Од "Let's Talk iPhone" конференцијата на Apple

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не би купувал во моментов ниту Iphone nitu некој друг бидејќи понови модели излегуваат на секои 10 дена, веројатно за година ова ќе се забави така што за истата цена ќе добиеме 2, 3 пати повеќе од ова што го добиваме сега :) Така што вреди да се чека мислам.
Тоа нема логика, затоа што кога ќе решиш да купиш нешто за година дена, пак ќе го имаш истово мислење. И така до бесконечност, секогаш ќе биде “идната година за иста цена - повеќе“

Член од
27 март 2007
Мислења
735
Поени од реакции
316
Не би купувал во моментов ниту Iphone nitu некој друг бидејќи понови модели излегуваат на секои 10 дена, веројатно за година ова ќе се забави така што за истата цена ќе добиеме 2, 3 пати повеќе од ова што го добиваме сега :) Така што вреди да се чека мислам.
Infinite loop ...

Член од
15 јули 2011
Мислења
201
Поени од реакции
117
Тоа нема логика, затоа што кога ќе решиш да купиш нешто за година дена, пак ќе го имаш истово мислење. И така до бесконечност, секогаш ќе биде “идната година за иста цена - повеќе“
Мислам дека не, бидејќи мобилнава технологија кога тогаш ќе удри diminishing return. Од quad core, Intel нема некој понов модел на процесор на пр. А НОВИОТ САМСУНГ галакси с3 од идната година најавува quad core. Тогаш мислам дека ќе биде реално кога целиов раст ќе забави и нема да има нов мобилен секоја недела како што имаше нов пентиум секој месец..

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Мислам дека не, бидејќи мобилнава технологија кога тогаш ќе удри diminishing return. Од quad core, Intel нема некој понов модел на процесор на пр. А НОВИОТ САМСУНГ галакси с3 од идната година најавува quad core. Тогаш мислам дека ќе биде реално кога целиов раст ќе забави и нема да има нов мобилен секоја недела како што имаше нов пентиум секој месец..
Ок така нека биде!!! Ајде кажими кога во минатото до сега имало застој? НИКОГАШ, НИКОГАШ нема ни да има.

quad core ќе има да, но може некој да ми каже зошто поѓаволите е потребно такво нешто? Досега беа dual core на андроидот, и сите се палат на тоа, но интересно е тоа што ретко кој знае дека му е џабе. Да точно, андроид 2.3 НЕМА подршка за дуал кор, односно ни системот ни апликациите не се оптимизирани да го користат процесорот максимум. Ако веќе некој сака да зема дуал кор тоа нека биде iphone 4s бидејќи тие и windows mobile 7 се единствените оперативни кои го цедат процесорот максимално. Windows mobile 7 е толку добро оптимизиран што не му ни треба dual core (засега), a ајфонот 4с верувајми ќе го користи макисмално процесорот (за разлика од галакси с).

Ако гледаме според изминати години, ios на пазарот е веќе 5 години, андроидот 3, а widnows mobile 7 нецела година.

WP7 ЛЕТА напред со опции, за нецела година со (mango) имаат опции кој се рамо до рамо со андроид и ајос. Секако сега излегува android 4, ios 5 но доаѓа и appolo апдејт за wp7.

Интересно е ова што го прочитав сабајлево
The best camera you will ever own to be a Windows Phone handset, plans Microsoft

што ли ќе прават незнам, но сепак се трудат и летаат напред.

Член од
15 јули 2011
Мислења
201
Поени од реакции
117
Ок така нека биде!!! Ајде кажими кога во минатото до сега имало застој? НИКОГАШ, НИКОГАШ нема ни да има.

quad core ќе има да, но може некој да ми каже зошто поѓаволите е потребно такво нешто? Досега беа dual core на андроидот, и сите се палат на тоа, но интересно е тоа што ретко кој знае дека му е џабе. Да точно, андроид 2.3 НЕМА подршка за дуал кор, односно ни системот ни апликациите не се оптимизирани да го користат процесорот максимум. Ако веќе некој сака да зема дуал кор тоа нека биде iphone 4s бидејќи тие и windows mobile 7 се единствените оперативни кои го цедат процесорот максимално. Windows mobile 7 е толку добро оптимизиран што не му ни треба dual core (засега), a ајфонот 4с верувајми ќе го користи макисмално процесорот (за разлика од галакси с).

Ако гледаме според изминати години, ios на пазарот е веќе 5 години, андроидот 3, а widnows mobile 7 нецела година.

WP7 ЛЕТА напред со опции, за нецела година со (mango) имаат опции кој се рамо до рамо со андроид и ајос. Секако сега излегува android 4, ios 5 но доаѓа и appolo апдејт за wp7.

Интересно е ова што го прочитав сабајлево
The best camera you will ever own to be a Windows Phone handset, plans Microsoft

што ли ќе прават незнам, но сепак се трудат и летаат напред.
НЕ мењај тема никој не збори за СОФТВЕР, зборам за ХАРДВЕР: Не ме интересира колку ќе унапреди софтверот ако имаш добар хардвер ќе си ставиш океј софтвер. Моето мислење беше да се чека додека хардверот не дојде до својот Peak што веројатно ќе се деси наредната година.

Меѓутоа во право си дека веројатно ќе помине долго додека апликациите го искористат хардверот, во тој случај, веројатно е океј сега да си земе мобилен бидејќи во рамки на софтвер ќе биде релевантен уште околу 2-3 години. Го повлекувам мислењето :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
НЕ мењај тема никој не збори за СОФТВЕР, зборам за ХАРДВЕР: Не ме интересира колку ќе унапреди софтверот ако имаш добар хардвер ќе си ставиш океј софтвер. Моето мислење беше да се чека додека хардверот не дојде до својот Peak што веројатно ќе се деси наредната година.

Меѓутоа во право си дека веројатно ќе помине долго додека апликациите го искористат хардверот, во тој случај, веројатно е океј сега да си земе мобилен бидејќи во рамки на софтвер ќе биде релевантен уште околу 2-3 години. Го повлекувам мислењето :)
Мобилната технологија оди премногу напред, зборот smartphone сега е веќе правилниот збор за мобилните. Буквално имаш во раце комјутерче кое е можно да прави се и сешто. Како што оди напред софтверот, така ќе се качуваат и хардверските побарувања. Пример за wp7 минимум ти е 1 гига херц процесор, 800*400 резолуција ...... Тоа е така напревено од Мајкрософт за сите телефони да бидат подеднакво брзи, да добиваат навремено апјдети и слично.. Кај андроидот тоа не е така, кој стигна направи телефон, и секој андроидот го гледа во различно светло. Ајфон како ајфон еден е, ако сакаш ајфон изборот е тој еден модел една година. Од една страна тоа е убаво, добиваш апдејти како сите останати, брзината ти е иста софтверот подеднакво брз но дизајнот перформансите ти се едни. Неможеш да бираш кој модел која цена. Даваш 600 евра и тоа е тоа. Рака на срце 600 евра не се малце за еден телефон, но сепак добиваш квалитет во хардвер и софтвер тука.

Но со тие пари јас попрво би купил лаптоп од 15 000 денари, и пак би ми останале пари за перфект телефон (андроид,виндос мобиле) Тука е поентата што сите го сакаат аппле, па јас да дадам 40 000 денари за телефон, има да се крстам во него. Аппле ќе ми биде новиот господ (како што е кај 90% од аппле корисниците).

Зарем јас незнам дека е убаво? ЗНАМ, но поубаво ми е кога истото приближно повеќе/помалце го добивам за 3-4 пати помала цена.

Но ајфон како ајфон, не го гледаат повеќето како телефон, туку како уред со кој треба да се фали кога ќе седне на маса. Или дал 40 000 денари за да користи фејзбук, и да ми тропа на врата да му кажам како да направи iTunes account. (сигурен сум се наоѓате тука некој од вас)

Член од
27 септември 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
870
А што мислите Епл неможеа да претстават ноб Ајфон?Али они не се брзаат толку колку Андроид производителите,кога можат со еден телефон да продадат исто колку и стотиците телефони на Андроид.Епл сега чекаат да се испуџаат ЛЏ,ХТЦ И САМСУНГ и кога ќе немаат веќе што да понудат,кога секој телефон од овие 3 фирми ќе биде ист,со некои мали подобрувања,тогаш Епл ќе го направат најголемиот удар со претставувањето на новиот АЈФОН 5.Тогаш лугето сакале или не ќе мораат да купуваат АЈФОН пошто Андроид телефоните ќе бидат НУЛА во однос на АЈФОНОТ.Е сега малце за новиот модел на Епл.Очекувано беше,иако мене не ми е нешто нај нај,бидејки задоволен сум од 4-ката и нема некои големи подобрувања во однос на претходниот.Поздрав

Член од
27 септември 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
870
Имено, компанијата објави дека веќе во првите 24 часа, продала преку милион порачани модели од Ајфон 4С.

И после ќе кажете Андроид телефоните се продавале повеќе од Ајфон!!!!

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Имено, компанијата објави дека веќе во првите 24 часа, продала преку милион порачани модели од Ајфон 4С.

И после ќе кажете Андроид телефоните се продавале повеќе од Ајфон!!!!
Ајфонот со САМО еден модел повеќе СЕ ПРОДАВАШЕ од Андоид. А на Андроидот колку време и со колку различни модели му требаше да го стигне на Епл.....Моментално сега Андроидот е во водство.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Финтата е тоа што андроидот продава 1 милион телефони секој ден, значи секоја секунда се продава телефон со оперативен андроид. Тоа беше финтата, затоа сите очекуваа 2 модели од ајфон оваа година. Колку ќе продаваат 20 милиони, 50 милиони телефони? Сепак е премногу малце тоа за да се остане доминантен на пазарот. На гоогле не му е битно што како, тој сака да биде прв само, а и богами е сега за сега, аппле само ќе опаѓа во %.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.443
Знае некој у колку саат го пуштаат iOS 5? :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Финтата е тоа што андроидот продава 1 милион телефони секој ден, значи секоја секунда се продава телефон со оперативен андроид. Тоа беше финтата, затоа сите очекуваа 2 модели од ајфон оваа година. Колку ќе продаваат 20 милиони, 50 милиони телефони? Сепак е премногу малце тоа за да се остане доминантен на пазарот. На гоогле не му е битно што како, тој сака да биде прв само, а и богами е сега за сега, аппле само ќе опаѓа во %.
Не би рекол Епл дека ќе опадне многу. Може и пак да ги престигнат и поминат.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Не би рекол Епл дека ќе опадне многу. Може и пак да ги престигнат и поминат.
Премногу е скап телефонот за да се деси сето тоа. Мојот комшија кој има 65 години има Андроид телефон бидејќи се ефтини и достапни за секого :)

Kajgana Shop

На врв Bottom