Општински градежни работи - лошо изведени!?

Член од
17 јануари 2014
Мислења
522
Поени од реакции
810
Се работи за градежни работи кои последниов период ги изведува општината но на крај со нивното завршување се доста лошо изведени да не речам ризични за самите жители.
Е сега ме интересира законски која е процедурата и дали може некаде да се ургира да се реши проблемот,дали треба како месна заедица со потписи да се пријави во општината или во фирмите кои што се најмени од страна на општината за извршување на градежните работи,дали треба да се консултираме со некоја друга институција и сл.?
Бидејќи во текот на работата реагиравме и до шефовите на работници укажувајќи им на проблемот,но тие велат дека и ако проблемот постои не се надлежни за тоа,така бил изработен проектот итн.?
 
Член од
14 јануари 2015
Мислења
5.717
Поени од реакции
7.836
Се работи за градежни работи кои последниов период ги изведува општината но на крај со нивното завршување се доста лошо изведени да не речам ризични за самите жители.
Е сега ме интересира законски која е процедурата и дали може некаде да се ургира да се реши проблемот,дали треба како месна заедица со потписи да се пријави во општината или во фирмите кои што се најмени од страна на општината за извршување на градежните работи,дали треба да се консултираме со некоја друга институција и сл.?
Бидејќи во текот на работата реагиравме и до шефовите на работници укажувајќи им на проблемот,но тие велат дека и ако проблемот постои не се надлежни за тоа,така бил изработен проектот итн.?
Слики од првобитната состојба и слики од моменталната во прилог на барањата и жалбите.
Барање до инвеститорот (ако е општината) тогаш до општината и жалба до градежна инспекција во општината и сектор за просторно и урбанистичко планирање.
Ако не е тајна за која општина се работи?
 
Член од
17 јануари 2014
Мислења
522
Поени од реакции
810
Слики од првобитната состојба и слики од моменталната во прилог на барањата и жалбите.
Барање до инвеститорот (ако е општината) тогаш до општината и жалба до градежна инспекција во општината и сектор за просторно и урбанистичко планирање.
Ако не е тајна за која општина се работи?
Жалбата и барањето треба да го поднесе претседателот на месната заедница со потписи од населението или?
Сега за сега нека остани тајна,ако се среди нешто ќе напишам што и како.
 
На врв Bottom