Најефтин супермаркет

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Грешка.Сум го помешал со друг.
Ме зачуди зошто гледам дека ШПАР-от кај што престојував во Берлин уште си работи :)
Автоматски споено мислење:

A, da znaete u piljari koja suma se vrti,toa kakov sistem e
Остај, еден неписмен што учеше со мене основно има пиљара, мислам дека заработува колку сениор програмер :D

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.696
Поени од реакции
7.375
Автоматски споено мислење:

Остај, еден неписмен што учеше со мене основно има пиљара, мислам дека заработува колку сениор програмер :D
Mnogu, ama bash mnogu, pa vidi niz Skopje na sekoj kjosh se otvaraat, osobeno poslednive 6 meseci.
Kakva zavrslama se ima napraveno so srpskiot kompir, ne normalna suma svrteja.
Ne za dzabe gi vikaat zelena mafija. :)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.248
Поени од реакции
6.334
Еве податоци ШПАР со голема маржа за 88 години што постигнал во однос на ЛИДЛ со мала маржа за двојно пократко време односно 47 години:

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.573
Поени од реакции
2.791
Mnogu, ama bash mnogu, pa vidi niz Skopje na sekoj kjosh se otvaraat, osobeno poslednive 6 meseci.
Kakva zavrslama se ima napraveno so srpskiot kompir, ne normalna suma svrteja.
Ne za dzabe gi vikaat zelena mafija. :)
Кај мене во Чаир човекот што држи пиљара почна со мал дуќан од 30 квадрата и сега ги купи сите дуќани до него што беа празни и се прошири на едно 200 квадрати гарант.Од пиле млеко држи внатре и без разлика што на 300 метри од мене имам (кам,стокомак и кипер) а бе човркот лом праи.Далавери невидени.Сите сокови кој се продаваат во пакети како Кола кола и пепси овој ги продава посебно иако пишува на шишето дека само во пакет смее да се продава.А бе гајле нема.Си направи и куќа во Бутел а пред 20 години копал канали низ Скопје.

Нормално се збогати човекот од типот на жена ми (да бе за едно млеко сега ке идам до Кам) А више од пола маало е со такви луѓе :)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.248
Поени од реакции
6.334
Кај мене во Чаир човекот што држи пиљара почна со мал дуќан од 30 квадрата и сега ги купи сите дуќани до него што беа празни и се прошири на едно 200 квадрати гарант.Од пиле млеко држи внатре и без разлика што на 300 метри од мене имам (кам,стокомак и кипер) а бе човркот лом праи.Далавери невидени.Сите сокови кој се продаваат во пакети како Кола кола и пепси овој ги продава посебно иако пишува на шишето дека само во пакет смее да се продава.А бе гајле нема.Си направи и куќа во Бутел а пред 20 години копал канали низ Скопје.

Нормално се збогати човекот од типот на жена ми (да бе за едно млеко сега ке идам до Кам) А више од пола маало е со такви луѓе :)
Да не работи како Карфур односно да не им ја плаќа робата на добавувачите за да може артиклите да ги продава под набавната цена?Друга логика не гледам бидејки ретки се тие албанци кои би плаќале артикли по повисока цена само затоа што газдата е албанец а не македонец.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Јас исклучиво пазарам само во маркети каде што знам дека цените се повисоки од останатите. Со тоа, го искажувам мојот висок социјален статус. Не џабе дедо ми бил гркоман пред да се отвори бугарската егзархија. Секогаш сме мразеле сиромашни.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.573
Поени од реакции
2.791
Да не работи како Карфур односно да не им ја плаќа робата на добавувачите за да може артиклите да ги продава под набавната цена?Друга логика не гледам бидејки ретки се тие албанци кои би плаќале артикли по повисока цена само затоа што газдата е албанец а не македонец.
Не знам што тек прави важно зградите тука се утепаа пазарувајќи кај него.Домаќини како јас идам на неколку дена во кам и стокомак си земам повеќе што ми треба али изгледа повеќето само се жалат дека е сиромаштија а во пиљара купува млеко 53 ден на акција замисли :)

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.696
Поени од реакции
7.375
Gresnoto ti e mislenje to,
Naj normalno si plakja, e sea na paket ti e druga cena, primer karikiram 4 Pepsi kostaat 120 den, on prodava na parce 4x50=200 den, 80 den mu e zarabotka,ili kje go kupi od kam, kiper i stokomak i preprodava.
Na kvantaski za roba, si plakja u kesh bez fakturi i ddv, tamu ne ti davaat roba bez da platis.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.248
Поени од реакции
6.334
Јас исклучиво пазарам само во маркети каде што знам дека цените се повисоки од останатите. Со тоа, го искажувам мојот висок социјален статус. Не џабе дедо ми бил гркоман пред да се отвори бугарската егзархија. Секогаш сме мразеле сиромашни.
Според оваа логика излегува дека швеѓаните,данците,норвежаните, германците,швајцарците,холанѓаните,французите имаат низок социјален статус бидејки над 90% пазаруваат онаму каде што цените се пониски.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.248
Поени од реакции
6.334
Не знам што тек прави важно зградите тука се утепаа пазарувајќи кај него.Домаќини како јас идам на неколку дена во кам и стокомак си земам повеќе што ми треба али изгледа повеќето само се жалат дека е сиромаштија а во пиљара купува млеко 53 ден на акција замисли :)
Вујко ми имаше една изрека ТОЈ ШТО Е СИРОМАВ ВО ПАМЕТ СИРОМАВ Е И ВО ЏЕБ!

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Според оваа логика излегува дека швеѓаните,данците,норвежаните, германците,швајцарците,холанѓаните,французите имаат низок социјален статус бидејки над 90% пазаруваат онаму каде што цените се пониски.
Во споредба со мојот социјален статус, сигурно.
Најчестопазарам во ВЕРО и Рамстор, а мастики (ервејвс) купувам од бензинска (најскапи се таму).

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.248
Поени од реакции
6.334
Во споредба со мојот социјален статус, сигурно.
Најчестопазарам во ВЕРО и Рамстор, а мастики (ервејвс) купувам од бензинска (најскапи се таму).
А не дај боже ако те снајде некогаш судбина како еврејската ДА ИМАШ ПА ДА НЕМАШ ќе продолжиш да купуваш таму каде што е најскапо?

Kajgana Shop

На врв Bottom