Најсекси храна

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Кој не експериментирал со фонду (чоколадо и млеко топени на пареа) и овошје- комбинирано не знае што пропуштил
чек малце сеа. ај чоколадово ке се стопи на пареа ама млеково??? или уствари правиш чоколадно млеко со овошје :)

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
чек малце сеа. ај чоколадово ке се стопи на пареа ама млеково??? или уствари правиш чоколадно млеко со овошје :)
школоладото кога ќе се стопи е многу густо, па го мешаш со млеко, по желба. После ова го користиш како прелив врз овошјето. Е сега, вака е оригиналот, ти можеш и за други работи да го користиш

DarkEyE994

Возам-_-Точак
Член од
4 март 2009
Мислења
285
Поени од реакции
9
школоладото кога ќе се стопи е многу густо, па го мешаш со млеко, по желба. После ова го користиш како прелив врз овошјето. Е сега, вака е оригиналот, ти можеш и за други работи да го користиш
а немаше некое фонду со кашкавал??

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
Фонду е швајцарски специјалитет и подразбира мацање леб во топен кашкавал (посебен вид). Не смее да се пие вино и одредени пијалоци кога се јаде затоа што може да биде многу опасно по здравјето. Подоцна изразот е употребен за било каков сад кој содржи нешто за да се мацка од него - како чоколадо на пример, но истиот е наречен “чоколаден фонду’’.

Мене никако не ми е секси оригиналната, солена верзија со топен кашкавал.

Но чоколаден фонду со јагоди (и шампањско) е сосема друга работа! Дури би рекол дека е втор на листата на насјсекси јадења. Прв останува марципанот со коњак и суво грозје. :wink:

I

InF3cTeD

Гостин
дефинитивно шлаг одозгоре со јагода.....:vozbud:

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
секси ми е салата од банани јагоди бадеми и лешници мелени со мед и на крај шлаг се разбира

Kajgana Shop

На врв Bottom