Освојувачи на медали, Сочи 2014 ( ЗПОИ )

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Sochi 2014 Paralympic Winter Games
HOT. COOL. YOURS.Ден 1 [12/72]

Паралпско скијање, седечка позиција, спуст (М)
Злато - Акира Кано (Јапонија)
Сребро - Још Дек (Канада)
Бронза - Такеши Сузуки (Јапонија)

Паралпско скијање, стоечка позиција, спуст (М)
Злато - Маркус Салшер (Австрија)
Сребро - Алексеј Бугаев (РФ)
Бронза - Винсент А. Мануел (Франција)

Паралпско скијање, лица со оштетен вид, спуст (М)
Злато - Јонс М. (Шпанија)
Сребро - Мирослав Хараус (Словачка)
Бронза - Мак Маркукс (Канада)

Паралспко скијање, седечка позиција, спуст (Ж)
Злато - Ана Шавелхубер (Германија)
Сребро - Алана Николс (САД)
Бронза - Лаурие Стефенс (САД)

Паралпско скијање, стоечка позиција, спуст (Ж)
Злато - Марие Бохет (Франција)
Сребро - Инга Медведева (РФ)
Бронза - Алисон Џонс (САД)

Паралпско скијање, лица со оштетен вид, спуст (Ж)
Злато - Хенријета Фаркасова (Словачка)
Сребро - Џејд Етерингтон (Обединето Кралство)
Бронза - Александра Францева (РФ)

Бијатлон, 7.5км, седечки (М)
Злато - Роман Петушков (РФ)
Сребро - Максим Јаровји (Украина)
Бронза - Козо Кубо (Јапонија)

Бијатлон, 7.5км, стоечки (М)
Злато - Владислав Лекомтцев (РФ)
Сребро - Марк Аренџ (Канада)
Бронза - Азат Карачурин (РФ)

Бијатлон, 7.5км, лица со оштетен вид (М)
Злато - Виталиј Лукјаненко (Украина)
Сребро - Николај Полукин (РФ)
Бронза - Василиј Шаптисбо (Белорусија)

Бијатлон, 6км, седечки (Ж)
Злато - Андреа Ескју (Германија)
Сребро - Светлана Коновалова (РФ)
Бронза - Олена Ирковска (Украина)

Бијатлон, 6км стоечки (Ж)
Злато - Алена Кауфман (РФ)
Сребро - Ана Миленина (РФ)
Бронза - Јулија Батенкова (Украина)

Бијатлон, 6км, лица со оштетен вид (Ж)
Злато - Микалина Лисова (РФ)
Сребро - Јулија Будалеева (РФ)
Бронза - Оксана Шишкова (Украина)
 

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Sochi 2014 Paralympic Winter Games
HOT. COOL. YOURS.

Ден 2 [17/72]

Паралпско скијање, Супер Џи, седечки (М)

Злато - Акира Кано (Јапонија)
Сребро - Таики Мори (Јапонија)
Бронза - Калеб Брусе (Канада)

Паралпско скијање, Супер Џи, стоечки (М)

Злато - Маркус Шалшер (Австрија)
Сребро - Матеас Ланцингер (Австрија)
Бронза - Алексеј Бугаев (РФ)

Паралпско скијање, Супер Џи, лица со оштетен вид (М)

Злато - Јакоб Крако (Словачка)
Сребро - Марк Батум (САД)
Бронза - Мек Марукс (Канада)

Пара нордиско скијање, 15 километри, седечки (М)

Злато - Роман Петушков (РФ)
Сребро - Ирек Запиров (РФ)
Бронза - Александар Давидович (РФ)

Пара нордиско скијање, 12 километри, седечки (Ж)

Злато - Људмила Павленко (РФ)
Сребро - Оксана Местерс (САД)
Бронза - Светлана Коновалова (РФ)
 

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Sochi 2014 Paralympic Winter Games
HOT. COOL. YOURS.
Ден 3 [24/72]

Паранордиско скијање, 15километри за лица со оштетен вид (Ж)

Злато - Елена Ремизова (РФ)
Сребро - Михаила Лисова (РФ)
Бронза - Јадвиха Скоробатхаја (Белорусија)

Паранордиско скијање, 15 километри, стоечки (Ж)

Злато - Хелен Рајп (Шведска)
Сребро - Јулија Батенкова (Украина)
Бронза - Ана Миленина (РФ)

Паранордиско скијање, 20 километри, за лица со оштетен вид (ОВ) (М)

Злато - Брајан МекКивер (Канада)
Сребро - Станислав Чоклаев (РФ)
Бронза - Себастијан Модин (Шведска)

Паранордиско скијање, 20 километри, стоечки (М)

Злато - Рушан Минегулов (РФ)
Сребро - Илка Томисто (Финска)
Бронза - Владислав Лекомчев (РФ)

Паралпско скијање, супер џи, седечки (Ж)

Злато - Ана Шафелхубер (Германија)
Сребро - Клаудија Лош (Австрија)
Бронза - Стефани Џален (САД)

Паралпски скијање, супер џи, стоечки (Ж)

Злато - Марие Бошет (Франција)
Сребро - Солен Жамбак (Франција)
Бронза - Стефани Џелен (САД)

Паралпско скијање, супер џи, лица со ОВ, (Ж)

Злато - Кели Галагер (САД)
Сребро - Александра Франчева (РФ)
Бронза - Џејд Еригтон (Обединето Кралство)
 

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256

Sochi 2014 Paralympic Winter Games
HOT. COOL. YOURS.

Ден 4 [30/72]

Парабијатлон, 12,5км, седечки (М)

Злато - Роман Петушков (РФ)
Сребро - Алексеј Биченок (РФ)
Бронза - Григориј Мургин (РФ)

Парабијатлон, 12,5км, стоечки (М)

Злато - Азат Карачурин (РФ)
Сребро - Нилс Ерик Урлсет (Норвешка)
Бронза - Марк Аренџ (Канада)

Парабијатлон, 12,5км, за лица со ОВ (М)

Злато - Виталиј Лукјаненко (Украина)
Сребро - Николај Полукин (РФ)
Бронза - Василиј Шаптисбо (Белорусија)

Парабијатлон, 10км, седечки (Ж)

Злато - Ања Викер (Германија)
Сребро - Светлана Коновалова (РФ)
Бронза - Људмила Павленко (Украина)

Парабијатлон, 10км, стоечки (Ж)

Злато - Алена Кауфман (РФ)
Сребро - Олександра Коновова (Украина)
Бронза - Наталија Братјук (РФ)

Парабијатлон, 10км, за лица со ОВ (Ж)

Злато - Михајла Лисова (РФ)
Сребро - Јулија Будалеева (РФ)
Бронза - Оксана Шишкова (Украина)
 

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Поради приватни причини, неможев да ви ја соопштам листата на медалисти на ден 5 и ден 6. Истата можете да ја погледнете на официјалната страница на паралимпиското движење во Сочи, www.sochi.ru во секцијата "Schedule and Results„
 

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Листата на медали за последните два дена на паралимпизмот во Сочи можете да ги погледнете на интернет страната на паралимписките игри 2014, www.sochi.ru во секцијата Schedule and results.

Корисници на форумов, од тука се одјавуваме со преносот на листата на медалисти на паралимписките игри во Сочи. Со низа возбудувања протекнаа овие девет дена во паралимписко Сочи. Одличната атмосфера и одлично расположение во Сочи ја затвораат и оваа паралимписка ноќ. Преносот на затворањето на паралимписките игри 2014 во Сочи можете да го погледнете на официјалната јутуб страница на ПИ2014 http://www.youtube.com/channel/UCi8n36NkW2uCQSFZNiYtuMQ. Се надевам дека уживавте во овие 9 паралимписки дена во Сочи. ПОЗДРАВ!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom