Независност на Каталонија

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.854
Поени од реакции
36.889
Ројтерс и Фајненшал Тајмс објавуваат дека најголемата банка во Каталонија Каше Банк и Шпанската влада водат веќе неколку дена интензивни разговори со цел реализација на брз пренос на седиштето на Банката надвор од Каталонија.

Поради тоа се очекува Шпанската Влада да донесе декрет со кој значително ќе се олесни трансферот на капитал за друштвата од Каталонија во останатиот дел од Шпанија. Ова посебно ги засега компаниите што се на Шпанската берза.

Одлука за пренесување на седиштето од Барселона во Мадрид веќе донесе биофармацеватаката компанија Оризон.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.854
Поени од реакции
36.889
Ами никој нејќе фирмата од ЕУ утре да си ја најде во држава од рангот на Јужна Осетија. Посебно не банките и големите фирми кои котираат на берза.
Едноставно капиталот си бара стабилност и поврзаност со светот.

Кога Шпанија ќе заврши со боксерскиот меч со Каталонија, каталонскиот БДП ќе биде на ниво на Романија. Декретот за олеснет пренос на капитал е само почеток.

А ти глеј ми го auto correct-от дали ми е ок :icon_lol:

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.611
Поени од реакции
7.737
Ами никој нејќе фирмата од ЕУ утре да си ја најде во држава од рангот на Јужна Осетија. Посебно не банките и големите фирми кои котираат на берза.
Едноставно капиталот си бара стабилност и поврзаност со светот.

Кога Шпанија ќе заврши со боксерскиот меч со Каталонија, каталонскиот БДП ќе биде на ниво на Романија. Декретот за олеснет пренос на капитал е само почеток.

А ти глеј ми го auto correct-от дали ми е ок :icon_lol:
Банкава го менува седиштето за да биде под заштита на ЕЦБ . Го менуваат седиштето поради претпазливост што по мене е исправно .
А произведствени компании и да секаат не можат да селат производство надвор кога квалификуваната работна сила е во местото каде се.
Кога ќе се издефинира состојбата и се оформат сите институции , сите овие ќе се вратат назад или барем дел .[DOUBLEPOST=1507286968][/DOUBLEPOST]
Страв од нагло повлекување на заштедите од клиентите.[DOUBLEPOST=1507303792][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1507305881][/DOUBLEPOST]Денес беа утврдени конечните резултати . По излезноста по региони се забележува дека најмала е во Барселона и Тарагона каде имаше најмногу полициски напади .

Последно уредено:
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ма не, да не се аргументи вашите стереотипи имплантирани од србите.
Барем денеска не се убиваат цивили и не се закопуваат во масовни гробници, не знам дали може да има појак аргумент.
А вашите стереотипи имплантирани од албанците...
Денска не се убиваат цивили , не се сакатат мали деца, не се протеруваат од своите вековни огништа, не се руинираат манастири, цркви (мада за ова и несум сигурен), не се сквернават гробишта, а се благодарение на америчката политика со чија помош косово прогласи независност и изврши прогром на недужни цивили, која на власт инсталира структира т.е човек рамуш кој отворено во својата книга признава дека ги правел гореспоменатите работи, а беше ослободен од хашкиот трибунал баш за тие работи што отврено ги признава.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.611
Поени од реакции
7.737
Контра митинг поддржан со автобуси со фашистите од Мадрид.

I took the screenshot myself. Wouldn't have believed it if I hadn't seen it with my own eyes. They're bussing in people from all over to “prove” how many Catalans feel Spanish. Hmm.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.810
Поени од реакции
42.445

I took the screenshot myself. Wouldn't have believed it if I hadn't seen it with my own eyes. They're bussing in people from all over to “prove” how many Catalans feel Spanish. Hmm.

Зборот фашизам штета што го злоупотребуваат, у ова глупо време човек што ја сака татковината е или радикален десничар, нео нацист или фашист.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.459
Поени од реакции
9.163

куртони со сендвичите во раце, .....и нашиве куртони ќе оделе да дадат подршка.[DOUBLEPOST=1507546181][/DOUBLEPOST]
Зборот фашизам штета што го злоупотребуваат, у ова глупо време човек што ја сака татковината е или радикален десничар, нео нацист или фашист.
само кај нас тој човек се смета за глупак

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.611
Поени од реакции
7.737

Носат автобуси за да покажат колку "Каталонци" ја сакаат Шпанија .
Каталонија не е етнички чист регион , во 70-тите к 80-тите дел поради економски причини а дел поради организирано населување се населени жители од останатите региони во Шпанија .
Каталонците си ја сакаат државата и кога тогаш ќе ја остварат целосната независност .[DOUBLEPOST=1507546922][/DOUBLEPOST]Фашистите нападнале фотограф .

[DOUBLEPOST=1507547153][/DOUBLEPOST]Каква култура од домољубов " Каталонец " од Мадрид .
Невоспитани дебили.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.810
Поени од реакции
42.445

Носат автобуси за да покажат колку "Каталонци" ја сакаат Шпанија .
Каталонија не е етнички чист регион , во 70-тите к 80-тите дел поради економски причини а дел поради организирано населување се населени жители од останатите региони во Шпанија .
Каталонците си ја сакаат државата и кога тогаш ќе ја остварат целосната независност .[DOUBLEPOST=1507546922][/DOUBLEPOST]Фашистите нападнале фотограф .

[DOUBLEPOST=1507547153][/DOUBLEPOST]Каква култура од домољубов " Каталонец " од Мадрид .
Невоспитани дебили.

Ме убеди со ова дека се фашисти, мамето фашистичко нивно:icon_lol:

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.611
Поени од реакции
7.737
Ме убеди со ова дека се фашисти, мамето фашистичко нивно:icon_lol:
Сите вие сте убедени ама инает сте , правите неоснована поврзаност со тоа дали западна Македонија ќе се отцепела па инстиктивно ја браните Шпанија како Македонија да е загрозена . :D

Член од
16 април 2014
Мислења
7.315
Поени од реакции
11.680
Не правиме поврзаност никаква.Куров ме заболе за Каталонија.Сепаратистите кур ќе видат држава.

Kajgana Shop

На врв Bottom