Од што имате фобија?

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Имам фобија од висина, посебно од евентуално патување со авион. Не сум патувала и мислам дека нема ни да патувам некогаш. Овој страв ми е најверојатно вроден уште од многу одамна, кога обожавав (не дека појќе не) да гледам и гледав многу филмови со авионски несреќи. Бидејќи на нив авионот нормално секогаш паѓа, јас потсвесно тоа и си го имам врзано во крпче, па од самата помисла како само влегувам во авион - ме фаќа страшна параноја.
О душо мора да го надминеш ова. Патуваш Охрид- Скопје со кола кој е поопасен пат него летање преку Атлантикот. Чим си се помирила со патување со кола ова е далеку попријатно и побезбедно. Бидејќи кај нас нема такви симулатори за надминување на овој страв нити такви програми најубаво би било да почнеш да леташ. И да повраќаш и да пробаш да бегаш при првиот лет после ќе се опуштиш. Не зезај 21 век е. Ќе сакаш да одиш далеку, нема да патуваш 80 дена. =п

U

UnholY

Гостин
Имам фобија од височина, уште од мал си имам вметнато во психата дека, доколку се најдам покрај некое високо место ќе се случи нешто лошо, односно дека ќе паднам надоле...
И секогаш кога ќе се најдам на некое такво место почнувам да треперам и од страв почнувам да губам рамнотежа, па веднаш го напуштам местото...Не знам стварно зошто толку стравувам од тоа, ама мозокот не е во состојба да ми испрати сигнал за смирување во тие моменти...:toe:

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Имам фобија од височина, уште од мал си имам вметнато во психата дека, доколку се најдам покрај некое високо место ќе се случи нешто лошо, односно дека ќе паднам надоле...
И секогаш кога ќе се најдам на некое такво место почнувам да треперам и од страв почнувам да губам рамнотежа, па веднаш го напуштам местото...Не знам стварно зошто толку стравувам од тоа, ама мозокот не е во состојба да ми испрати сигнал за смирување во тие моменти...:toe:
Еј,бед е тоа бе пеер...
Па само помисли си дека дури и да паднеш,бар ке дознаеш шо има после смртта,значи имаш некоја сатисфакција од тоа.
Треба да се препуштиш на адреналинот,и никоаш нема да паднеш.Мислам дека кога во телото има доволно адреналин,движењата на човекот се скоро безгрешни.
Така си мислам ја бе,немора да е точно....:kesa:

Член од
16 февруари 2008
Мислења
13
Поени од реакции
0
Ма која фобија бе алоооооооо

Порано имав фобија од возење у лифтови....Али летово бев у Германија и јебига не е тоа Македонија ако сакаш мораш у лифт како иначе ќе се качиш до 13 кат???И така секој ден по милион пат
у лифт-надвор од лифт-у лифт-надвор од лифт-у лифт-надвор од лифт-у лифт-надвор од лифт-у лифт-надвор од лифт и више мука немам кога се возам у лифт....Така да среќен сум!!!

MarinkaUSA

~I like myself the way I am~
Член од
7 февруари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
3
Nekoi psiholozi veruvaat deka dokolku imas fobija od nesto, togas taka si zaginal vo minatiot zivot (dokolku veruvate vo reinkarnacija), taka na primer dokolku se plasite od ogan, najverojatno ste zaginale vo pozar, ako se plasite od visina, nekoj ve frlil od nekoja karpa... se plasite od zmii, ste zaginale od ukas od zmija i slicno..... kolku se realni tie pretpostavki, ne znam no se interesni!
Jas inaku imam fobija da vozam kola...toa e strav sto nemam kade moram da go nadminam...

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
od kami0ni - koga mi idat odnazad -
sekogas mi zastanuva zdivot ! se "paraliziram" - posle nekoe vreme sum gotov za "akcija" :)
pozZ

Член од
20 јули 2006
Мислења
260
Поени од реакции
10
Mislam deka nema covek koj shto a priori nema strav od visocina osven alpinisti,akrobati i sl.koi spored mene go nadminale toj strav a ne znaci deka go nemale.Mene ne samo od visocina nego i od dlabocina mi e strav(nauciv da plivam davejkji se ama nekako ne beshe bash top cuvstvo), od pajaci(onie debelite posebno) i koga sum na motor i sum vo sendvic megju dva kamiona,mislam deka se zamrznuvam vo taa minuta.A ako teorijava na MarinkaUSA e tocna,ne gledam kako drugarka mi koja ima fobija od zabi(toa e loshata strana na nemanje kirilica-zabi zivotincinjata ne zabi vo usta) bi mozela da umre od toa vo prethodniot zivot,barav idei ama nema:toe:

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Ја имам фобија од гледање во небо. : ) ) )
Не знам, изгледа сум единствениот со овој проблем, кога сум надвор, не можам да гледам у небо. :)

Член од
1 февруари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
2
Od verski fanatici .... Fanatikofobija ... losa klinicka slika ima ...

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
од човечност
Дај образложи од каква човечност имаш фобија.
Во ред, ја претпоставувам иронијата во твојот коментар, но искрено мене лично ме заинтригира(а, мислам дека и препознавам своја "фобија" во истиот) па би те замолила за малку поопширно објаснување:smir:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.447
Дај образложи од каква човечност имаш фобија.
Во ред, ја претпоставувам иронијата во твојот коментар, но искрено мене лично ме заинтригира(а, мислам дека и препознавам своја "фобија" во истиот) па би те замолила за малку поопширно објаснување:smir:
од човечност...

Визуелниот дојам беше пресуден за да го напишам. Многу сум си интелегентен кога ќе се погледнам у огледало и одма после тоа седнувам и пишувам таков пост. И сакам сите да видат колку ја можам да бидам директен и остар.
А иначе немам фобија од човечност, ниту пак ми текнува некое паметно објаснување за тоа како би изгледала таа фобија од човечност. Што знам, може да се тргне накај: страв и гадење од лицемерието што всушност се крие зад човечноста од секојдневието... Но не, немав намера да размислувам. Намерата беше да личам cool и wise, со таквиот пост, зад кој (за жал) не стои никакво длабокоумство, напротив...

Kajgana Shop

На врв Bottom