Најефтин супермаркет

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
хахаха,зашто си така жестока )))))))
колку ли луѓе само за мене го зборат истото,хахаха
Жити се нема споредба, ти имаш невиден скил и трпение. Братот има само локација :D

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.086
Поени од реакции
6.034
Веро со цениве као да се boutique market у Цирих. Ненормално се поскапени.
Кога има снобови на кои им е битно да бидат видени таму како пазаруваат и со тоа да го искажат својот висок социјален статус нормално ќе бидат поскапени.Да сум газда на Веро овие цени за уште 50% би ги дигнал погоре бидејки СЕ ДОДЕКА ИМА ОВЦИ ЌЕ ИМА И ВОЛНА ЗА ПРЕДЕЊЕ.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
Во споредба со мојот социјален статус, сигурно.
Најчестопазарам во ВЕРО и Рамстор, а мастики (ервејвс) купувам од бензинска (најскапи се таму).
Јас купувам само во Тинекс Деликатес. Еднаш јадев говедско што не беше блек ангус, одма ми се слоши.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Кога има снобови на кои им е битно да бидат видени таму како пазаруваат и со тоа да го искажат својот висок социјален статус нормално ќе бидат поскапени.Да сум газда на Веро овие цени за уште 50% би ги дигнал погоре бидејки СЕ ДОДЕКА ИМА ОВЦИ ЌЕ ИМА И ВОЛНА ЗА ПРЕДЕЊЕ.
Ако ги поскапат за 50%, ќе ми направат услуга - тоаш само ретки луѓе како мене ќе останат да пазарат таму - тоа ќе биде налик приватен простор за пазарење - само за луѓе со висок социјален статус.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.857
Кај мене во Чаир човекот што држи пиљара почна со мал дуќан од 30 квадрата и сега ги купи сите дуќани до него што беа празни и се прошири на едно 200 квадрати гарант.Од пиле млеко држи внатре и без разлика што на 300 метри од мене имам (кам,стокомак и кипер) а бе човркот лом праи.Далавери невидени.Сите сокови кој се продаваат во пакети како Кола кола и пепси овој ги продава посебно иако пишува на шишето дека само во пакет смее да се продава.А бе гајле нема.Си направи и куќа во Бутел а пред 20 години копал канали низ Скопје.

Нормално се збогати човекот од типот на жена ми (да бе за едно млеко сега ке идам до Кам) А више од пола маало е со такви луѓе :)
Абе далавери што прави човекот во пиљарата со високи цени сигурно никој со сила не тера да пазарат луѓето кај него...Па си викам што бараат еден куп луѓе да пазарат кај таков човек?

Еве јас овошје/зеленчук пазарам од двајца комшии што си ги имаат работите изложено покрај влезната врата од оградата во дворот и од познати луѓе што знам дека си го одгледуваат како за своја душа...

Преден/заден телешки бут со килажа од 27-33kg 4 години си земам по цена од 280 денари kg од луѓе што одгледуваат телиња, што сега ќе давам 400 и кусур денари за телешко месо донесено од Бразил, Аргентина, Чиле или Перу и нон стоп дури дојдит наваму одмрзни-замрзни...

Пола Маторица од 70kg сега пред еден месец ja зедов по цена од 100 денари kg... Ќе му го е*ам што ќе давам по месарницине минимум по 300 денари за килограм...

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.086
Поени од реакции
6.034
Ако ги поскапат за 50%, ќе ми направат услуга - тоаш само ретки луѓе како мене ќе останат да пазарат таму - тоа ќе биде налик приватен простор за пазарење - само за луѓе со висок социјален статус.
Во ред но таквите ќе останат на број колку што има прсти на двете раце а со вкупниот промет од истите финансиски нема да можат да ги покријат сите трошоци за комуналии како и плати и придонеси за вработените па ќе мораат да поставуваат човек на секој маркет пред влезната врата со мегафон да се дере извикувајки Oríste!

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.086
Поени од реакции
6.034
Оваа снимка е од отварањето на Лидл во Србија кога луѓе со низок социјален статус се однесуваа слично како кај нас на почетокот кога отвори Карфур:https://www.youtube.com/watch?v=tvIBUmy2Vxw

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.086
Поени од реакции
6.034
Голем поздрав до сите бугари кои тврдат дека не постои ниедно малцинство во Бугарија.И самите напишале како циганите а не бугарите од Харманли грабаат фрлена стока од Лидл:https://www.youtube.com/watch?v=HvQnyh0HUZI

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кај мене во Чаир човекот што држи пиљара почна со мал дуќан од 30 квадрата и сега ги купи сите дуќани до него што беа празни и се прошири на едно 200 квадрати гарант.Од пиле млеко држи внатре и без разлика што на 300 метри од мене имам (кам,стокомак и кипер) а бе човркот лом праи.Далавери невидени.Сите сокови кој се продаваат во пакети како Кола кола и пепси овој ги продава посебно иако пишува на шишето дека само во пакет смее да се продава.А бе гајле нема.Си направи и куќа во Бутел а пред 20 години копал канали низ Скопје.

Нормално се збогати човекот од типот на жена ми (да бе за едно млеко сега ке идам до Кам) А више од пола маало е со такви луѓе :)
На Водњанска правец спрема Водно, на ќошот кај што се приклучува Савска, кај што е она за ѓевреци и Марана, имаше пиљара колега од средно/факултет на татко ми (сега му ја турнале гледам, веројатно немаше документи за неа). Сите му се смееле на почетокот демек види го забаров, пиљара отворил :D
24/7 работно време, цени нормално малце поддигнати поради локацијата, обрт на луѓе можеш да замислиш колкав, исто како овој што го збориш - што се не изнакупи во животов. Го немам прашано татко ми кај е реалоциран но кај и да отиде истото ќе го зема.
За да си успешен со пиљара ти треба асални продавачки, не некои турни ме да кинисам и екстремно спори и нормално да не ја правиш ѓупската на лето со гасење на фрижидерот.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
Идиотски ми е да плаќам ист производ пример во Веро што чини 110 денари, а во Кам е 60. Конкретен пример свежи тортелини. И ред други производи, апсолутно истите што се поскапи за 20-30%.
Хартија за раце....квалитет ист, во Жито 120....во Кам 90.
Не ги разбирам тие што пазарат во скапите маркети, кога истиот производ ќе го купиш на друго место многу поефтино. На крај, вкупната сума од заштедата не е воопшто мала.
Навика имам еднаш во две недели да пазарам. Список долг, цените ги знам....каде што колку кошта....и правам една обиколка по маркетите.
Оние кои како што велам не ги разбирам.....можеби сакаат да завршат се на едно место....пример Веро....ќе ги преплатат производите и ќе бидат среќни и задоволни.....обично тоа се оние типови на луѓе кои парите не ги стекнуваат со здрав труд.....туку на полесен начин, или сеуште на грбот на богатите мама и тато.....таквите никогаш нема ни да научат да ги ценат парите.
Јас не се жалам на мојот финансиски статус, едноставно ми е кретенски да фрлам безпотребно пари.....не сум стиснат, едноставно ги ценам парите.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.663
Поени од реакции
7.307
Идиотски ми е да плаќам ист производ пример во Веро што чини 110 денари, а во Кам е 60. Конкретен пример свежи тортелини. И ред други производи, апсолутно истите што се поскапи за 20-30%.
Не ги разбирам тие што пазарат во скапите маркети, кога истиот производ ќе го купиш на друго место многу поефтино. На крај, вкупната сума од заштедата не е воопшто мала.
Навика имам еднаш во две недели да пазарам. Список долг, цените ги знам....каде што колку кошта....и правам една обиколка по маркетите.
Оние кои како што велам не ги разбирам.....можеби сакаат да завршат се на едно место....пример Веро....ќе ги преплатат производите и ќе бидат среќни и задоволни.....обично тоа се оние типови на луѓе кои парите не ги стекнуваат со здрав труд.....туку на полесен начин, или сеуште на грбот на богатите мама и тато.....таквите никогаш нема ни да научат да ги ценат парите.
Јас не се жалам на мојот финансиски статус, едноставно ми е кретенски да фрлам безпотребно пари.....не сум стиснат, едноставно ги ценам парите.
Mere Ega ti e toa, jas mozam ti nemozes.
Eve ti klasicen primer sto napraviv proletva.
Crvena piperka koa pocna da pagja cenata, deka izleze nasata, ja ostaviv starata cena od 210 den, a trebase da bide okolu 80 po realna cena so namaluvanje.
Znaes deka po cena od 210 se prodade za nepoln saat 15 kgr, utre denta ja stavas na normalna cena odvaj davas 5 kgr.
Jas imam ti nemas se odnesuva narodov.
Toa za mene e zalno.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.086
Поени од реакции
6.034
Погоре беше објаснето дека се работи за јавно искажување на висок социјален статус бидејки срамота е и испод секое ниво да се пазарува таму каде што пазаруваат најсиромашните.Има една изрека која гласи КОГА ИМАШ ШТЕДИ ЗА КОГА ЌЕ НЕМАШ ДА ТРОШИШ ОД ЗАШТЕДАТА за да не те снајде еврејската клетва.

Kajgana Shop

На врв Bottom