Најекономично греење (затоплување)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Во ред дечки, ве прочитав сите, да стигнам дома ќе проверам што е работата, продолжете си сега со дискусии најнормално.
 
Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Bas go otvoriv hrvatskiot forum i tamu gi krivat za manipulacii i strelec i toj srbinot sto se prepukuvaat tuka.Sekade se so ist stil i manipulacii.
И на други МК форуми како и неколку балкански. Јавна тајна е нивниот форумски маркетинг. Жалосно, затоа што ГРЕЕ е многу подобра фирма од што они ја претставуваат и заради кои ја замразија сите.
 
Член од
26 август 2017
Мислења
422
Поени од реакции
895
@Ilumious @Peja989 @Branchez
Problemot e vo toa sto koga si dolgo na edna tema togas site se znaeme gore dole i nekogas nervoznite reakcii na clenovite se opravdani a nekogas ne. Zavisi za sto se diskutiralo i zavisi kolku nekoj pridonesuva i analogno na toa i da se naljuti nekad e opravdano na nekoj nacin ako se razbirame. Koga nekoj so dva i pol posta i nula pridones na temava ke mu "ripne" na Strelec na primer i posle spomenatiov bezobrazno odvrakja mozam da go razberam. Slicen primer bi dal i za doktorot Zmigo, kakov takov bas on ja pocnal temava i ponekad se drznuvaat i nego da mu pisuvaat zeleni a si treba malce sens deka sepak on e tatko na temava koja puni veke 938ma stranica i zatoa respekt pa makar i da ne ti se svigja negovoto razmisluvanje za nesto ...
Ponatamu sto se tice Zlatko ili @tzlatko sto so pravo vi komentiraat clenovite zasto poradi nadmenost ili brzopletost na moderator bese izbaniran trajno. Znaci eden Gigant na temava u pridones i znaenje izbaniran brzopleto samo ja osakati temava. Istoto vazi i za Strelec na primer, i da se "iskurcil" nekad na nekogo ima covekot nagomilano kredit so pridones i zatoa moze da mu se progleda niz prsti, na Zlatko morase da mu se progleda i bas nivnite dueli bea najplodni i najinteresni na temava..
Sledi banot na @vedar i toa za bezazlena sala adresirana na gree hejterite vo koja ic ne mi e jasno kako tolku mnogu mu se povredija cuvstvata na moderatorot za da udri traen ban i toa buum bez opomena bez nisto.
Ima i drug interesen primer so nedela dena banot na @murto samo zatoa sto komentira izdrzano i na nivo...
tzlatko ban.png 01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 07.jpg
 
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
@rusrus едно мора да сфатите а тоа е дека форумов е за да се споделат искуства а не да се навредувате па ние да толерираме и кога на крај ќе се отерате у пичку материну ние да бришеме и да казнуваме за да дојде до постови „зошто мене ме казнивте а овој не“ или „мене не ме казнувајте, имам јас знаење и кредит на темава али овој другиов нема поима, па не е битен“.

Се додека се навредувате и водите нецивилизирана дискусија, санкциите ќе бидат присутни. Верувај, сме се справувале со даааааааааааалеку понеелоквентни и поголеми идиоти од членови. Се разбира, не сакам да ве навредам, во ниту еден момент, сакам да кажам дека имате знаење само нивото на дискусија треба да го подигнете, за и ние да бидеме „чисти“ и да немаме основ да ве казнуваме, нешто што не ни сакаме всушност да го правиме.

Тоа што го направил некогаш Мистичен е негов печат и јас, Бранчез или Илумиус не можеме да одговараме за истото.
 
Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
@rusrus

Тоа што го направил некогаш Мистичен е негов печат и јас, Бранчез или Илумиус не можеме да одговараме за истото.
Ниту можете да го поправите!
Ќе си остане тепаниот тепан , ...........!
 
Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Можеби може, нека го одблокираат Златко

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Што мислиш колку време треба грее кланот да го извади од колосек?
Макар што со нормален модератор може и они да настрадаат![DOUBLEPOST=1511114702][/DOUBLEPOST]
@Ilumious @Peja989 @Branchez
Istoto vazi i za Strelec na primer]
Не важи ист закон за партизани и германци :pos:, овој што го спомнуваш треба да даде софра на цел форум и да се извини;)
 
Последно уредено:
Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
714
Еве ќе ти кажам лани во кратки црти што се случуваше. Грее имаше демек официјален профил и секоја промоција ја објавуваше во постови, незнам кој исто постираше некоја промоција од друга фирма и експресно беше избришан....
Јас бев баниран исто така, затоа што напишав контакт телефон и веб адреса од мојата фирма, а исто така и брат ми (kano му е никот), сеуште е баниран за истата причина, и тоа доооооста долго време... Во години се брои времето поминато откако баниран, не во недели или денови, во години.
И двајцата добивме банови, затоа што на некој начин СМЕ ТЕРАЛЕ ГЕРИЛА МАРКЕТИНГ, ако се спомне неговата (наша е нели) фирма која се бави со централно греење, проектирање и изведба на топловодни. инсталации со или без радијатори како и централна климатизација... Значи само малку да спомневме и одма опомени фрчеа, казни и незнам што и се тоа на оваа тема се дешаваше.. . Од овој форум дигнавме раце и двајцата, затоа што од одредени членови И НИВНИТЕ НАВРЕДИ, како и тактичкото поставување на сопки со цел да се исмее другиот или веројатно конкурентот...
Од истите тие членови, и темава е забегана скроз на скроз, па видете и самите, САМО ЗА КЛИМИ СЕ ЗБОРИ. Нашите предлози не беа прифатени, да се подели темава во две, а во таа втората да се дискутира само за клими, а оваа оригиналната да си остане со овој наслов, за се друго, затоа што ПОСТОЈАТ И ДРУГИ НАЧИНИ НА ГРЕЕЊЕ, не се само климите. Јас имам и докази кои ќе потврдат дека може за исти пари да се грееш и на друг, сосема тивок и без "промаја" начин, ама кога и да почневме да збориме, секогаш добивавме сопки од админ фелата и неговите пријатели тука на форумов... Затоа и се откажавме. Брат ми не ни сака више да чуе за кајгана и да учествува тука, а јас еднаш на неколку месеци ќе прочитам колку мноогу јака "експертиза" имате од некои тотално нестручни лица.
Да знаете само дека од темава е избркан еден СЕРИОЗНО ГОЛЕМ СТРУЧЊАК ЗА ЕНЕРГЕТИКА И ТЕРМИКА, кој што безусловно и без никаква надомест ја понуди својата висока стручност НА СИТЕ ЧЛЕНОВИ, ама беше спречен. Никој до сега од админите тука не најде за сходно да го размисли истото..
А да, да не заборавам, откако беше тргнат брат ми, од мене беше побарано да купам/платам реклама на кајгана ако сакам да биде вратен братот и да можеме "герилски да рекламираме"... Што и да значи тоа...
Поздрав до новиот админ/модератор...
Поздрави го acid...
 
Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Јас имам и докази кои ќе потврдат дека може за исти пари да се грееш и на друг, сосема тивок и без "промаја" начин
Ako mozes da objasnis koj e toj nacin na greenje dali se raboti za greenje na elektricna energija ili na gas ( plin ) ili pak za sosem drugo greenje.
POZZ
 
Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
714
Ako mozes da objasnis koj e toj nacin na greenje dali se raboti za greenje na elektricna energija ili na gas ( plin ) ili pak za sosem drugo greenje.
POZZ
Може, ама друг пат. А тој друг пат ќе биде оној момент кога ќе се створат услови за дискусија од тој карактер, а условите се следни:
-тема на која нема да биде главен збор климата
-тема исчистена од платени или соодветно "стимулирани" членови кои плукаат по се што не се согласува со нивниот избор (или понуда)...
-тема на која ќе се води дискусија, основана на информации, факти и докази, а не на инатење, мајтапење и навреди...

Сега за сега, работите не се сменети, а форумов и оваа тема се замотани во тешки и густи црнила од овие три големи проблеми. Постојат други форуми, каде што овие проблеми се решени, повели таму, ќе дискутираме.
Јас се гасам сега од тука, и за некој месец можеби пак ќе прочитам..
Позз..
 
Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Ako mozes da objasnis koj e toj nacin na greenje dali se raboti za greenje na elektricna energija ili na gas ( plin ) ili pak za sosem drugo greenje.
POZZ
Кано мислам пишуваше за ова таму 2010 , направи срч :cool: на неговите постови, ако не е избришано ќе најдеш понешто!
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Вака значи сега, еве да не биде дека правиме нешто зад затворени врати - јавно ќе ги повикам @Strelec @Gree info & @Sv B да ми објаснат зошто изминатава недела се логирани сите тројца од една иста IP адреса.

За второто, што се однесувале бановите, видов дека страна две поназад од куршлусот @Branchez и двете страни ве опоменувал и казнувал и потоа Мистичен дошол и најкултурни пак ви рекол да прекинете. Значи немојте да измислувате дека ако Грее имале банер тука дека биле имуни од банирање. Пак ќе ве насочам да ја посетите темата за Телекабел во подфорумот за интернет, кои исто така се рекламираат на форумов и да видите што постови има таму па пак сите се „живи и здрави“.

Не се бановите од Мистичен поради одење контра климите од Грее во случајов, тоа туку затоа што ве замолил да прекинете со сељачкиот однос и со провокациите двете страни.

За во иднина, ако забележите навреди во темава, не враќајте па после да викате ме банираа за глупости. Пријавете лошо мислење и се ќе биде соодветно санкционирано во најбрз можен рок. И не се согласувам баш со тоа за огромен придонес дека некои имале во темава па требало да им се прогледува низ прсти. Критериумот за сите ќе биде еднаков барем додека сум јас администратор. Не ја следев темава досега зошто не се разбирам од овие работи и не ми се предмет на интерес ама еве за атер да видите дека нема своеволие, ќе санкционирам се што е несоодветно, без разлика дали се работело за фан клуб Грее или фан клуб останати клими :)
 
Член од
21 октомври 2016
Мислења
522
Поени од реакции
672
јавно ќе ги повикам @Strelec @Gree info & @Sv B да ми објаснат зошто изминатава недела се логирани сите тројца од една иста IP адреса.
Другар алал да ти е, ми го направи денот значи, конечно нешто на виделина.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
 

Kajgana Shop

На врв Bottom