Идиотски ми е да плаќам ист производ пример во Веро што чини 110 денари, а во Кам е 60. Конкретен пример свежи тортелини. И ред други производи, апсолутно истите што се поскапи за 20-30%.
Хартија за раце....квалитет ист, во Жито 120....во Кам 90.
Не ги разбирам тие што пазарат во скапите маркети, кога истиот производ ќе го купиш на друго место многу поефтино. На крај, вкупната сума од заштедата не е воопшто мала.
Навика имам еднаш во две недели да пазарам. Список долг, цените ги знам....каде што колку кошта....и правам една обиколка по маркетите.
Оние кои како што велам не ги разбирам.....можеби сакаат да завршат се на едно место....пример Веро....ќе ги преплатат производите и ќе бидат среќни и задоволни.....обично тоа се оние типови на луѓе кои парите не ги стекнуваат со здрав труд.....туку на полесен начин, или сеуште на грбот на богатите мама и тато.....таквите никогаш нема ни да научат да ги ценат парите.
Јас не се жалам на мојот финансиски статус, едноставно ми е кретенски да фрлам безпотребно пари.....не сум стиснат, едноставно ги ценам парите.