Нон-Хетеро сексуалности

Член од
28 декември 2015
Мислења
2.489
Поени од реакции
4.219
Жена-жена е едно прашање, а жена-себеси е сосем друго прашање. Правната логика на првото е иста со жена-маж, две лица се здружуваат во заедница и добиваат нови права и обврски. Жена-себеси нема правна логика пошто не се создава нова заедница и не произлегуваат нови права и обврски. Ако ти се омажиш сам со себеси, што ќе се смени? Алиментација сам себеси ќе си плаќаш? Пензијата ќе ти доаѓа во рајот откако ќе умреш?
Зошто две лица? Од каде произлегува легалната рамка да тоа бидат две и само две лица? Жена-жена и жена-себеси е сосема исто. Едно лице кое се здружува само со себеси може да добива нови права и обврски.
Ако го тргнеме традиционалниот концепт на брак и го редефинираме, тогаш мора да постои конзистентност а не нова дискриминација.
 
Член од
1 март 2010
Мислења
7.313
Поени од реакции
13.191
Зошто две лица? Од каде произлегува легалната рамка да тоа бидат две и само две лица? Жена-жена и жена-себеси е сосема исто. Едно лице кое се здружува само со себеси може да добива нови права и обврски.
Ако го тргнеме традиционалниот концепт на брак и го редефинираме, тогаш мора да постои конзистентност а не нова дискриминација.
Кои нови права и обврски ќе ги добиеш ако се здружиш сам со себеси?
 
Член од
28 декември 2015
Мислења
2.489
Поени од реакции
4.219
Кои нови права и обврски ќе ги добиеш ако се здружиш сам со себеси?
Оние кои ќе ги добиеш ако се здружиш со некоја друга (или некој друг, ако ја прифатиме премисата на либералните, но само пар и само еден пар, без разлика на пол).
 
Член од
1 март 2010
Мислења
7.313
Поени од реакции
13.191
Оние кои ќе ги добиеш ако се здружиш со некоја друга (или некој друг, ако ја прифатиме премисата на либералните, но само пар и само еден пар, без разлика на пол).
Кои се тие?
 
Член од
28 декември 2015
Мислења
2.489
Поени од реакции
4.219
Кои се тие?
Ако има некој правник по семејно-наследно право нека постира, јас не знам точно законот.
Или ако чита некој сологамист кој веќе стапил во брак со себеси.
Не смее да има дискриминација.
 
Член од
1 март 2010
Мислења
7.313
Поени од реакции
13.191
Ако има некој правник по семејно-наследно право нека постира, јас не знам точно законот.
Или ако чита некој сологамист кој веќе стапил во брак со себеси.
Не смее да има дискриминација.
Очигледно ептен ти е досадно.
 
Член од
28 декември 2015
Мислења
2.489
Поени од реакции
4.219
Ако се редефинира поимот Брак и можноста се даде да влегуваат во него хомосексуални лица тоа е чиста привилегија, по дефиниција.
Новите закони во западни земји не се инклузивни туку остануваат дискриминаторски.
Зошто се привилегира една категорија граѓани?
 

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.090
Поени од реакции
17.077
Ако се редефинира поимот Брак и можноста се даде да влегуваат во него хомосексуални лица тоа е чиста привилегија, по дефиниција.
Новите закони во западни земји не се инклузивни туку остануваат дискриминаторски.
Зошто се привилегира една категорија граѓани?
Абе не е привилегија, човеково право е, две возрасни истополови индивидуи согласно сакаат да стапат во законски брак, што тука е веќе секојдневие.
 
Член од
28 декември 2015
Мислења
2.489
Поени од реакции
4.219
Абе не е привилегија, човеково право е, две возрасни истополови индивидуи согласно сакаат да стапат во законски брак, што тука е веќе секојдневие.
Не е човеково право по ниту една дефиниција.
Привилегија е, по самата дефиниција за привилегија.
Или бракот е заедница меѓу маж и жена, или не е.
Ако не е, тогаш не смее само педерасти и лезбачи да имаат законска рамка за брак.
Што станува со бисексуалци, родосексуалци, асексуалци, сологамисти, полиаморни и други видови сексуална определба?
Зошто законот е изменет таму само и само да се вметнат хомосексуални лица?
Ако бракот се редефинира за прв пат во историја, тогаш нека е отворен за сите кои свесно и доброволно се решаваат да стапат во заедница.
Два мажи и три жени пример.

Ако остане вака, се дискриминираат сите видови заедници освен лицата со хомосексуалност кои добиваат привилегија да можат да стапуваат во брак, редефиниран само за да таа привилегија биде овозможена.
Вие либералните сте големи дискриминатори, бидејќи поддржувате само она кое сте го виделе на ТВ а тоа е брак за хомосексуални лица.
Не мислам сеа конкретно на тебе во случајов, нели напиша дека хомосексуално лице го спасило син ти, па према тоа можеби имаш софт-спот за хомосексуализам. Но што ако докторот беше полиаморен?
 

Shahbaz

Северен Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
452
Поени од реакции
835
Никаде не сум го употребил поимот "ненормален".
Тоа е проблемот. Нормализацијата на педерлукот предизвика слободен пад на традиционалните фамилијарни вредности, па од брак за педери дојдовме до деца транџи за помалку од 10 години. Рестрикциите кои традиционалното општество ги има(ло) врз педерите биле тука поставени со причина, и ние сега тоа ќе го научиме на многу гаден начин. Оние кои го поддржуваат ова лудило и самите не се арни:

The study, which examined white liberals, moderates, and conservatives, both male and female, found that conservatives were far less likely to be diagnosed with mental health issues than those who identified as either liberal or even “very liberal.”


Young white women suffered the worst.

White women, ages 18-29, who identified as liberal were given a mental health diagnosis from medical professionals at a rate of 56.3%, as compared to 28.4% in moderates and 27.3% in conservatives.


 

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
361
Поени од реакции
188
Рестрикциите кои традиционалното општество ги има(ло) врз педерите биле тука поставени со причина, и ние сега тоа ќе го научиме на многу гаден начин.
Емпириски ова не ти држи вода. Како што унапредуваат земјите во светот, стануваат полиберални. Најгадните земји се и најхомофобични/најконзервативни.
Автоматски споено мислење:

White women, ages 18-29, who identified as liberal were given a mental health diagnosis from medical professionals at a rate of 56.3%, as compared to 28.4% in moderates and 27.3% in conservatives.
Ова најверојатно не зема предвид дека конзервативците се помалку веројатни да се обратат кон професионалец за своето ментално здравје, а либералците се поверојатни, дури и кога нема потреба - не e ова некаква објективна мерка како што ја мислиш. Конзервативците се исто така поверојатни да потпаѓаат на теории на заговор.
 
Последно уредено:

Shahbaz

Северен Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
452
Поени од реакции
835
Ова најверојатно не зема предвид дека конзервативците се помалку веројатни да се обратат кон професионалец за своето ментално здравје, а либералците се поверојатни, дури и кога нема потреба
Хипохондријата е вид на невроза и е вклучена во есапот
 

Kajgana Shop

На врв Bottom