Невоља на Балканот: Големи планови за „голема Албанија“

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Dobro utro Makedonijo......

http://faktor.mk/archives/60999?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nevolja-na-balkanot-golemi-planovi-za-golema-albanija

http://mkd-news.com/pochna-aktsija-milion-potpisi-za-edna-albanska-drzhava/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pochna-aktsija-milion-potpisi-za-edna-albanska-drzhava

Албанците почнаа масовна петиција со која ќе направат пресија врз меѓународната зедница за да ја реализираат нивна цел, обединување во единствена држава, пренесуваат албанските медиуми повикувајќи се на Die Presse.

-До месец ноември треба да бидат собрани милион потписи од Албанците во дијапсората, кои живеат надвор од „Природна(еничка) Албанија“, – изјавил Кочо Данај претседател на движењето за „Природна Албанија“, на прес конференција во Минхен.

Весникот посебно го потенцира фактот што „ ЕУ силно се спротивставува на овој проект“. Откако ќе бидат собрани потписите, петицијата ќе биде доставена, меѓу другото и до владите на Германија, Велика Британија и Австрија. Потписи почнале да се собираат пред два дена на плоштадот Karlsplatz во Минхен.

Според Данај, кој е директор на албанскиот Инситутот за регионални прогнози Природна Албанија,(која би ги обединила Албанија, Косово и делови од Македонија, Црна Гора, Грција и јужниот дел на Србија, во кои живее албанско население) ќе биде формирана во 2013 година. Оваа држава, смета тој, ќе придонесела за стабилизирање и напредок на балканскиот регион, а ќе го решела конечно и албанското прашање
 
Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.630
Природно само може да си ги соберат Албанците од сите овие држави и да си ги однесе природно дома. Амин.

По можност во Јадранско море да направат едно колективно харикири
 

Беркут

Мрчатор
Член од
12 април 2010
Мислења
10.027
Поени од реакции
14.947
Ако можеше со петиција да се обедини некоја држава, тогаш Македонија ќе беше единствена држава на Балканот.
Излегува дека Албанците џабе воделе војни со Југославија и Македонија, кога можеле да направат петиција според Закочен Данаец.
 
Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.293
ова албанциве многу иновативни станале... :facepalm:
 
P

PewDiePie

Гостин
Петиција бееее....ц како не ни текнало до сега. Ту.
 

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.478
Neka im gi dadat, pod uslov koga ke im gi dadat, nieden Ork da ne izleze od prirodnata im Albanija. Neka si ziveat vo geto, a dali ke se kolat megu sebe, trguvaat organi, ili krvno ke si se odmazduvaat, toa ke im bide isklucivo nivna rabota.
 
Член од
7 ноември 2011
Мислења
2.935
Поени од реакции
3.625
Се е смешно и интересно додека не ни дојде до газот. Многупати досега им се смеевме на Албанците. Се смеевме за Косово, се смеевме за универзитет на албански во македонија, се смеевме за албански знамиња во Македонија, се смеевме за албански споменици во Македонија, се смеевме за албанци министри за одбрана, се смеевме за учки министри, се смеевме за албански јазик во парламентот и другите институции, се смеевме за албанија во НАТО, се смеевме за тоа дека некогаш албанците ке имаат повисоки просечни плати од нас, се смеевме за улици со албански имиња, школи со албански имаиња, се смеевме за албанци во администрацијата, се смеевме за телевизии на албански.............. се смеевме и шегувавме и со албанците, и со бугарите, и со грците, и со романците, и со србите, и со црногорците.... и еве сега сеуште се шегуваме ама не гледаме дека сета шега тргнала по нас, дека ние сме за шегата.... а може би и не сум во право, на шител кажуваат нешто друго, дека ние сме број еден...? :confused:
 

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Има нештово фејсбук група од типот ’’Ајде да се собереме милион Орки...’’ за да ја лајкнам онака од солидарност?
 

Messanger

Аскер
Член од
15 октомври 2011
Мислења
380
Поени од реакции
344
Е шо се смеете, ако не со петиција со време е не распарчат, па ние многу јаки бе? Се смееме?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom