Од наредната сезона и македонски претставник во Јадранската" Гудјиер лига"

Статус
Затворена за нови мислења.

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.400
Поени од реакции
30
Radical Boy напиша:
Еве сега имаат шанса Струмица да покажат дека станале сериозна екипа и да се пријават и да играат во Фиба Купот. Ама, што се случува, гркот немал доволно пари сам да ја спонзорира таа екскурзија па сега моли за други спонзори. А за споредба, ФИба Купот е 10тина пати поефтина варијанта од Јадранска. Е сега, ако тој неможе да собере пари за ФИба Куп, тогаш како би собрал за Јадранска? (тука да не ги спомнувам условите што се потребни салата да ги исполнува и близината на аеродромот, инфраструкутрата на градот, брендот на името, сериозноста на тимот...)

Се на се, само работнички заслушуваше да оди во Јадранска Лига, ама оној Штерјо стиснатиот, како малку пари да има па да нема да собере милион, во гроб изгледа сака да ги носи и не презема ништо за да ја унапреди кошарката. Демек викаат за 1-2-3 сезони пак ке имале покана, ај да го видиме и тоа чудо, али сега треба кај и да оди Работнички да бидат страшно пцуени зашто и нанесоа огромен удар на македонската кошарка со неприфаќањето и упропастувањето на оваа голема шанса
Не верувам дека пцуењето нешто би требало да значи , мислам дека не треба да и се дава шанса повеке на фершпед да настапува во јадранската лига ...

П

Паспарту

Гостин
iLe напиша:
Не верувам дека пцуењето нешто би требало да значи , мислам дека не треба да и се дава шанса повеке на фершпед да настапува во јадранската лига ...
ако не му се даде уште една шанса на фершпед тогаш 100% ќе немаме тим во јадранската лига

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
DoolroX напиша:
ако не му се даде уште една шанса на фершпед тогаш 100% ќе немаме тим во јадранската лига[/quote

Е па и не треба да му се даде да знаеш!!Работнички си мислат Јадранската лига е е*и ветер!!!За таму ти треба ептен стабилен спонзор,финансиска потрепа,добра организација во внатрешноста на клубот,најмалку 10 играчи кој може да играат во секој момент(а не ти ќе играш јадранска лига со Трајковкси,кочов,Стојановски:nenene:!!

П

Паспарту

Гостин
TaZZ(BoomBoy) напиша:
DoolroX напиша:
ако не му се даде уште една шанса на фершпед тогаш 100% ќе немаме тим во јадранската лига[/quote

Е па и не треба да му се даде да знаеш!!Работнички си мислат Јадранската лига е е*и ветер!!!За таму ти треба ептен стабилен спонзор,финансиска потрепа,добра организација во внатрешноста на клубот,најмалку 10 играчи кој може да играат во секој момент(а не ти ќе играш јадранска лига со Трајковкси,кочов,Стојановски:nenene:!!
абе ок али во моментов не само работнички туку ниеден македонски клуб нема екипа за мизерниот фиба-европа куп, а не па за јадранска лига :)

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
DoolroX напиша:
TaZZ(BoomBoy) напиша:
абе ок али во моментов не само работнички туку ниеден македонски клуб нема екипа за мизерниот фиба-европа куп, а не па за јадранска лига :)
Тоа Да ниеден клуб во Македонија нее е спремен да заигра во Јадранска Лига.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
“Цели шест години македонските љубители на кошарката сонуваа Македонија да добие покана за да има претставник во регионалната Јадранска лига и кога тоа конелно се случи годинава. нашиот најтрофеен клуб едноставно ја врати вајд картата за тоа учество. Работнички, тимот кој го спонозрира “спортскиот мецена“ Штерјо Наков, преку својата компанија Фершпед, официјално немал услови(спортска сала), а всушност нема состав на играчи, бидејќи Наков не сакаше да го одврзе ќесето и да ангажира екстра играчи за да биде рамноправен во јадранското друштво. Во секој случај, Работнички Фершпед заедно со своите газди се вионвни што Македонија нема да има претставник во силната кошаркарска лига уште долго време, бидејќи несериозноста нема да ни мине лесно кај водечките луѓе на НЛБ Јадранската лига.“ - воведниот дел на статијата за оваа тема во Фокус од 22 јуни.

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Во овој момент ми се чини и дека не е реално со ваква организација, ваква слаба лига, никакви спонзори да се направи екипа која што би направила било што повеќе од 2-3 победи во сезоната (што за мене би бил феноменален успех!). Не гледам како би биле рамноправни со најслабите, Сплит, Хелиос, Широки Бриег кои што имаат 4-5 пати поголем буџет од Работнички, и многу посилни лиги. Претходната сезона беше голем чекор напред, со разбивањето на монополот на Работнички, оживувањето на од секогаш кошаркарската Струмица (се надевам на подолги стази) и поголемата конкуренција во лигата.
Искрено, за да преживее само една сезона во Јадранска, на било кој тим му треба нешто над милион евра буџет, пошто у Јадранска лига не е направена за заработка, туку тимовите да одиграат што поглем број квалитетни меѓусебни мечеви. Платени се некаде околу 2 евра по километар, така да до Белград да речеме Работнички би бил платен околу 1600 евра во двата правца, што е едвај покривање на сите трошкови (автобус, клопа, сместување на ден на мечот, итн) Значи за нашиот тим повторно нема можност за заработика освен доколку не се најдат супер-силни спонзори што за нашето поднебје е рамно на научна фантастика.

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Прав си за се, ама за спонзорите имаше најава дека Штерјо Наков (Фершпед и уште милијарда други фирми) и Комерцијална Банка ке дале прилично голема сума на пари, ама на крајот се тоа испадна како шпекулации.

Многу малку луѓе ја знаат вистинска приказна зошто Работнички не влезе во Јадранска Лига, а таа не ниту во парите, ниту во салата, а јас, нели реков дека јас нема да ја споделувам мојата информираност со луѓе кои ако им кажеш нешто што не сакале да го слушнат, а всушност е тоа така, почнуваат да ти кажуваат дека си бил самобендисан и дека само ти си знаел. На крај провоцираат, а некој друг го јаде стапот.

:ban?::ban?::ban?:

Член од
27 јуни 2007
Мислења
278
Поени од реакции
1
Прав си за се, ама за спонзорите имаше најава дека Штерјо Наков (Фершпед и уште милијарда други фирми) и Комерцијална Банка ке дале прилично голема сума на пари, ама на крајот се тоа испадна како шпекулации.

Многу малку луѓе ја знаат вистинска приказна зошто Работнички не влезе во Јадранска Лига, а таа не ниту во парите, ниту во салата, а јас, нели реков дека јас нема да ја споделувам мојата информираност со луѓе кои ако им кажеш нешто што не сакале да го слушнат, а всушност е тоа така, почнуваат да ти кажуваат дека си бил самобендисан и дека само ти си знаел. На крај провоцираат, а некој друг го јаде стапот.

прав си пријателе

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308

Тогаш не спомнувај воопшто. Или кажи или молчи како гроб. А сега кога спомна, ме интересира какви информации имаш... :zlo:

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Тогаш не спомнувај воопшто. Или кажи или молчи како гроб. А сега кога спомна, ме интересира какви информации имаш... :zlo:

Несакам да ме мислат за самобендисан и да ме оговораат дека сум се пувал дека сум поинформиран од нив хехехехехехе

Имаш ПП :)
-----

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
После сите перипетии во стилот дали, кој, како, што итн. епилогот го видовме сите.
Работнички доби вајлд карта, но се откажа...
дали откажувањето беше под притисок на некои посилни федерации, дали беше поради самиот Работнички, тоа е во доменот на шпекулации, тоа го знаат најубаво луѓето од Јадранската лига и Работнички.
Што имаме сега?
1. И оваа година сме без учесник во оваа натпреварување.
2. Голем резил за мак-баскетот, ако Работнички излегол несериозен во сета ова работа.
3. Можеби некој кредит за во иднина, ако биле притисоци од некоја поголема федерација?
4. Останува горчливиот вкус предизвикан од фактот дека кошарката ни е на многу ниски гранки и дека некој си игра со нас како сака, токму заради нашиот (не)квалитет.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Незнам или ние многу се надевавме дека Работнички ке игра....па едвај дочекавме да му даат вајлд карта....ете и тоа се случи му дадоа не ја искористи...тоа е така требало да биде.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Mislam deka ne sme dorasnati za Jadranska liga ... Navsitana nema da stoi ubavo da gubime po 30-40 razlika od Paritzan-Cibona i podobro so Fersped Rabotin4iki se otkaza zosto i taka ke ja sramese Makedonskata Kosarka

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom