Одличен говор на Тодор Чепреганов

Ф

Флеш

Гостин
Видеово е исечок од оргиналното видео на големата дебата која ја организираше Универзитетот Гоце Делчев од Штип неодамна .


Толку одлично ,со поенти се искажа за денешната ситуација во која Македонецот се наоѓа,зошто ни го прават ова,нашите "драги" ценети комшии од земји , како денешниот Македонец дава реакција . Немам зборови . Го стокмив видеово на едно 10 минути ,кои навистина вредат . Навистина сум горд што имаме ваков човек меѓу нашиот народ покрај великанот Павле Филипов(Васкопулос) . Старите генерации го имаа Никола Карев,Гоце Делчев,Ѓорче Петров . Денеска овој историчар е предводник на овие генерации . Му симнувам капа ,навистина големи позитивни импресии имам . Подобро изјаснување ретко имам слушано било каде денеска . :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:
 

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.682
Поени од реакции
4.421
Ок си е говорот ама реално не кажува ништо ново.
 

König

Гостин
Член од
29 октомври 2014
Мислења
215
Поени од реакции
575
Да, на Букурешки имало делегат од Македонија, ама ги застапувал интересите на Бугарија. А зошто ли? Затоа што не постоела никаква македонска национална свест.

Да, од Сан-Стефански до Букурешки договор се одржани над 20 мировни конференции и да, Македонија не е спомената никаде. А која Македонија требало да биде спомената, кога не постоел таков политички ентитет. Мировните договори тогаш се склучувале помеѓу држави, па е нејасно на кого тоа се лути професорот што немало кој да артикулира. Населението од Македонија, идентификувајќи се себе си како бугарско по националност, артикулирало, ама еден дел паднало под српска асимилација, друг дел под грчка плус масовни иселувања на населението од егејскиот дел во Бугарија.

За жал Бугарија како губутник во Втората балканска војна била жестоко казнета, а населението ѝ доживеало судбина која ја живееме до денес.

Професорот може да предава белградска историја на некој кој нема пристап до книги, статии, интернет. Младите веќе не паѓаат на стари српски финти.
 

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Да, на Букурешки имало делегат од Македонија, ама ги застапувал интересите на Бугарија. А зошто ли? Затоа што не постоела никаква македонска национална свест.

Да, од Сан-Стефански до Букурешки договор се одржани над 20 мировни конференции и да, Македонија не е спомената никаде. А која Македонија требало да биде спомената, кога не постоел таков политички ентитет. Мировните договори тогаш се склучувале помеѓу држави, па е нејасно на кого тоа се лути професорот што немало кој да артикулира. Населението од Македонија, идентификувајќи се себе си како бугарско по националност, артикулирало, ама еден дел паднало под српска асимилација, друг дел под грчка плус масовни иселувања на населението од егејскиот дел во Бугарија.

За жал Бугарија како губутник во Втората балканска војна била жестоко казнета, а населението ѝ доживеало судбина која ја живееме до денес.

Професорот може да предава белградска историја на некој кој нема пристап до книги, статии, интернет. Младите веќе не паѓаат на стари српски финти.
Чепреганов предава белградска историја? Ау ова ново нешто браос.
Зошто уопште го гнасите форумов кога незнаете што да напишете и немате основни познавања за луѓево.
 

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.005
Прво немаме свест за домашното производство а второ имаме златна опозиција која насекаде јаде гомна против својата држава.
И прво треба да си расчистме со домашниот непријател па потоа на надворешно поле
Да, на Букурешки имало делегат од Македонија, ама ги застапувал интересите на Бугарија. А зошто ли? Затоа што не постоела никаква македонска национална свест.

Да, од Сан-Стефански до Букурешки договор се одржани над 20 мировни конференции и да, Македонија не е спомената никаде. А која Македонија требало да биде спомената, кога не постоел таков политички ентитет. Мировните договори тогаш се склучувале помеѓу држави, па е нејасно на кого тоа се лути професорот што немало кој да артикулира. Населението од Македонија, идентификувајќи се себе си како бугарско по националност, артикулирало, ама еден дел паднало под српска асимилација, друг дел под грчка плус масовни иселувања на населението од егејскиот дел во Бугарија.

За жал Бугарија како губутник во Втората балканска војна била жестоко казнета, а населението ѝ доживеало судбина која ја живееме до денес.

Професорот може да предава белградска историја на некој кој нема пристап до книги, статии, интернет. Младите веќе не паѓаат на стари српски финти.
Кратко и јасно
Тебе и таквите како теба ве чуствувам како домашен непријател бр.1

Ме интересира само да кажеш на кого повеќе практикуваш да му седиш во скут а чиво лижавче сакаш повеќе да го лижеш:
 
Ф

Флеш

Гостин
Јас од сето ова што он го кажа,забележав дека го кажа сериозно реално, не видов никаква мисла или стереотип кој што Србите го зборат или пак Бугарите и сл. Јасно кажа ,денешните постари генерации сеуште се Југословени,дека не се Македонци или пак имаат чуство дека припаѓаат и имаат љубов кон Македонија . Важно е дека немаам никакви чуства за државност и дека без никакво размислување ќе посегне Македонецот кон бугарски пасош или било кој начин ,само да дојде до лагодност ... Затоа и има поделби длабоки во македонскиот народ . На едните им е да не се чепка ништо и посматрај ,додека другите се за акција,време е за агресивност .
 

König

Гостин
Член од
29 октомври 2014
Мислења
215
Поени од реакции
575
Кратко и јасно
Тебе и таквите како теба ве чуствувам како домашен непријател бр.1
Тоа е твое неприкосновено право.
Вистината е дека вистинските внатрешни непријатели на државата ја раководат истата, полека но сигурно ја водат кон федерализација, војна, распарчување. Заземаат педа по педа историски православна земја и ја подготвуваат за не толку далечно иден балкански калифат.
А до тогаш секој има право да си замислува и измислува непријатели. Тоа нема да ја сопре агендата на вистинските непријатели.
 
Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.192
Да, на Букурешки имало делегат од Македонија, ама ги застапувал интересите на Бугарија. А зошто ли? Затоа што не постоела никаква македонска национална свест.

Да, од Сан-Стефански до Букурешки договор се одржани над 20 мировни конференции и да, Македонија не е спомената никаде. А која Македонија требало да биде спомената, кога не постоел таков политички ентитет. Мировните договори тогаш се склучувале помеѓу држави, па е нејасно на кого тоа се лути професорот што немало кој да артикулира. Населението од Македонија, идентификувајќи се себе си како бугарско по националност, артикулирало, ама еден дел паднало под српска асимилација, друг дел под грчка плус масовни иселувања на населението од егејскиот дел во Бугарија.

За жал Бугарија како губутник во Втората балканска војна била жестоко казнета, а населението ѝ доживеало судбина која ја живееме до денес.

Професорот може да предава белградска историја на некој кој нема пристап до книги, статии, интернет. Младите веќе не паѓаат на стари српски финти.
Напротив посотоела и тогаш јасна македонска национална свест, но нив никој несакал да ги чуе таквит луѓе. Сети се на Димтрија Чупковски и активностите му околу Букурешткиот договор, ама тие активности никому не одговарале па затоа и не бил присутен, А очигледно и тебе не ти одговараат па се правиш наудрен.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.276
Тоа е твое неприкосновено право.
Вистината е дека вистинските внатрешни непријатели на државата ја раководат истата, полека но сигурно ја водат кон федерализација, војна, распарчување. Заземаат педа по педа историски православна земја и ја подготвуваат за не толку далечно иден балкански калифат.
А до тогаш секој има право да си замислува и измислува непријатели. Тоа нема да ја сопре агендата на вистинските непријатели.
И нашите претци кои биле пагани со милениуми се бунеле и стравувале од христијанизацијата која педа по педа исто ги освојувала и нивните земји и храмови, сега дојде ислам на ред, малце ќе негодуваме од почеток после ќе се навикнеме до следно менување на вера
 

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Исто како што продадените души, татарите го завзимаат форум просторот посебно во подфорумот историја (на сите теми каде што можат да дискредитират или да шират пропаганда) но на пример ако ми текне мене или на другите добро познати членови да и дадат контра аргумент ударац црна стрела снипер, исчезнуваат со месеци формираат цел тим за повторно на контра па пак се шамарани како сезонскиот грип на старите баби...

Незнам што не ве блокираат фор ева.
 
Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
Исто како што продадените души, татарите го завзимаат форум просторот посебно во подфорумот историја (на сите теми каде што можат да дискредитират или да шират пропаганда) но на пример ако ми текне мене или на другите добро познати членови да и дадат контра аргумент ударац црна стрела снипер, исчезнуваат со месеци формираат цел тим за повторно на контра па пак се шамарани како сезонскиот грип на старите баби...

Незнам што не ве блокираат фор ева.
Сечие мислење е на некој начин пропаганда. Ако се чувствуваш загрозен во твоите ставови и дозволуваш „пропагандата“ на другиот да те конзумира тогаш тоа е твој проблем.
 
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Сите знаеме што било и како било, нема потреба да се навраќаме, сега имаме држава. Ваквите говори се својствени за народи што немаат држава, Македонското прашање, како демек ние немаме држава ?
И уште нешто, знаете зошто не кревале толку големи револуции, како што тоа го направиле, Бугарите, Грците, Србите ?
Оти немале пари, затоа за војна требаат пари, овие горе наведените позајмувале од банките и нормално добиле подршка и од владите на тие земји исто како што и денес што се случува.
Нашите знаеле за овие работи и за тоа тешко се одлучувале за востание. За разлика нив денес нашите се задолжуваат во банките на запад (нормално за тоа имаме безрезервна подршка од нивните влади). Тоа е разликата меѓу денешните и тогашните патриоти, а во некои размислувања се исти, како на пример тоа дека немаме држава.
 
Член од
8 мај 2005
Мислења
542
Поени од реакции
76
... го завзимаат форум просторот посебно во подфорумот историја (на сите теми каде што можат да дискредитират или да шират пропаганда) но на пример ако ми текне мене или на другите добро познати членови да и дадат контра аргумент ударац црна стрела снипер, ....
добре де, нели сам напиша во прав текст дека одбиваш да четеш изворни материали за историјата на Македонија, т.е. дека последната не те интересува? После ваков божемски "контра аргумент" се разбира нема кој да дискутира со тебе на подфорум историја.
 

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Сечие мислење е на некој начин пропаганда. Ако се чувствуваш загрозен во твоите ставови и дозволуваш „пропагандата“ на другиот да те конзумира тогаш тоа е твој проблем.
Како бе сечие мислење на некој начин и пропаганда?
Отвори речник, лексикон...[DOUBLEPOST=1415891423][/DOUBLEPOST]
добре де, нели сам напиша во прав текст дека одбиваш да четеш изворни материали за историјата на Македонија, т.е. дека последната не те интересува? После ваков божемски "контра аргумент" се разбира нема кој да дискутира со тебе на подфорум историја.
Јас не верувам дека ти зимаш европска плата за да дремиш на македонски форум, уствари и нема да ме чуди.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom