Немам друштво

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.834
Поени од реакции
17.479
На кои дроги си друже?
Автоматски споено мислење:

На кои дроги си друже?
Уште еднаш да го прашаш, во духот на Светото тројство.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.455
Поени од реакции
13.602
Toa e taka zatoa sto vleguvame vo poslednata faza od postoenjeto na svetot, ne e toa nisto cudno, Hristos ke se vrati mnogu pobrgu nego sto nie mislime, jas duri veruvam deka ziveeme vo poslednite 100 godini.
Toa ne e pricina da se izbegnuva drustvo, bas naprotiv, sega treba da sme sploteni i da si pomagame povekje od koga bilo !
Mnogu moi bliski od 25-26godini mi kazuvaat deka pocnale da se interesiraat povtorno za hristijanstvo i Biblijata, mnogu od niv ateisti/nevernici.
Не знам дали влегуваме во последната фаза од постоењето на светот, ама ти дефинитивно си во последен стадиум шизофренија.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.576
Toa e, zatoa sekogash treba da imash alternativa, kako na primer peshachenje so slushalki i pushtena omilena ili nekoja nova muzika, barem jas taka pravam, ponekogash, isto i so vozenje tochak - ako vozish voopshto, si odreduvash ruta, mojata na primer e edna benziska na 10km od kade shto zhiveam, odam, pijam kafe i se vrakjam nazad, za kafana ne znam, ama sekogash mozhesh da si porachash neshto za jadenje, da probuvash novi raboti, jas taka obichno pravam i gledam inserti na jutjub od serii koi mi pravat kjeif, kako The Office, Malcom In The Middle ili pak gledam jutjuberi kade raspravaat za raboti shto me interesiraat. Na pati teshko e, ama jbg, kako zhivotot mine se menjavaat interesite i lugjeto si odat po svoi patishta, so niv ili bez niv mora da se pravi neshto vo zhivotecot.
Пешачам да , возам велосипед , фрлам слободни на кош, ама за во кафана неможам да отидам сам не ми даваат маса нигде. Не е до интересите , запишав академија со цел ете да запознаам нови луѓе , па да имам друштво и знаеш што по завршување на истата никој не те бара едноставно живееме во користољубие , бетер од Америка станавме .Нели се чудевме како не си ги знаат соседите ма не соседите и роднините не си ги знаеш ако немаш некоја потреба од нив...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.708
Поени од реакции
13.390
@macko i прашање: Каков став имаш кога ете по некоја игра на случајност влезеш во тазе оформен круг на пријатели? Кој муабет им го тераш, за што најчесто правите муабет, на која тематика се концентрираш?

Член од
13 јули 2024
Мислења
491
Поени од реакции
774
Пешачам да , возам велосипед , фрлам слободни на кош, ама за во кафана неможам да отидам сам не ми даваат маса нигде. Не е до интересите , запишав академија со цел ете да запознаам нови луѓе , па да имам друштво и знаеш што по завршување на истата никој не те бара едноставно живееме во користољубие , бетер од Америка станавме .Нели се чудевме како не си ги знаат соседите ма не соседите и роднините не си ги знаеш ако немаш некоја потреба од нив...
iskreno ja sum protiv sekti parkasi ali ako si toj tip na covek lesno ke najdes drustvo idi u park visat celo vreme duvanje dzoint do razno razni alkoholi i supstanci ako si toj tip nemas gajle ako si drug tip onda idi zapoznavaj se po razni krugovi toa sho te interesira ke najdes ne se sekiraj

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.576
@macko i прашање: Каков став имаш кога ете по некоја игра на случајност влезеш во тазе оформен круг на пријатели? Кој муабет им го тераш, за што најчесто правите муабет, на која тематика се концентрираш?
Зависи со од луѓето може да се збори од теори на заговор до турбофолк певаљки и слично се зависи од луѓето и опкружување

iskreno ja sum protiv sekti parkasi ali ako si toj tip na covek lesno ke najdes drustvo idi u park visat celo vreme duvanje dzoint do razno razni alkoholi i supstanci ako si toj tip nemas gajle ako si drug tip onda idi zapoznavaj se po razni krugovi toa sho te interesira ke najdes ne se sekiraj
Не сум по забранети супстанци :) Сум пробувал бадијала е се.

Член од
21 мај 2021
Мислења
787
Поени од реакции
1.651
Со вакво негативно размислување околу луѓето, никогаш нема да имаш пријатели за долгорочно.
Не ја гледај само негативната страна, точно, луѓето претежно се себични ама без нив животот е тотално невозможен и празен.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.708
Поени од реакции
13.390
Зависи со од луѓето може да се збори од теори на заговор до турбофолк певаљки и слично се зависи од луѓето и опкружување

Не сум по забранети супстанци :) Сум пробувал бадијала е се.
Добро малце погрешно сум се објаснил на постот погоре, мислев на став како ете по некоја случајност ти се склопуваат коцките у моментот, запознаваш нови ликови со кои ете ти тече некаков муабет, имате заедничка тематика. Како се однесуваш во тој муабет, дали нападно наметнуваш монолози, сослушуваш или пак почнуваш со негативниот дефетистички став и ги затвораш сите полиња за дискусија?
Клучно е ова, ако не и самата основа како ќе бидеш прифатен во друштвото.

Член од
16 октомври 2021
Мислења
667
Поени од реакции
1.483
moze ke zvucam surovo, ama po moeto iskustvo ako ne si pravel golemi druzbi uste u vremeto koga si bil vo osnovno sredno ili fakultet posle toa e pretesko da sozdades nekoja navika na ponasanje so lugje sto ke gi zapoznaes da receme ponataka vo zivotot i ke prodolzis da se druzis. Trgam od sebe, ja imav taa srekja da nemam bas dobri ocenki vo skolo (za razlika od nekoi sto bea bubalici i ne sakaa da se druzat so nikoj) ama za vozvrat od 14 godini sum bil nadvor u smisla slavenje rodendeni, da izmesas 5 alkohola i da se isturis od povrakjanje, probuvanje cigara za prv pat i da pravite sobiranki generalno. Sme kisnele po zurki za 18+ kaj sho e zabranet vlez za maloletni i se sekjavam u privilidz preku cvetko (gazdata) i vratari sme se javuvale preku nekoi postari brakja od drugarive da ne pustat vnatre za nie da se zurkame so postarive posle 12 pa se do 3 - 4 saat.

Pagjale mnogu druzbi so razni drustva, od dremenje u maalo pred boris ili zlaten sremec vo kisela voda pa se do iskacanje na zurki, idenje na odmori, ekskurzii, kafani, zbiranki i taka do nekade prva faks. Posle malce se smenija okolnostite, tie drustva sto sme bile po deset petnaeset dusi se raspadnaa, koj se skara, koj fati stranstvo, koj ne prodolzi na faks tuku direkt pocna so rabota i ostanavme mnogu mal broj. Se terase tuka toj period skromna kafana, disko i maalski kafici kaj sto espreso u mala do gore so cigarata bese filmot.

Toa i mi pomogna na fakultet koga se zapisuvav odma da se zdruzam so nekoj sto sum go znael vaka generaciski od nadvor i iskacanja od porano koj bil od drugo skolo/naselba. Ili likot se znael so nekoj sto ja sum go znael i taka ke sme se pogodele u muabet, do den denes mi ostanaa nekoi kolegi i koleshki od fakultet bliski koi sto se slusame i se gledame.

Sega so rabota kako sto sum i na ovie godini, se namalija epten drugarite i poznanstvata... koj e vo seriozna vrska, koj se ozeni/omazi, koj dete mu se rodi, koj fati stranstvo, koj so obvrski i istoshtenost i mnogu e potesko da se slusnes dva reda muabet na telefon da napravis a kamo li da se vidis. Na krajot od denot mislam deka e najbitno odrzuvanje na poznanstvata. Licno gledam da gi odrzuvam poznanstvata i prijatelite, nikad ne sum ostanal taka da neam so koj kafe da se napijam, ili da otidam primer na pijacka ili na zurka.

Член од
27 септември 2015
Мислења
64
Поени од реакции
48
Тоа го имаш во секое планинарско друштво.
можеби во Скопје или поголеми градови и поголеми друштва. Во помалите градови само мислат да стигнат некаде да седнат, да зборуваат најчесто празни муабети и на глупости да се смеат и да мезат и пијат. Јас тоа не го можам.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.599
Поени од реакции
3.858
можеби во Скопје или поголеми градови и поголеми друштва. Во помалите градови само мислат да стигнат некаде да седнат, да зборуваат најчесто празни муабети и на глупости да се смеат и да мезат и пијат. Јас тоа не го можам.
Скоро во секој град па и помал имаш планинарски, атлетски, велосипедски друштва итн

Член од
22 јули 2024
Мислења
36
Поени од реакции
27
(Репост)

Сега веќе одам за втора година средно и во последно време почнав да им пишувам на другари и другарки да излегуваме како друштво.

Ги познавам од основно, теретана, мој клас. Повеќето не ме сфаќаат сериозно а некои ми се однесуваат грубо.

Некои девојки што ми се пуштале (да не пропуштам некој хинт), им имам пишано за да излезиме на кафе ама ме игнорираат. А преку цела година ми оставаат некакви хинтови.

Исто и за другари, им имам пишано за на кафе, некој бил на работа, некој бил изморен па не можел да дојт и не припишал, друг заборавил и заминал Охрид и сл.

Сега ми се праат ко да сакаат да излезат а после ме игнорираат. Не знам веќе, во последно време после коронава сите се полни со его и сакаат само да им ојш по г*з.

Совет?

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.576
(Репост)

Сега веќе одам за втора година средно и во последно време почнав да им пишувам на другари и другарки да излегуваме како друштво.

Ги познавам од основно, теретана, мој клас. Повеќето не ме сфаќаат сериозно а некои ми се однесуваат грубо.

Некои девојки што ми се пуштале (да не пропуштам некој хинт), им имам пишано за да излезиме на кафе ама ме игнорираат. А преку цела година ми оставаат некакви хинтови.

Исто и за другари, им имам пишано за на кафе, некој бил на работа, некој бил изморен па не можел да дојт и не припишал, друг заборавил и заминал Охрид и сл.

Сега ми се праат ко да сакаат да излезат а после ме игнорираат. Не знам веќе, во последно време после коронава сите се полни со его и сакаат само да им ојш по г*з.

Совет?
Искочи сам , а кога ќе те бараат игнорирај ги. Факт е денес нема ни другари нит друштво се од некаква корист.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.460
Поени од реакции
9.165
(Репост)

Совет?
може во минатото ти си бил тој кој што им си се курчел нешто, демек кој сум јас, некоја фаца, па сега не те ебаваат ни два посто.
Јас знам таков случај, имаше еден тип од наше мало на кој што родителите му работеа во едно детско летно одморалиште и тој преку лето таму спиеше, јадеше, ебеше и све што ќе посакаше, преку лето никого не познаваше, едно здраво не викаше, дојди Септември, ете го пак, во "старо" друштво, арно ама дојде една година на "старо" друштво му пукна филмот и овој кога се појави, никој збор не му кажа, ниту едно ебано здраво, беше откачен за век и векова.

Е сега совет ( ако си бил во слична ситуација), пробај спонтано да се вратиш меѓу луѓето, не со пораки, да не биде нападно, ваљда знаеш каде живеат, каде се движат, види демек случајно си се сретнале, па кажи им нешто во стилот, е супер што се сретнавме, ајде на пијачка и слично, и така, ќе видиш како ќе реагираат, може од муабет ќе дојдеш до некој заклучок зошто така те игнорираат. Тоа што ти викаат некој дека нема другарства, све е интерест, може има делумна вистина ама не мора да значи 100%, не е све баш црно и бело.

Последно уредено:
Член од
22 јули 2024
Мислења
36
Поени од реакции
27
може во минатото ти си бил тој кој што им си се курчел нешто, демек кој сум јас, некоја фаца, па сега не те ебаваат ни два посто.
Јас знам таков случај, имаше еден тип од наше мало на кој што родителите му работеа во едно детско летно одморалиште и тој преку лето таму спиеше, јадеше, ебеше и све што ќе посакаше, преку лето никого не познаваше, едно здраво не викаше, дојди Септември, ете го пак, во "старо" друштво, арно ама дојде една година на "старо" друштво му пукна филмот и овој кога се појави, никој збор не му кажа, ниту едно ебано здраво, беше откачен за век и векова.

Е сега совет ( ако си бил во слична ситуација), пробај спонтано да се вратиш меѓу луѓето, не со пораки, да не биде нападно, ваљда знаеш каде живеат, каде се движат, види демек случајно си се сретнале, па кажи им нешто во стилот, е супер што се сретнавме, ајде на пијачка и слично, и така, ќе видиш како ќе реагираат, може од муабет ќе дојдеш до некој заклучок зошто така те игнорираат. Тоа што ти викаат некој дека нема другарства, све е интерест, може има делумна вистина ама не мора да значи 100%, не е све баш црно и бело.
Се немам курчено ама многу ми имаат љубоморено во основно за оценките па мислам дека од тука почнува овај цел циркус. Од ништо цела генерација ме имаше занејќено а не бев против никого. Ако ги прашам за на пијачка, мислат дека им се пуштам за да ми биде девојка, па и за в друштво пак или општо муабет да ги прашам за нешто истата приказна. Генерално не враќаат на пораки, и за нашколо нешто да ги прашаш нема да ти вратат (или на сеен ќе те остаат). Тие што ми љубомореа стално правеа лоши муабети за мене со кого и да се сретнат. Скапана генерација.

Kajgana Shop

На врв Bottom