На мојот нов Iphone 6 купен од Мобеликс пишува Iphone Certified Pre-Owned.Што значи тоа?

Член од
12 август 2012
Мислења
317
Поени од реакции
100
Вака ме интересира дали ме зафркнале да ми дадат користен телефон па обновуван или?
 
Член од
23 септември 2015
Мислења
97
Поени од реакции
88
Едно нека ти биди јасно нов сигурно не е :) а што значи сето то имаш на горе постираните линкови.
 
Член од
23 септември 2015
Мислења
97
Поени од реакции
88
Па да вака нешто вика: "Certified pre-owned are new phones, with new IMEI (International Mobile Equipment Identity) and serial numbers, “manufactured” using certain components from older iPhones."

Што ти значи имаш нов IMEI број школка од нов телефон, ама внатре не баш сите делови се нови што му останувале делови од користени iPhone/6/5/4/3/2/1 а одговараат со iPhone 7, имаш некој од нив стар кај тебе наместено. Не е страшно бе ништо Мобеликс го платиле за 30-40% поефтино од таа цена што е во америка а тебе ти го продале 30-40% поскапо од таа цена што е за нов. Се на се повеќе од 50% чар имаат на то што ти го продале и ти среќен имаш iPhone и тие среќни имаат кеш. Со ова си добитен 99%, со чутаната да земиш да му закачиш една тужба да се чудат кај да одат да ти ебам државата никаква сето преваранти на секој чекор... се е поврзано брат и суд и пи*ке си материна...
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Во ред, може требаше да прашам колку е разликата во цена помеѓу нов и овој , но како и да е, ако мислиш дека си измамен слободно оди и врати го, врз основа на тоа што не ти било кажано т.е. не си знаел дека телефонот не е нов. Никој не е должен да знае англиски, они требале да го преведат тоа.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom