Новите предлози на Нимиц за името на Република Македонија

Кој предлог на Нимиц (од прифатливите) би го прифатиле?

  • Демократска Република Македонија

    Гласови: 113 29,0%
  • Независна Република Македонија

    Гласови: 173 44,5%
  • Ниту еден (образложете зошто)

    Гласови: 103 26,5%

  • Вкупно гласачи
    389
Член од
26 јануари 2007
Мислења
265
Поени од реакции
18
ne se sekirajte federacijata intervenirala i od sledniov natprevar sme fyr macedonia:nesum::uvo: :uvo: :uvo: :kesa: :kesa: :kesa:
 
Член од
4 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
24
Moram da go pozdravam Djumerko koj vo piramida nasite sosedi gi narece BIVSA OTOMANSKA REPUBLIKA ELADA.Bravo Djume
 
Член од
26 јуни 2007
Мислења
28
Поени од реакции
0
Bai Tosho mladji...
Jas u krv ti se kolnam deka ako jas ne uspeam da ti dojdam na Marica(ako do togas nema realna sansa za konflikt pa da si gi povedam jurishliite Beranci)...sin mi ke znae sto mu e eden od prvite prioriteti.Pa ke ti dojde on na gosti da renovira malku,ne cini u stari kukji da ziveete.:vozbud:
I ne se prifakja...ama brato...ama molia te...
ama od vasha sme...smenivme strana...brakja sme...
Kakvi brakja kakvi bakraci...ima be da se rusi do posledno...za da znaes kako izgleda grad kaj sto pominala srpska cizma.
Tuka e greskata...radi tie politickite lakrdii i gomnenici vasi i popustlivost na srpskite politicari u proshlite ratovi ne vi e zemena teritorija i ne ste videle realno kako izgleda koga srbin ke vi vleze u selo (a dva pati koga napagjaat germancite...i u prva i u vtora svetska od zad grb kurvinski imate vlezeno i u Srbija i u Makedonija).
Zatoa taka `blagodarno` se odnesuvate.
Porano ili pokasno...site racuni se polagaat na masa.
Samo tolku da znaes.
еее со тоа коментар прекали,другите са по умерени,ср'бска чизма е газела по б'лгарија ,босилеград,цариброд и хилјадите напуснали ги б'лгари под ср'бски издевателства.оште повече че ср'бски историчари политици и дори вашиот незаменим вук,азбуката на којто ползувате до денес в с'рбија са писмено тв'рдели,че етническата граница между б'лгарија и с'рбија минава по морава,а сега к'де е.аиде не ми се верва ,че си прив'рженик на теоријата дека е с'рбин умрел све е ср'бско/официално мнение на известен ср'бски учен от 19 век./за новат историја от последнијат век да не говорим.нема друга балканска страна дадена на с'д за геноцид изв'ршен в'рху с'седите.верно делото го спечелихте но самиот факт да се ходи на с'д за геноцид сам за себе си говори.умно момче си не прекалјавај.с уважение.п.с за геноцида изв'ршен от с'рбија и нејните официални власти в'рху македонците между двете световни војни мислам дека не е нужно да говориме.документи господ дал много.:helou:
 
Член од
26 јуни 2007
Мислења
28
Поени од реакции
0
A be kolku pati treba da mu povtoram na sekoj bugarin deka ste nadvor od igra na ovoj del od balkanot?
I da se raspravame,i zarko da se sakame...ako od nekade se doberete prvo so drva i kamenja ke ve izbrkame vas pa ke prodolzime po staro da se zanimavame megju sebe...Pu ja`zk skotska rabota...ti go kudish i go pcues...:toe: ...na onoj ubavo mu e i pak doagja po sleduvanje...:vozbud:
Bog da cuva i da brani be...mora da imate nekoja mazohisticka komponenta u karakterot...ne moze da si objasnam.
1.Srbite i Grcite se stari dobri prijateli.I sekogas i vo se se podrzuvaat.Dedo mi kako sto me naucil kako mal na:
Ne veruj nikad bugarima!Ni u dobru ni u zlu!Ni u ratu ni u miru.
Me naucil i deka grcite mi se prijateli.Jas moze deset kamiona crveni reputacii da izedam...ama bezrazlika sto sekogas ke gledam i ke tezneam prvo za dobroto na mojata Makedonija,pa i na racun na Srbija kako sega...u prviot moment koga ke vidam deka se postaveni pravilno i covecki kockite na sudbinata ke tezneam kon oskata sever-jig...koja sto edinstveno teritorialno i nacionalno i odgovara na Makedonija.
Mnogu skrieni `prijatelstva` nosi druzbata so istocnite i zapadnite ni sosedi.
2.Za vreme na bombardiranjeto na NATO nad Srbija...3-4 vojnici na NATO umrea po pat nakaj Kosovo vo Makedonija (dete so kamen od nadvoznjak zdrobi eden...Panki i konobari tepaa cela edna ceta rendzeri...itn...itn.)Grcite u sred bombardiranje dojdoa vo Belgrad da igraat prijatelski natprevar so Partizan.(12 avtobusi navivaci + eden na timot na AEK).
Samo vie `prijatelski` pak pomognavte...i zabranivte duri i prelet na ruski transportni avioni nad Bugarija koga sakaa da se stacioniraat na Pristinskiot aerodrom.Sto sakate vie be,jasni li ste sami so sebe?:nerv:
Cel eden zivot neprijatelski se postavuvate i covek treba da ve pazi i posle toa se obrakjate so ama brato....
Kakov brat kakvi bakraci....aj izgubi mi se od vidik i skini konci nekade...
SAMO JE SMRT SIGURNA!
тука си много точен и тоа е причината г'рција да не признава македонија под уставното име ,за да попречи на "милата ти македонија"в което твое тв'рдение ми позволи да се ус'мнја,да влезе преди с'рбија в нато и ес.е това отговарја ли на македонските интереси на страната изкуствено да се пречи на развитието и.имат ли право г'рците да негират цела нација само и само да помогнат на с'рбите.това от полза ли е за македонија.ембаргото от полза ли беше.политиката на милошевич којто натресе 500000 хил.бег'лци от косово на македонија от полза ли беше,колко стреуваше това на македонија,и колко оште струва.и какво г'рците ги поткрепиха,само и само с'рбија да реши собствените си проблеми па македонија ако ште и да умира.е това ли верваш ,че е нај доброто решение за македонија север југ:nesvest:
 

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
nekoi bugari definitivno se za psihoanaliza....ili direktno u ludnica. Mali, zavidlivi vo dusata ...ko zrnca prasina.... stata, izgleda forumov epten gi vabi....
 
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
concerte: остаj се, како во twilight zone да се влезени. :tapp:


Не знам па зашто да ни е чудно ова сега..
Нашата влада секој ден отворено и кажува на Србија дека е за тоа да се отцепи дел од нејзината територија тоа кога го гледаат Србите на ТВ не ли ги нервира како нас сега ова??
Српската политка налага тоа да се тие Грчки пиуни и војничиња и тоа треба да ни е на нас јасно дека Грција е само на страната на Србија во нејзиниот спор за Косово и сака нешто за возврат
Не верувам дека ставовите кај народите обичната раја се еднакви со нивните влади можеш да најдеш секакви луѓе и Срби Бугари Грци (добро овие не)Шипци генерализирањето е терсене работа.
Грциjа веќе не е на страната на Србиjа за Косово (ако некогаш навистина била на неjзина страна сем декларативно). Тоа постигна "убедувањето" во ЕУ каде што социjалниот случаj Грциjа не може да прави што сака.

Затоа без погрешни заклучоци.
 
Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10
REPUBLIKA MAKEDONIJA
РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА


за цел свет

затоа што постоеше постои и ќе постои

кај сте бе лавови
 
Член од
28 август 2007
Мислења
308
Поени од реакции
8
Почнаја грците да бегаат од Македонија.На саемот за книги во Бугарија фатиле магла ко го виделе штандот на РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.Дали тоа знаши дека полека,полека ја губат борбата со нас за името.Исто и НАТО ги откачи во врска со тоа што тие бараат.
Ех што ми е криво на сдс-овчичкиве нема да му се направи кевот,Ќе влезиме во НАТО со името РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.
 
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Сакаат да не решат по кратка постапка. Затоа целото бразање, Нимиц, Антонио, курчеви карики.

Ако не натераат да го смениме името на аеродромот, треба дефинитивно да се преименува во Филип II Македонски.

Каков спор бе, решение на "спорот" е Грциjа да прифати дека постои Македониjа. Македониjа за Грциjа и за цел свет! И од тоа не cмee да се отстапи!!!


Името услов за НАТО

Спорот за името мора да се реши заради долгорочна стабилност на Балканот, заклучија министрите за надворешни работи на членките на алијансата

Грчката офанзива во НАТО и во ЕУ почна да дава плод. Под грчки притисок алијансата вчера заклучи дека за да се гарантира долгорочната стабилност на Балканот спорот со името мора да се реши. Долгорочната стабилност минува преку „добрососедски односи и потрагата по заеднички навремени решенија за сите отворени прашања“, заклучија министрите за надворешни работи на сите 26 земји-членки на НАТО, на вчерашниот состанок во Брисел.

- Барањето не е формулирано како услов, но значи една освоена битка во долгата дипломатска војна што Грција ја води за името - коментира еден дипломат.

На другиот крај на Брисел грчката делегација во ЕУ ја бие истата битка и бара слична формулација да биде усвоена на самитот на ЕУ што ќе се одржи в петок, соопшти анонимен извор од грчката делегација. Според него, некои земји-членки предводени од Велика Британија се спротивставуваат спорот со името да биде на кој било начин споменат во заклучоците на европскиот самит. Намерата на Грција е, преку својот план за Балканот, претставен пред еден месец во ЕУ, да провлече и референца за спорот со името.

Шефицата на грчката дипломатија Дора Бакојани вчера во Брисел се сретна со својата колешка од САД Кондолиза Рајс.

Истовремено шефот на македонската дипломатија Антонио Милошоски престојува во Брисел, но не се сретна со ниту еден министер на земја-членка на ЕУ или на НАТО.:uvo: Дипломатски извори велат дека Милошоски овој викенд ќе биде во Лисабон, каде што се одржува евро-африкански самит на кој учествуваат сите европски претседатели и премиери и ќе го искористи за да ги убеди да не го внесуваат спорот со името, кој треба да остане билатерално прашање.

НАТО вчера, сепак, повтори дека неговото проширување ќе продолжи, ги бележат напорите на Албанија, Хрватска и на Македонија во реформскиот процес и ги повикуваат сите три земји да ги зголемат напорите.

„На Самитот во Букурешт шефовите на нашите држави и влади имаат намера да испратат покана до земјите што ќе ги задоволат нормите на НАТО засновани врз резултати и кои ќе сакаат и ќе бидат способни да придонесат за евроатлантската безбедност и стабилност“, велат министрите за надворешни работи.

Според шефот на словенечката дипломатија Димитриј Рупел, на состанокот во НАТО Атина го презентирала спорот со името како многу сериозен. Рупел повторил дека Албанија, Македонија и Хрватска треба напролет да добијат покана за зачленување во НАТО затоа што тоа е многу значајно за стабилноста на регионот.

Според дипломатите во Брисел, фактот што НАТО под грчки притисок прифатил да внесе референца за спорот во своите заклучоци, значи уште поголем притисок врз Македонија да ги заокружи сите клучни реформи и да почне да размислува да го промени името на аеродромот.

- Само со сериозни реформи и со потези што би ја оневозможиле Грција да тврди дека Македонија ја крши Привремената спогодба, земјата ќе ја пресече гранката на која Атина седи и која засега е стабилна - коментира дипломат, уверен дека само така Македонија може без проблем да добие покана за во НАТО во април 2008 година.

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=549C0C4F375BF544A2429EF0BAC3F3FE
 

Kajgana Shop

На врв Bottom