- Член од
- 18 ноември 2011
- Мислења
- 770
- Поени од реакции
- 455
Местенцето е на околу 170-175км од Скопје, од таму имам мерено Инаку можеш да си отидеш таму само ако имаш некој пријател/роднина што има куќичка или викендичка, соби и вили за рентање нема за жал Али јас попрво би идел во Умлена наместо на Маврово, зашто ???? 3 причини:нешто повеќе за местенцево? ме бендиса снегот.....убајна
Прав си пријателе, Македонија е мала територијално, но голема во убавината Има многу убави места но не сум компетентен да зборувам за сите, али за ова можам да кажам дека е едно од поубавите посетени во мојот живот. Собрав чист воздух за цела напорна и прљава 2012 во нашето мило Скопје.- убавини,природа што нуди таква е цела Македонија
што му фали на Мариово,Порече,Осогово,Азот,Кожув
Плачковица,Герман,Даутица и да не терам понатаму
или згрешив им фали Рамстор,Веро и Аце на магаре
ама сите тие од таму се начукава овде во Скопјево
да се гушат и дај уште некоја слика за радост и тага.
Се обидов да ставам повеќе слики, али повеќето не става да ги постира зашто најверојатно се преголеми за тука Жал ми е, има многу поубави слики.Прав си пријателе, Македонија е мала територијално, но голема во убавината Има многу убави места но не сум компетентен да зборувам за сите, али за ова можам да кажам дека е едно од поубавите посетени во мојот живот. Собрав чист воздух за цела напорна и прљава 2012 во нашето мило Скопје.[/quot
Јас темава ја отворив од воодушевеност, 5 дена си ги наполнив батериите, се одморив, се најадов, напив, прошетав, видов снег, цело стадо овци, вол, крава, коњ, магаре и све тоа во 5 дена Шала на страна прекрасно е, секој да отиде ако можеБраво за местово и фала што го сподели. На сите ни треба ваква вентило испуштачка идила.
Кој бил и пробал, знаеш што е Малешевско сиренце сосе ќебапите од нивните селски крчми. Врв, не сум јадел подобра комбинација Вежбам редовно и ептен внимавам на исхраната, али. . . .убава е сум бил во умлена лани на 1 мај значи пролетска има многу убавини, инаку мајка ми е од село стар Истевник така да имам роднини блиски и далечни долж се до берово(од делчево се до разловци,панчерево,пехчево и др) едно време застанав во пехчево по прочуена риба на скара и за пржење и на крај дечкииии не заборавајте да пробате беровско сирење од малешевски крај мммм сладострастие
Секој има право на свое мислење, сепак тука станува збор за вкусови а за вкусови не се разговара, јас напоменав дека не сум во можност да ставам други слики каде што стварно може да се долови сликата за местото, али покрај тоа за мене лично зависи што те врзува за тоа место, мене ме врзуваат убави спомени за местово, и затоа за мене е најубавото место на светот.Според сликите, не ми е нешто посебно местово. Сепак во Македонија има прекрасни места, и не би сакал секој да има пристап тамо. Несакам туристички места и водичи, жичари, афтобуси, паркинг плацеви.... и други гомнарии кои ке го убијат духот на природата.
--- надополнето: 7 март 2012 во 11:32 ---Неверојатно убав и чист воздух, прекрасна природа, дружељубиви мештани и секако многу убаво место за прошета по длабокиот снег што го има секоја зима по преки половина метар. Ете таква е Умлена.Прегледај го приврзокот 39456