Најекономично греење и ладење

Член од
16 март 2019
Мислења
3.315
Поени од реакции
5.377
Lepi, koja specifikacija e tocna za AEEI ….hahaha
Na oficijalniot Vivax e 520m3 protok….smeski zivi, malce se zdebelila isto za nekoi 5 kila…haha
Ke treba na dieta da ja stavis.
Sporedba od link-ot na vivax hr stranata e za vnatresnata edinica na Aeri + i Aeei pro

A eve sporedba

Na vnatresnata i nadvoresnata edinica na Aeri + AEEI pro

Screenshot_20240820_213630_Chrome.jpg

Screenshot_20240820_213542_Chrome.jpg

Член од
25 јануари 2024
Мислења
2
Поени од реакции
0
Mitsubishi Heavy -- најдобар

GREE :blablab: -- кога ќе прочиташ што пишува, @Strelec,(и неговите браќа близнаци) ,....Болен сум и не се чувствувам добро --- Одличен манипулатор
[/
Mitsubishi Heavy -- најдобар

GREE :blablab: -- кога ќе прочиташ што пишува, @Strelec,(и неговите браќа близнаци) ,....Болен сум и не се чувствувам добро --- Одличен манипулатор
да најдобри се како марка mitsubishi heavy ама услугата кај нас е ужасна доага сервисерот мести и ако ти се погоди се како што треба добро ако не после тоа неможеш да ги најдеш . од искуство кажувам . сервисерот мислам влатко дека се викаше два месеци мавташе после тоа престана да крева па се јавив кај увозникот и тој како демек ке сределе за после една недела и тој да не ми крева телефон и од кога му пратив порака дека ке ги пријавам ке им викнам инспекција дека ми изгледа дека работат сомнително одма се јавија па уште и како сум можел така да се понашам ми вика сервисерот а јас му викам јас како се понашам а како вие се понашате со криење некревање телефон и како да се понашам кога треба да дојдеш да си ја поправиш грешката дваа и несто месеци се криете а дојде да ја напраи ама пак не ја напраи ко со треба зс ја препраи цевката и ја допуни а јас му реков да го испусти фреонот што е останат и да ја пуни со вага и ми објаснувасе немало потреба па несакасе и да ја вакумира и тоа немало потреба и направи вакум ама како да ненправи зошто пред да го откачи цревото не го затвори вентило и кока го откачуваше цревото пак прими воздух па после викав сервисер од друга фирма сто и самиот ми каза дека треба да го испушти стариот фреон и треба со вагага да се полни како што сите производители кажуваат како правилчно се полни инвертер . дојде мајсторот го испушти фреонот ја вакумира и ја наполни колку што пишуваше на надворешната единица дека мисла 650г плус 20г зошто останува во цревото. и да климата работи совршено ама услугата кај нас им е катастрофа за ако нешто тргне наопаку

Член од
2 јули 2020
Мислења
84
Поени од реакции
98
Се знае, јапонските клими се најдобри. Затоа си имаат и соодветна цена. Колку пари, толку музика.

Со кинеските клими, зависи.

Gree и Midea произведуваат најдобри кинески клими. Убаво прочитајте кои се проблемите на Gree и Midea и прочитајте ги спецификациите па одлучете. Одлучете со кои проблеми сте спремни да живеете, проблемите на Gree или проблемите на Midea.

Другите кинески клими не ги ни погледнувајте. Климите како Neo и Fuego не ви требаат. Само ќе ви направат проблеми (зборувам од искуство)

If in doubt, купи јапонец. If no budget for јапонец, убаво разгледај па купи Gree или Midea.

Монтажата е најбитното нешто. Квалитетно монтиран кинез ќе работи подобро од лошо монтиран јапонец.

Сега знам многу членови ќе ме нападнат ама знаете дека е така...

Член од
9 февруари 2023
Мислења
150
Поени од реакции
314
Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.520
Поени од реакции
2.808
/// Ma koliko primecujem ti ga @Strelec ponovo suspendira od rabota, --- jbg mnogo mlati prazna slama so Eurovent :) .... Odrzi mu predavanje da ne cacka mecku za p...u :) ////
Mogu da ga zamolim da ides na predavanje kod njega, da te malo dotera tj nauci, nesto malo skole nije na odmet.
Nesto si nervozam…..tako je kad si nepismen….hahaaa….

Член од
9 февруари 2023
Мислења
150
Поени од реакции
314
Mogu da ga zamolim da ides na predavanje kod njega, da te malo dotera tj nauci, nesto malo skole nije na odmet.
Nesto si nervozam…..tako je kad si nepismen….hahaaa….
/// Kakvo predavanje ? Za laganje, spinovanje, obmane itd itd ? :) ///

Јас последно го изнервирав и сега налутен е, не доаѓа.
Ништо појќе не го гибам се си клава на срце.
/// Ma on se sam jadan zapetljao sa Euroventima, kao pile u kucine. Nego se plasim da ce ovaj drugi opet da ga suspenduje :).
Ajde razmisli kome bi uopste bilo koja firma i glavni/a u njoj dopustili da lupeta po internetu i vredja ljude godinama i non stop pise hahah hahaha ... ? :)
Jedino ako. hmmm, sam/a sebi ne dupusti ;) ////

/// Imaju oni ptice pevalice u svojim redovima :). Pevaju po gradskim kaficima kao slavuji i smeju im se :) ////

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Препорака за најдобра клима за просторија од околу 45 до 50 квадрати, максимум до 65 илјади?

Битно ми е да е поефективна за грејна сезона, и да не е бучна.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.315
Поени од реакции
5.377
Препорака за најдобра клима за просторија од околу 45 до 50 квадрати, максимум до 65 илјади?

Битно ми е да е поефективна за грејна сезона, и да не е бучна.
Imas PVC prozori i izolacija na prostorot ? Dali tie 45 do 50 m2 se otvoren celosen prostor primer salon ili poveke prostorii se vo tie 50m2

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Imas PVC prozori i izolacija na prostorot ? Dali tie 45 do 50 m2 se otvoren celosen prostor primer salon ili poveke prostorii se vo tie 50m2
Да, има добра изолација. Отворен простор, дневен салон, трепезарија и мала преграда во делот за кујна.

Kajgana Shop

На врв Bottom