Одлука за пренесување на седиштето од Барселона во Мадрид веќе донесе биофармацеватаката компанија Оризон.
Ами никој нејќе фирмата од ЕУ утре да си ја најде во држава од рангот на Јужна Осетија. Посебно не банките и големите фирми кои котираат на берза.Ооооок
Банкава го менува седиштето за да биде под заштита на ЕЦБ . Го менуваат седиштето поради претпазливост што по мене е исправно .Ами никој нејќе фирмата од ЕУ утре да си ја најде во држава од рангот на Јужна Осетија. Посебно не банките и големите фирми кои котираат на берза.
Едноставно капиталот си бара стабилност и поврзаност со светот.
Кога Шпанија ќе заврши со боксерскиот меч со Каталонија, каталонскиот БДП ќе биде на ниво на Романија. Декретот за олеснет пренос на капитал е само почеток.
А ти глеј ми го auto correct-от дали ми е ок
А вашите стереотипи имплантирани од албанците...Ма не, да не се аргументи вашите стереотипи имплантирани од србите.
Барем денеска не се убиваат цивили и не се закопуваат во масовни гробници, не знам дали може да има појак аргумент.
Зборот фашизам штета што го злоупотребуваат, у ова глупо време човек што ја сака татковината е или радикален десничар, нео нацист или фашист.Контра митинг поддржан со автобуси со фашистите од Мадрид.
I took the screenshot myself. Wouldn't have believed it if I hadn't seen it with my own eyes. They're bussing in people from all over to “prove” how many Catalans feel Spanish. Hmm.
куртони со сендвичите во раце, .....и нашиве куртони ќе оделе да дадат подршка.[DOUBLEPOST=1507546181][/DOUBLEPOST]Контра митинг поддржан со автобуси со фашистите од Мадрид.
само кај нас тој човек се смета за глупакЗборот фашизам штета што го злоупотребуваат, у ова глупо време човек што ја сака татковината е или радикален десничар, нео нацист или фашист.
Зборот фашизам штета што го злоупотребуваат, у ова глупо време човек што ја сака татковината е или радикален десничар, нео нацист или фашист.
Ме убеди со ова дека се фашисти, мамето фашистичко нивно
Носат автобуси за да покажат колку "Каталонци" ја сакаат Шпанија .
Каталонија не е етнички чист регион , во 70-тите к 80-тите дел поради економски причини а дел поради организирано населување се населени жители од останатите региони во Шпанија .
Каталонците си ја сакаат државата и кога тогаш ќе ја остварат целосната независност .[DOUBLEPOST=1507546922][/DOUBLEPOST]Фашистите нападнале фотограф .
[DOUBLEPOST=1507547153][/DOUBLEPOST]Каква култура од домољубов " Каталонец " од Мадрид .
Невоспитани дебили.
Сите вие сте убедени ама инает сте , правите неоснована поврзаност со тоа дали западна Македонија ќе се отцепела па инстиктивно ја браните Шпанија како Македонија да е загрозена .Ме убеди со ова дека се фашисти, мамето фашистичко нивно