротивната страна ??
Нема потреба од овластување. Замешувачот исто е засегната странка.
На пример се судите за некое наследство. Судот ќе ви го подели, но јас сметам дека имам право на дел од наследството. Морам да се вмешам за да го остварам своето право.
Барем така беше некогаш.
 

baramrabota1

Nesuden PRAVNIK
Член од
26 септември 2017
Мислења
124
Поени од реакции
8
Ne ti e arno, pobaraj si pomosh
Види фраер..... изгледа тебе не ти е добро „г-не “ бен бен бен, бен. Ако не си способен да разговараш на оваа тема и ако не знаеш да дадеш конкретен одговор...... ќути си. Подобро ке ти биде.[DOUBLEPOST=1563253092][/DOUBLEPOST]
Може, ако странката е директно засегната во парницата. Мислам дека тоа од правна гледна точка се вика замешувач во постапката.
Не се работи за директно засегната страна. Адвокатот кој го поднел предлогот не е директно засегнат. Долгот е сторен кон доверителот кој немаат допирна точка со адвокатот ( малку е чудно и за неверување) затоа што тој адвокат : Ниту бил вработен кај доверителот ниту некогаш го застапувал во друг предмет. Проверив на НЕТ , тој адвокат бил веке осуден за кривиќни дела ИЗМАМА на 2 годишна казна и веке не е на списокот на адвокати при АКРМ.
 

baramrabota1

Nesuden PRAVNIK
Член од
26 септември 2017
Мислења
124
Поени од реакции
8
За што не сработено се зема пари?
Образложи со аргументи!
Ако не можеш тогаш не коментирај напразно.
Јасно образложив погоре само за што се наплаќа.
И во претходни постови на други теми сум ти реплицирал дека никој не е должен некому за без пари да работи, секој си го цени трудот!

Не верувам дека работиш за без пари, и дека дозволуваш на секој со кој соработуваш во твојата професија да те изигрува и да не ти плаќа или на половина да ти плаќа за сработеното, и да ти вели дека си преварант и дека за несработено земаш пари?
Ееееее тука лежи зајакот.....
Автоматски споено мислење:

Ееееее тука лежи зајакот.....
Ајде вака да резимираме......
Вистина е дека адвокатот не може 100 % да гарантира успех само во случај ако : КЛИЕНТОТ ПРИКРИЛ БИТЕН ДОКАЗ, НА АДВОКАТОТ НЕ МУ ГО ОБРАЗЛОЖИЛ ПРОБЛЕМОТ И ЗА КРАЈ - АКО ЦЕЛИОТ СЛУЧАЈ СЕ БАЗИРА ВРЗ ОСНОВА НА ИСКАЗИ НА СВЕДОЦИ И СЛИЧНО.

Е сега, во случај кога постои соодветна документација ( Молби, жалби, пресуди , решенија , фактури и слич. ) ако адвокатот добро ја познава материјата и својата одбрана ја базира на ЗАКОНИТОСТ НА ДОКАЗИТЕ .... а спротивната страна не приложува други и нови докази..... е тука МОРА ДА ИМА 100% УСПЕХ .
Е неможе адвокат да се нафати да застапува странка без предходно да го проучи случајот, а не кога ке наиде на тешко .... пу пу не важи и ај сега клиент да си платиш што сум се обидел ( АМА И ОБИДОТ СЕ КАЗНУВА ) Тешко ке го прифатат ова дел од Вашите колеги иако ЗНААТ ДЕКА Е ТАКА.......
 
Последно уредено:
Член од
2 март 2016
Мислења
183
Поени од реакции
91
Ееееее тука лежи зајакот.....
Автоматски споено мислење:


Ајде вака да резимираме......
Вистина е дека адвокатот не може 100 % да гарантира успех само во случај ако : КЛИЕНТОТ ПРИКРИЛ БИТЕН ДОКАЗ, НА АДВОКАТОТ НЕ МУ ГО ОБРАЗЛОЖИЛ ПРОБЛЕМОТ И ЗА КРАЈ - АКО ЦЕЛИОТ СЛУЧАЈ СЕ БАЗИРА ВРЗ ОСНОВА НА ИСКАЗИ НА СВЕДОЦИ И СЛИЧНО.

Е сега, во случај кога постои соодветна документација ( Молби, жалби, пресуди , решенија , фактури и слич. ) ако адвокатот добро ја познава материјата и својата одбрана ја базира на ЗАКОНИТОСТ НА ДОКАЗИТЕ .... а спротивната страна не приложува други и нови докази..... е тука МОРА ДА ИМА 100% УСПЕХ .
Е неможе адвокат да се нафати да застапува странка без предходно да го проучи случајот, а не кога ке наиде на тешко .... пу пу не важи и ај сега клиент да си платиш што сум се обидел ( АМА И ОБИДОТ СЕ КАЗНУВА ) Тешко ке го прифатат ова дел од Вашите колеги иако ЗНААТ ДЕКА Е ТАКА.......
Ова е ваше лично мислење.

Моите мислења ги кажав во претходните постови, нема да ги повторувам, ниту пак да се впуштам во филозофирање во врска со вашето лично размислување, конкретно за ова што сте ми аплицирале.

Многу членови одговорија на вашите прашања, прочитајте ги повторно, таму ,,лежи зајакот" за решението на вашиот правен проблем, поздрав.
 

baramrabota1

Nesuden PRAVNIK
Член од
26 септември 2017
Мислења
124
Поени од реакции
8
Ова е ваше лично мислење.

Моите мислења ги кажав во претходните постови, нема да ги повторувам, ниту пак да се впуштам во филозофирање во врска со вашето лично размислување, конкретно за ова што сте ми аплицирале.

Многу членови одговорија на вашите прашања, прочитајте ги повторно, таму ,,лежи зајакот" за решението на вашиот правен проблем, поздрав.
Ајде ке речеме ... јас не сум адвокат и сите мои убедувања се врз база на логика на нештата. Ама очигледно е дека со таквите одговори ги ШТИТИТЕ оние кои ја ОЦРНУВААТ АДВ.ПРОФЕСИЈА.
Еве конкретен пример:
1. Адвокат не постапува согласно член 90 ст 4 од ЗПП
2. Свесно го пропушта 8 ( осум дневниот рок за жалба ) на првостепена пресуда и странката ја доведува во МОШНЕ НЕПОВОЛНА СИТУАЦИЈА
3. Адвокат се ЗАКАНУВА ПО ЖИВОТ на странката и употребува НАВРДИ СО НАЈ ВУЛГАРНИ СОДРЖИНИ.

За крај .... ако ПРАВДАТА за која се борите и за која сте учеле толку време - се базира на ваква основа и начела.... тогаш почитувани господа ФРЛЕТЕ ГИ ДИПЛОМИТЕ И ФАТЕТЕ СЕ ЗА ЛОПАТА.....
 
На врв Bottom