На факултет во Србија?

I

Iblis

Гостин
Па реално гледно, Србија или Македонија, исто срање друго паковање е муабетот.
Не е баш така. технолошки,инжинерство, медицина и природни науки, во Србија се доста поквалитетни од овде. Зборувам за образовниот процес и можностите што се отвараат после студирањето.(Се разбира дека има одредени исклучоци)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Милион причини кои секако нема да ги набројувам.. али секој што мисли да оди надвор од државава да студира и што има можност.. ич нека не се мисли. Што подалеку од тука,тоа подобро..
90% од тие што ги знам што студирале надвор, веќе работат и немаат никакви проблеми ни со дипломи ни со други глупости при запослување....
Може на Сорбона или Кембриџ..ама Србија трудно.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.751
Не е баш така. технолошки,инжинерство, медицина и природни науки, во Србија се доста поквалитетни од овде. Зборувам за образовниот процес и можностите што се отвараат после студирањето.(Се разбира дека има одредени исклучоци)
Во постот што си го цитирал, убаво имам наведено дека Србија има доста поквалитетни студии, но државата, во глобала, не нуди ништо подобро од Македонија, исто ти е - колку си ,,среќлија,,.
--- надополнето: 28 април 2012 во 18:39 ---
Може на Сорбона или Кембриџ..ама Србија трудно.
Србија има поголем избор на специјализации, за почеток.
И конкретно јас имам поголеми можности за курсеви и семинари, за разлика од кај нас.

Член од
10 јуни 2012
Мислења
82
Поени од реакции
57
Јас лично планирам да продолжам да студирам во Белград, едноставно само треба да го положам приемниот испит, и да бидам барем во првите 10 од мојата струка, и да добијам бесплатно образование барем ќе се обидам, затоа што првите 10-тина добиваат стипендија од можни 110. Инаку мислам дека факултетите во Белград се доста по ценети од било кој факултет на Балканот, едноставно и Београд според многу ранг листи е избран за топ 10 градови по забава во светот.

Член од
27 април 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Извинете дали ќе може некој да ми каже колку плаќаат оние студентии кои се примени на факултет по основа на националност?

Kajgana Shop

На врв Bottom