Најекономично греење и ладење

Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
Pa sto ne im pises. Ne sum im PR. Pisi im mail telefon facebook mobilen sms viber pa baraj si. Sigurno na nesto ke.se odzvat. Odbrale da ne pisuvaat na forumov oficijalno i toa e. Tebe galicanive sve tocno mislis ti plasiraat. Dilercinja sitni za nekoj gros povekke manipuliraat. I jas da sum oficijalen pretstavnik ne bi pisuval na forumov, zasto e odamna zaminat i sluzi za manipulacii i prodazba na nekoja klimicka plus samo.
Автоматски споено мислење:

Gledaj si go recnikot samo. Mizerija. Odi kopaj na prolet ako sakas da kopas tolku, sega e tvrda zemjata, podmrznata e.
Е добро бе, пријател, како одма се јави да ги браниш, за најкратко ти објави дека бил превид од продавачот, од сигурни извори си дознал. Па ти не можеш да ни помогнеш, да добиеш податоц па ти објави ги. Толку ти е тешко !
А на таа фирма гледам дека не им е тешко секоја недела да се рекламираат со НЕВЕРОВАТНИ ПОПУСТИ

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.498
Pa sto ne im pises. Ne sum im PR. Pisi im mail telefon facebook mobilen sms viber pa baraj si. Sigurno na nesto ke.se odzvat. Odbrale da ne pisuvaat na forumov oficijalno i toa e. Tebe galicanive sve tocno mislis ti plasiraat. Dilercinja sitni za nekoj gros povekke manipuliraat. I jas da sum oficijalen pretstavnik ne bi pisuval na forumov, zasto e oda
Da bese pismen ke replicirase na drug post a ne na mojot.
Tebe recnikot mislis deka ti e OK sto se potsmevas na Galicani?
Galicani se pametni luge i direktori u mnogu firmi i treba da te izbegavaat u radius u kilometri sto im se potsmevas. Ostanuva da razjasnime za kogo navivas i kogo zastapuvas ovde sto ne e tesko da se pogodi.

Член од
27 јули 2020
Мислења
51
Поени од реакции
46
Ne napravile defrost verovatno...zatoa ne ti pokazuva sto i da cekas da ti pokaze, pokazuva na Daisekai defrost koga pravi?....snimi nekoe video da ne ides pisman

SMS prakja u 3 sabajle
Napravile bidejki se diga perkata i prestanuva da duva i nadvoresnata buci i cela e smrznata , a ne pokazuva snegulka ili df da pisuva kako na gree lclh .

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.498
Napravile bidejki se diga perkata i prestanuva da duva i nadvoresnata buci i cela e smrznata , a ne pokazuva snegulka ili df da pisuva kako na gree lclh .
Vakvi prikaski odamna sme gi rascistile
Slobodno pisi mi tel na PP ke dojdam licno ako se soglasuvas da snimime video vo koe ke bide pokazana i iznerena vnatresna temperatura (12 do 15c) zadadena 30c, fan brzina 1va i vlaga nadvor od +80%....ama i ke si platis 1000ce ako e taka.

Член од
3 јуни 2016
Мислења
369
Поени од реакции
642
Da bese pismen ke replicirase na drug post a ne na mojot.
Tebe recnikot mislis deka ti e OK sto se potsmevas na Galicani?
Galicani se pametni luge i direktori u mnogu firmi i treba da te izbegavaat u radius u kilometri sto im se potsmevas. Ostanuva da razjasnime za kogo navivas i kogo zastapuvas ovde sto ne e tesko da se pogodi.
Ni na kraj pamet. Galicnik e biser na Makedonija, samo koristam vo kontekst na skecot na K15 so kompjuterite za tehnicka stoka i tolku. Znaes deka e taka.A bate poradi zastapnistvoto tvoe najmnogu pisuvam tuka, ti pisav 1000pati da si otvoris tema za tvojot brend pa tamu da se nadmudruvas so drugi prodavaci, temava trebase da bide najekonomicno greenje a ne prodavnica za klimi.

Член од
27 јули 2020
Мислења
51
Поени од реакции
46
Slobodno pisi mi tel na PP ke dojdam licno ako se soglasuvas da snimime video vo koe ke bide pokazana i iznerena vnatresna temperatura (12 do 15c) zadadena 30c, fan brzina 1va i vlaga nadvor od +80%....ama i ke si platis 1000ce ako e taka.
Drugar moze da e taka ama ne mi e jasno zasto koga pravi df ne pokazuva na vnatresnata , ne vikam deka mi smeta df da pravi, bidejki imam i u stan dve gree tie se lclh i pokazuva koga pravi defrost.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.498
Drugar moze da e taka ama ne mi e jasno zasto koga pravi df ne pokazuva na vnatresnata , ne vikam deka mi smeta df da pravi, bidejki imam i u stan dve gree tie se lclh i pokazuva koga pravi defrost.
Drugar ti kazav, ako "mislis" deka imas problem ti pisuva u garancija kaj da se javis...ti kazav pisi PP poraka ke dojdam licno da vidime dali imas ili izmisluvas problem.

Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
Како работи ЕЕВ , електро експанзионен вентил
- Не ЕЕВ туку ТЕВ, термостатски експанзионен вентил, корегирано од почитуваниот член -

Вреди да се прочита

Стари добри времиња

Последно уредено:
Член од
2 август 2014
Мислења
1.778
Поени од реакции
4.134
Како работи ЕЕВ , електро експанзионен вентил
Ova ne EEV tuku Temostatski Ekspanzionen Ventil, sosema nešto drugo ......Ovde upravuvanjeto e analogno so termoelement, a EEV e potpolno digitalizirano, go upravuva procesorot koristejći parametri za temp. i pritisoci..... Paralela karburator i dizna za ubrizguvanje na gorivo. Vakov ventil ne se koristi vo segašnive klimatizeri.....

Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
Ova ne EEV tuku Temostatski Ekspanzionen Ventil, sosema nešto drugo ......Ovde upravuvanjeto e analogno so termoelement, a EEV e potpolno digitalizirano, go upravuva procesorot koristejći parametri za temp. i pritisoci..... Paralela karburator i dizna za ubrizguvanje na gorivo. Vakov ventil ne se koristi vo segašnive klimatizeri.....

Одма прифаќам.
Само се обидувам да поставувам нешто за едукација. Знам дека некој сакаат нешто да прочитаат постручно покорисно. Знам дека е потребно многу време за да се бара низ форумов.
Фала што се обидуваш правилно да ги поставиш работите, јас не сум од оваа струка. Јас сум долгогодишен практичар само. Секој стручен е добредојден да ми ги корегира " постовите" . За да научиме што подобро.
Се убаво.

Кој е заинтересиран, детално искуство како работат панелките.
Препратено - поставено од почитуван член на форумот

декември 2013

"" Еве јас ќе ти кажам како.... но немој никако по тоа да заклучиш дека конвекторите се економични, туку дека се само обични греалки и ништо повеќе изрекламирани и префорсирани!
Ноќе честопати патам од инсомнија... несоница нели! Некој брои овци некој пари... а јас како ги немам ниту едните ниту другите... го имам мобилниот при рака нели да ме буди утредента.... а на него има стоперица. Како сум зимурлив, а несакам да фрлам два јоргана врз мене, јас и ноќе загревам до некои 19-20 Степени (преку ден 21-23)... за таа цел панелниот конвектор од брендот Thermor го вклучувам на 4-ка. И да се вратам на штоперицата од мобилниот... таму кај 1-2 по полноќ ко ќе се разбудам (или легнам), тоа ми е занимација (и броење овци) ја вклучувам кога ќе го слушнам она *цк* од термостатот на Терморот... мерам 2 мин и 20-30 сек и пак *цк* се исклучува..... трае и трае... е не трае многу! ;) кога е надворешната температура е ниска -7-8 во исклуцена фаза трае 7 минути и дваесетина сек... кога надворесната температура е околу нула или мал плус циклусот е 15 минути (2мин и 10-20 сек вклучено)... (13-13,5 мин исклучено)
Значи во првиот сл. вкупно 10 минути циклус! (2,5 вклуч:7,5 исклуч) Па лесно е да се пресмета колку? 6 циклуси во еден час Х 2,5 мин = 15 мин. Х 6 часа (спиењето) 90 минути 1,5 часа Х 2kW/h (колку што троши Терморот) = 3Kw во една ноќ! Преку ден не сум мерел ниту имам живци, ниту сакам да се нервирам... на 5 ка или 5,5ка Thermor-от и јако пичи! Тоа е ми се чини дека ми е добра математикава?
Инаку живеам во зграда, но на приземје, со просечни изолација и столарија....
Сума сумарум скапо е греењето со панел, се разбира многу поевтино со клима или уште подобро со инвертер кои имаат COP фактори и до 5! ""

Последно уредено:
Член од
29 август 2019
Мислења
1.254
Поени од реакции
2.992

@ZokiFifty друже слободно пишувај си ти, на форумов треба и за арно и за лошо да се сподели....
Не е тоа тоа ако само си ги фалиме климите, а за кудење си чутиме и си криеме....нема поарни да ни станат ако ги криеме негативните страни (ова не важи за продавачите).
Моја претпоставка е дека G-tech моделите немаат таква опција како LCLH моделите, и не го прикажуваат дефрост процесот на внатрешниот дисплеј....
Тоа со сигурност можат да ти кажат луѓево од Грее, и не е ништо страшно ако е така....

Тоа што на некои продавачи не им одговара да се пријавуваат јавно проблемите со нивните клими е сосема друга работа... тие избираат одма со напад да одговорат на вакви постови.

Drugar ti kazav, ako "mislis" deka imas problem ti pisuva u garancija kaj da se javis...ti kazav pisi PP poraka ke dojdam licno da vidime dali imas ili izmisluvas problem.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
228
Поени од реакции
203
дали некој има информација до каде е со враќање на парите од град Скопје?

роднини,пријатели,другари што им вратиле пари?
Мене, брат ми, кумашинот од Лисиче и уште неколку комшии што знам од Бутел ни се вратени парите за инверторите. Позз

Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
Едно искуство за клима без греачи, целосно пренесено, поставено од друг член на ворумот. 01-2014

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Освен анхоч и логинг, некоја друга продавница која продава мерач за потрошувачка? Во анхоч немале низ цела држава, чекаат нова пратка а не сум од ск, за да можам да појдам до логинг. На страната на логинг гледав производи ама не можам да најдам таква работа. Знае некој да ми каже како се викаат тие мерачи? Доколку нема во други продавници, ќе мора да порачувам по некој другар....

Член од
27 јули 2020
Мислења
51
Поени од реакции
46
@ZokiFifty друже слободно пишувај си ти, на форумов треба и за арно и за лошо да се сподели....
Не е тоа тоа ако само си ги фалиме климите, а за кудење си чутиме и си криеме....нема поарни да ни станат ако ги криеме негативните страни (ова не важи за продавачите).
Моја претпоставка е дека G-tech моделите немаат таква опција како LCLH моделите, и не го прикажуваат дефрост процесот на внатрешниот дисплеј....
Тоа со сигурност можат да ти кажат луѓево од Грее, и не е ништо страшно ако е така....

Тоа што на некои продавачи не им одговара да се пријавуваат јавно проблемите со нивните клими е сосема друга работа... тие избираат одма со напад да одговорат на вакви постови.
Да, највероватно нема , дали човекот не ме разбрал што прашувам, па сака да дојде да види дали климата е ок незнам, мене ми е ок само што тоа ме чудеше зашто не покажува како кај лцлх или фери што покажува снегулка. Малце е лошо што не покажува што ама тоа е. Иначе климата си е топ, ма да перките ме нервираат малце за нсдока на дување.

Kajgana Shop

На врв Bottom