Нови возачки дозволи

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
8.533
Поени од реакции
8.964
Во таков случај незнам. Али ко че го вадиш лекарското или ја продолжуваш ако ти препиши докторот наочари за целосна употреба мора да се сликаш со нив оти тие се рачунаат како помагала.
Па за продужуање на возачка не бараат ново лекарско ко што знам.
 

A62

Член од
15 септември 2016
Мислења
19
Поени од реакции
1
Па за продужуање на возачка не бараат ново лекарско ко што знам.
За "Б" категорија не бараат, за "Ц" "Д" "Е" треба ново лекарско за продолжување на возачката дозвола

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
 

A62

Член од
15 септември 2016
Мислења
19
Поени од реакции
1
Во таков случај незнам. Али ко че го вадиш лекарското или ја продолжуваш ако ти препиши докторот наочари за целосна употреба мора да се сликаш со нив оти тие се рачунаат како помагала.
Другар попара направи со возачкиве и наочариве. Прво тврдиш дека казниво е ако си сликан без наочари на возачката дозвола а возиш со наочари(неточно), за во друг пост да кажеш дека ако се сликаш со наочари на возачката дозвола, мора да ги носиш кога возиш и дека е казниво според закон (точно).

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
 
Член од
21 октомври 2016
Мислења
237
Поени од реакции
247
Не е казниво, пофесионален возач сум на возачка сум без наочари возам со наочари веќе 10 години


Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Зашто тресеш вакви небулози од ракав, ако си 10 години со наочари и професионален возач до сега на минимум две лекарски требаше да ти издадат со наочари и да мора да се сликаш со наочари и да ги носиш на возење. Има два случаи, или да лажеш сега или да фаќаш врски за да поминуваш лекарско. Во вториот алучај ако те дознаам кој си лично јас ќе потегнам процедура за тебе и тој што ти го издал лекарското.
 
Член од
14 октомври 2017
Мислења
107
Поени од реакции
22
Зашто тресеш вакви небулози од ракав, ако си 10 години со наочари и професионален возач до сега на минимум две лекарски требаше да ти издадат со наочари и да мора да се сликаш со наочари и да ги носиш на возење. Има два случаи, или да лажеш сега или да фаќаш врски за да поминуваш лекарско. Во вториот алучај ако те дознаам кој си лично јас ќе потегнам процедура за тебе и тој што ти го издал лекарското.
Одговор на право место. И таксистите се рачунаат за "професионални возачи" ама знаеме шо возачи се.. Нема професионалец во Македонија во ниедна работа.
 

A62

Член од
15 септември 2016
Мислења
19
Поени од реакции
1
Зашто тресеш вакви небулози од ракав, ако си 10 години со наочари и професионален возач до сега на минимум две лекарски требаше да ти издадат со наочари и да мора да се сликаш со наочари и да ги носиш на возење. Има два случаи, или да лажеш сега или да фаќаш врски за да поминуваш лекарско. Во вториот алучај ако те дознаам кој си лично јас ќе потегнам процедура за тебе и тој што ти го издал лекарското.
Третиот случај го заборави паметњаковичКога го донесоа законот за задолжително лекарско за продолжување на возачка дозвола.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
 
Член од
21 октомври 2016
Мислења
237
Поени од реакции
247
Третиот случај го заборави паметњаковичКога го донесоа законот за задолжително лекарско за продолжување на возачка дозвола.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Не се прави факман сега кога голтна кнедла. Професионален возач жими таквото, некој ропак таксист си што прави по 500 прекршоци дневно и што све знае, а ако си професионален возач секако подлежиш на законски лекарски прегледи преку самата фирма каде што си вработен.
 

A62

Член од
15 септември 2016
Мислења
19
Поени од реакции
1
Не се прави факман сега кога голтна кнедла. Професионален возач жими таквото, некој ропак таксист си што прави по 500 прекршоци дневно и што све знае, а ако си професионален возач секако подлежиш на законски лекарски прегледи преку самата фирма каде што си вработен.
Не сум факман одговори што те прашав

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
 
Член од
21 октомври 2016
Мислења
237
Поени од реакции
247
Не сум факман одговори што те прашав

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Очигледно е дека си ќорав пошто имаш одговор, ако си професионален возач секако подлежиш на лекарски прегледи на година дена. За ова другото пред три години го направија со лекарско продолжувањето.
 

A62

Член од
15 септември 2016
Мислења
19
Поени од реакции
1
Очигледно е дека си ќорав пошто имаш одговор, ако си професионален возач секако подлежиш на лекарски прегледи на година дена. За ова другото пред три години го направија со лекарско продолжувањето.
Батка пробувам да бидам културен и нормално да комуницирам со тебе,пробуваш да ме испровоцираш со "ропак" и дека сум бил несовесен возач. Што има врска лекарското секоја година што го правам. Не сум обврзан да ја сменам возачката дозвола заради лекарското.Се што пишувам овдека е од искуство а не од рекла казала. Да расчистиме, кога ќе продолжувам возачка и лекарска комисија ќе ми одреди (миопиа) наочари ќе си се сликам со наочари, до тогаш јас сум си чист пред закон.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
 
Член од
21 октомври 2016
Мислења
237
Поени од реакции
247
Батка пробувам да бидам културен и нормално да комуницирам со тебе,пробуваш да ме испровоцираш со "ропак" и дека сум бил несовесен возач. Што има врска лекарското секоја година што го правам. Не сум обврзан да ја сменам возачката дозвола заради лекарското.Се што пишувам овдека е од искуство а не од рекла казала. Да расчистиме, кога ќе продолжувам возачка и лекарска комисија ќе ми одреди (миопиа) наочари ќе си се сликам со наочари, до тогаш јас сум си чист пред закон.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Секоја промена во врска со твојата состојба која паѓа под секција забелешки во возачката дозвола си должен да ја пријавиш и да се сликаш за нова возачка дозвола во која ќе биде вметната промената.
 

Knoppix

El Patrón
Член од
16 април 2012
Мислења
643
Поени од реакции
1.775
За колку време отприлика најбрзо може да се добие возачка дозвола за Б категорија. Вклучително со сите часови, полагања, тестови на време завршено итн...
 
Член од
14 октомври 2017
Мислења
107
Поени од реакции
22
За колку време отприлика најбрзо може да се добие возачка дозвола за Б категорија. Вклучително со сите часови, полагања, тестови на време завршено итн...
2 дена лекарско
2 дена црвен крст
1 ден поднесување документи/вадење/средување
5 дена теоретска настава
18 дена практична настава (не редоследно од пон-пет, како че има термин инструкторот)
Тестој закажување за 1-2 недели
Полигон и Градска 2-3 недели закажување.
1 ден поднесување документи во МВР
За 10 дена ти ја даваат.
Рачунај за 2-3 месеци и фазла. Се зависи од закажувањето..
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
22.941
Поени од реакции
34.608
За колку време отприлика најбрзо може да се добие возачка дозвола за Б категорија. Вклучително со сите часови, полагања, тестови на време завршено итн...
Еден месец.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
 
На врв Bottom