Носталгија за играта...

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
Ехх како ми се игра GTA San Andreas со некој нов пач,мод. Или пак ПЕС 2012. Ама со овој усран PC не се може :place:
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
7.578
Поени од реакции
13.592
ЧЕЛИК.
Едно мало дрвце 10 см,и едно подолго70-90 см.
Малото дрвце се става на едно камче на средината.
Едниот крај е нагоре а другиот на земја.
Со поголемото дрвце-стапче,се удира повисокиот крај од малото дрвце.
Тоа се врти и лета во висина од 1м пред тебе.
Сега повторно се удира што посилно малото дрвце кое е во лет.
Секое дете си има свој ЧЕЛИК,и од исто место го фрлаат.
Победник е оној на кого малото дрвце ќе одлета најдалеку.
----------------------
Е уште еднаш да одиграм од оваа игра и да умрам.
Тоа беа игри,тоа беа дружења,дрвце си е дрвце и моето кај синче на еден чувар и оноа кај другото дете,таткому потпуковник.И тоа сите на иста земја во Пајко Маало или Еврејско Маало.Тоа беше град Скопје.
А не сега,што игри играте со...........
 

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.418
Поени од реакции
459
ЧЕЛИК.
Едно мало дрвце 10 см,и едно подолго70-90 см.
Малото дрвце се става на едно камче на средината.
Едниот крај е нагоре а другиот на земја.
Со поголемото дрвце-стапче,се удира повисокиот крај од малото дрвце.
Тоа се врти и лета во висина од 1м пред тебе.
Сега повторно се удира што посилно малото дрвце кое е во лет.
Секое дете си има свој ЧЕЛИК,и од исто место го фрлаат.
Победник е оној на кого малото дрвце ќе одлета најдалеку.
----------------------
Е уште еднаш да одиграм од оваа игра и да умрам.
Тоа беа игри,тоа беа дружења,дрвце си е дрвце и моето кај синче на еден чувар и оноа кај другото дете,таткому потпуковник.И тоа сите на иста земја во Пајко Маало или Еврејско Маало.Тоа беше град Скопје.
А не сега,што игри играте со...........
Ае шо збориш, ја ко демек не сум од таа генерација :)

Граница, Шуто Дупе, Мати Мати, Расипан Телефон, Џамија, Џамлии, Викторија, Брканица, Мавање со разни камења, дијаболи...

Темата е за носталгии од ВИДЕО игри...Америка незнае за тоа...
 
На врв Bottom